ΓΝΩΜΕΣ

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση

«Κιτρινόμαυρη» ήταν και η δεύτερη ομάδα που πέτυχε να νικήσει φέτος τονΟλυμπιακό στη Superleague. Μετά τον Άρη, ο Εργοτέλης υποχρέωσε τους«ερυθρόλευκους» να φύγουν ηττημένοι από την μεταξύ τους αναμέτρηση καιντούμπλαρε τις εντός έδρας επιτυχίες του έναντι των «μεγάλων»διεκδικώντας πλέον το απόλυτο υποδεχόμενος την ΑΕΚ την τελευταίααγωνιστική του φετινού μαραθωνίου.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και πρέπει ναδεχθούμε ότι ο Νίκος Καραγεωργίου έχει τον τρόπο να εγκλωβίζει τιςθεωρητικά ανώτερες ομάδες στο Παγκρήτειο και αν καταφέρει να τιςχτυπήσει στην κόντρα, δύσκολα θα φύγει με άδεια χέρια.

Το γεγονός μάλιστα ότι δύο φορές φέτος πήρε το απόλυτο των βαθμών, μόνοτυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον από την εικόνα τωναναμετρήσεων με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Στον αντίποδα οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν ότι ξεπέρασαν το σοκ τηςεντός έδρας ήττας από την Σεντ Ετιέν, που ψαλίδισε τα ευρωπαϊκά τουςόνειρα. Χωρίς βοήθειες από τα άκρα (έμοιαζαν όαση κάποιες κούρσες τουΛεονάρντο στο πρώτο μέρος) οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να απειλήσουνκινούμενοι μονότονα από τον άξονα και δεν δικαιούνται να έχουν παράπονααπό την μηδενική συγκομιδή.

Στην Τρίπολη, η ισοπαλία θα ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα, αλλά κανείςδεν είπε ποτέ ότι η μπάλα απονέμει πάντα δικαιοσύνη. Η ΑΕΚ δεν ήταναγωνιστικά υποδεέστερη, ήταν και τυχερότερη και πήρε το τρίποντο τηςνίκης και συνάμα την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στη φετινήSuperleague.Ο Αστέρας έφτασε δύο φορές σε απόσταση βολής από το να ανοίξει αυτόςπρώτος το σκορ και να πάρει σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά σκόνταψε στοντερματοφύλακα της Ένωσης.

Απόλυτα γνώριμο το σκηνικό στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου ο Παναθηναϊκόςμετά από το συνηθισμένο του άσφαιρο πρώτο ημίχρονο, έκανε τελικά τοχρέος του. Νίκησε με 2-1 τον Πανιώνιο και μπορεί τώρα να στρέψειαποκλειστικά την προσοχή του στη Βιγιαρεάλ και στο Τσάμπιονς Λιγκ.Ο Βαβζίνιακ σε θέση αριστερού μπακ, αντί του Σπυρόπουλου που δεν είχεδικαίωμα συμμετοχής λόγω της σχετικής συμφωνίας των δύο ομάδων και ηεπιστροφή του Σαλπιγγίδη στα γκολ, ήταν τα κέρδη των «πρασίνων», σ’ έναπαιχνίδι που ο Πανιώνιος προδόθηκε από τα αμυντικά του κενά όταν ο ΤενΚάτε έβαλε δεύτερο παίκτη εντός περιοχής.

Και ο ΠΑΟΚ το βιολί του. Μία ακόμη ασθενική νίκη, που πάντως δίνειόσους ακριβώς βαθμούς θα του έδινε και μια πανηγυρική επικράτηση έναντιτου συντοπίτη Ηρακλή. Οι τρεις βαθμοί δεν ήρθαν εύκολα και χωρίς νασημαίνει ότι η νίκη του «Δικεφάλου» δεν ήταν δίκαιη, ο Ηρακλής έφυγε μεγεύση πίκρας από την Τούμπα, αφού απείλησε με αντεπιθέσεις και θαμπορούσε να είχε φτάσει σ’ ένα γκολ.

Η Λάρισα βρέθηκε μια ανάσα από το τρίποντο που θα την απομάκρυνεπερισσότερο από τον κυριακάτικο αντίπαλό της, αλλά ένα εξίσου κουτόπέναλτι με αυτό που οι «βυσσινί» προηγήθηκαν, ο Άρης ισοφάρισε καιδιατήρησε τουλάχιστον την μεταξύ τους διαφορά στο -3, στη μάχη εισόδουστα πλέι οφ.

Ο Θρασύβουλος πέταξε λευκή πετσέτα και πλέον μπορεί να κάνει σχέδια γιατην μικρότερη κατηγορία. Η ήττα με 0-2 από τον Πανθρακικό μέσα στη Φυλήήταν καταδικαστική για τους Αθηναίους, την ίδια ώρα που οι Θρακιώτεςπήραν μια βαθιά ανάσα και δικαιούνται να ονειρεύονται την παραμονή,έναν στόχο που έμοιαζε άπιαστο όνειρο μετά από τις πρώτες 6-7αγωνιστικές.
Οι φιλοξενούμενοι ευνοήθηκαν από μία αμφισβητούμενη απόφαση τουδιαιτητή της αναμέτρησης, αλλά στάθηκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.Όταν ο κ. Παπασταμάτης επιχείρησε να ρεφάρει και έστησε για δεύτερηφορά τη μπάλα στη βούλα του πέναλτι, ήταν πια αργά για να αλλάξει η ροήτου αγώνα και ο Κόζλεϊ εκμηδένισε τις μαθητικές ελπίδες της ομάδας του.

Το Χ2 είχε προβάδισμα στα προγνωστικά, χωρίς να δικαιολογείται ούτε απότην βαθμολογική θέση, ούτε και από την αγωνιστική κατάσταση των δύοαντιπάλων. Απλώς ο επαναληπτικός κυπέλλου που έχει η Ξάνθη μεσοβδόμαδαμε την ΑΕΚ ήταν ένας ισχυρός αποπροσανατολισμός για τους γηπεδούχους.Το πρώτο ημίχρονο πέρασε «ως μη γενόμενο», στο πρώτο τέταρτο τηςεπανάληψης η επιθετική δραστηριότητα των Θρακιωτών δεν απέδωσε καρπούςκαι το τελικό 0-0, ήρθε ολωσδιόλου φυσιολογικά.

Για 66 λεπτά, ο Πανσερραϊκός ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη. Αν οΛεβαδειακός έφευγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τις Σέρρες, όλα θαήταν διαφορετικά. Οι Βοιωτοί θα είχαν κάνει ένα σημαντικό βήμα για τηνδιεκδίκηση της σωτηρίας τους, κρατώντας τον αντίπαλό τους σε απόστασηασφαλείας στα χαμηλά στρώματα. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ντιμπαλά με τηνανόητη αποβολή του από το πρώτο κιόλας μέρος με δεύτερη κίτρινη κάρτα,το πέτυχε στο 66’ ο Μιλένκοβιτς με δυνατή κεφαλιά, αφού μάλιστα λίγοπροηγουμένως είχε επέλθει αριθμητική ισορροπία με την αποβολή τουΠαπάζογλου.
Με το χρυσό γκολ, ο Πανσερραϊκός έφερε τον Λεβαδειακό πιο κοντά(μειώθηκε στον έναν βαθμό η διαφορά τους) και με το 0-0 που απέσπασεστη Λιβαδειά έχει πλέον και το πλεονέκτημα σε μεταξύ τους ισοβαθμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK