Σπαζοκεφαλιά

Σπαζοκεφαλιά
Είκοσι οχτώ αγωνιστικές έχουν διανυθεί στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής και ουδείς νιώθει... πιο σοφός σε συνάρτηση με την αφετηρία της περιόδου. Τρεις ομάδες παλεύουν για το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, δύο για το ΟΥΕΦΑ αλλά υπό προϋποθέσεις και πέντε προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Στην κορυφή, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ απέχουν δύο πόντους μεταξύ τους, με αποτέλεσμα οι δύο τελευταίες αγωνιστικές να αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αν οι πρωταθλητές κάνουν δύο νίκες, παίρνουν τον τίτλο. Αν το ίδιο κάνει η Ένωση, εξασφαλίζει Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένει στραβοπάτημα του Ολυμπιακού για τον τίτλο. Αν οι Πειραιώτες πάρουν έξι πόντους, ομοίως, περιμένοντας την ΑΕΚ να κόψει πόντους από τον Παναθηναϊκό για να πάρουν πρωτάθλημα.
Το... αλαλούμ της "ουράς"

Καλλιθέα 34 , ( αναγκαία συνθήκη η ήττα από τον Άρη)
Ξάνθη*
Άρης



Συγκομιδή πόντων με:
Ιωνικό= 2
Πανιώνιο= 2
ΟΦΗ= 4
Καλαμαριά= 4
Άρη= 1+(0)

Ιωνικός 34 , ( αναγκαία συνθήκη η ήττα από τον ΟΦΗ)
ΟΦΗ
Ξάνθη


Συγκομιδή πόντων με:
Καλλιθέα= 2
Πανιώνιο= 1
ΟΦΗ= 0+(0)
Καλαμαριά= 4
Άρη= 6

Πανιώνιος 32
Ολυμπιακός*
Εργοτέλης



Συγκομιδή πόντων με:
Καλλιθέα= 2
Ιωνικό= 4
ΟΦΗ= 3
Καλαμαριά= 2
Άρη= 1

ΟΦΗ 31 , ( αναγκαία συνθήκη νικάει τον Ιωνικό)
Ιωνικός*
Παναθηναϊκός



Συγκομιδή πόντων με:
Καλλιθέα= 1
Ιωνικό= 3+(3)
Πανιώνιο= 3
Καλαμαριά= 1
Άρη= 1

Καλαμαριά 30
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ*



Συγκομιδή πόντων με:
Καλλιθέα= 1
Ιωνικό= 1
Πανιώνιο= 2
ΟΦΗ= 4
Άρη= 1

Άρης 28 , ( αναγκαία συνθήκη η νίκη με Καλλιθέα)
Ηρακλής
Καλλιθέα*



Συγκομιδή πόντων με:
Καλλιθέα= 1+(3)
Ιωνικό= 0
Πανιώνιο= 4
ΟΦΗ= 4
Καλαμαριά= 4






















































Το ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας, έχει απομακρυνθεί αισθητά, καθώς πια"απαιτεί" ισοπαλία στο ντέρμπι της Λεωφόρου, ισοπαλία του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, νίκη της ΑΕΚ με τη Καλαμαριά και μία ήττα του Ολυμπιακού στα παιχνίδια με Πανιώνιο και Ηρακλή. Αν πάντως συμβεί κάτι ανάλογο, τότε η ΑΕΚ παίρνει πρωτάθλημα (έξι πόντους), Ο Ολυμπιακός βγαίνει στο Τσάμπιονς Λιγκ (πέντε) και ο Παναθηναϊκός μένει τρίτος (τέσσερις).

Δύο και περιμένουν

Όσον αφορά στην έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, πολλά κρίνονται από την θέση που θα καταλάβει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Αν οι Πειραιώτες βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε ο Άρης, ως φιναλίστ Κυπέλλου, παίρνει το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού θεσμού, κάτι που στερεί την ευρωπαϊκή συμμετοχή από την έκτη ομάδα της κατάταξης. Αν ο Ολυμπιακός δεν βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ο Άρης πάρει το Κύπελλο, συμβαίνει πάλι το προαναφερθέν. Αν όμως οι "ερυθρόλευκοι" δε βγουν Τσάμπιονς Λιγκ και πάρουν το Κύπελλο, τότε η έκτη ομάδα της βαθμολογίας θα αγωνίζεται του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παίρνοντας δεδομένο το ότι η έκτη ομάδα θα... χαμογελάσει στο τέλος, τότε το Αιγάλεω έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Ηρακλή. Βρίσκεται έναν πόντο μπροστά, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας, μετράει μία ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη (2-2) και μία νίκη στο "Σίτι" (1-0).

"Χαμός"

Στην ουρά, κάθε άλλο παρά έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Η Χαλκηδόνα, η οποία μέχρι πρότινος είχε σοβαρές ελπίδες για ΟΥΕΦΑ αλλά τώρα κυνηγάει το απόλυτο θαύμα, δεν εμπλέκεται σε σενάρια, κάτι που όμως γίνεται με έξι (!) ομάδες.

Ως εκ τούτου, πιθανή είναι η ισοβαθμία Καλλιθέας, Ιωνικού, Πανιωνίου, ΟΦΗ, Καλαμαριάς και Άρη, στους 34 πόντους, με την ομάδα της Νίκαιας να είναι ασφαλής σε κάθε ενδεχόμενο. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Άρης είναι πρώτος αυτού του ιδιότυπου γκρουπ με ειδική βαθμολογία 16 πόντων.

Καλλιθέα και Ιωνικός ακολουθούν με 13, Πανιώνιος και ΟΦΗ με 12, οπότε τρίτη από το τέλος πέφτει η Καλαμαριά και χάνει την κατηγορία καθώς έχει μόλις εννέα πόντους.

Το πιο δύσκολο σενάριο για να φτάσει μία ομάδα τους 34 πόντους, είναι αυτό του Πανιωνίου, ο οποίος θέλει δύο ισοπαλίες, αλλά από τη στιγμή που φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό και υποδέχεται τον Εργοτέλη, οι τρεις πόντοι είναι η πιο λογική συγκομιδή.

Βγάζοντας λοιπόν τον σύλλογο της Νέας Σμύρνης από τους υπολογισμούς, τότε ο Άρης με τον Ιωνικό βρίσκονται πρώτοι με 12 πόντους, ακολουθεί η Καλλιθέα με έντεκα, ο ΟΦΗ με εννέα και πέφτει πάλι η Καλαμαριά, με επτά.

Αν υποθέσουμε πως Πανιώνιος, ΟΦΗ και Καλαμαριά θα ξεπεράσουν τους 34 πόντους που είναι το ταβάνι του Άρη, τότε η Καλλιθέα οφείλει να ανησυχεί, δεδομένου ότι, αν χάσει εντός έδρας από τον Άρη, ζημιώνεται στην τριπλή ισοβαθμία (και Ιωνικό)ή στη διπλή με τους Θεσσαλονικείς.

Σίγουρη παραμονή, εξασφαλίζουν :
- Ο ένας πόντος για την Καλλιθέα
- Η μία νίκη για τον Πανιώνιο
- Οι τέσσερις πόντοι για τον ΟΦΗ
- Οι δύο νίκες για την Καλαμαριά
- Οι δύο νίκες και ένας ευνοϊκός συνδυασμός κάποιων εκ των εμπλεκομένων για τον Άρη.




























News 24/7

24MEDIA NETWORK