Η μαγκιά του Ολυμπιακού θα φανεί στο ΟΑΚΑ

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος δεν γράφει για αυτά που έκανε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, αλλά για αυτά που πρέπει να κάνει στο ΟΑΚΑ

Η μαγκιά του Ολυμπιακού θα φανεί στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ χρειάστηκε 10 λεπτά για να βάλει 6 πόντους. Στο ΣΕΦ σε 2:30 είχε πετύχει ήδη 8. Ο Πέτγουεϊ βρέθηκε έντεκα λεπτά στο παρκέ του ΟΑΚΑ, επιχείρησε ένα τρίποντο και δεν έκανε τίποτα άλλο. Στο ΣΕΦ ο Αμερικανός στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σούταρε για τρεις και ευστόχησε. Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός πέτυχε 7 τρίποντα έπειτα από 28 προσπάθειες. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι Πειραιώτες είχαν 8 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι είδε στο ΟΑΚΑ το ματς από τον πάγκο χωρίς καν να ιδρώσει τη φανέλα του. Στο ΣΕΦ ο Γεωργιανός έδωσε πολλές βοήθειες.

Η αλλαγή του Ολυμπιακού

Μάντζαρης και Σλούκας είχαν μαζί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων 2 πόντους με 1/10 σουτ. Στο ΣΕΦ και οι δύο έκαναν καλή δουλειά.

Πρίντεζης και Λοτζέσκι είχαν εκλάμψεις στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ είχαν την λάμψη.

Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός πέτυχε 53 πόντους σε όλο το ματς. Στο ΣΕΦ οι 53 πόντοι είχαν επιτευχθεί από τους Πειραιώτες σε 22'.

Δεν χρειάζεται να γίνει μεγαλύτερη ανάλυση. Τα στοιχεία δείχνουν το πώς ο Ολυμπιακός άλλαξε την εικόνα του από τον έναν τελικό στον άλλον. Μέσα σε ελάχιστα 24ωρα. Το γιατί ο Ολυμπιακός έχει τόσο μεγάλη διαφορά από την εικόνα του στο ΟΑΚΑ με αυτή που έχει στο ΣΕΦ, το γνωρίζουν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του.

Υπάρχουν μπασκετικές εξηγήσεις

Κάποιοι θα σπεύσουν να πουν ότι λύθηκαν τα... μάγια. Ομως το μπάσκετ δεν έχει ούτε μαγικά, ούτε κόλπα που βγαίνουν από το καπέλο. Εχει όμως και ψυχολογία και μπασκετικές εξηγήσεις σε όσα συμβαίνουν.

Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός δεν ήταν διστακτικός. Ηταν και εύστοχος. Εβαλε 13 στα 25, μερικά σουτ μπήκαν παρότι ήταν πιο δύσκολα από εκείνα στο ΟΑΚΑ. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι από την εκκίνηση.

Δεν είναι ίδιοι όλοι οι παίκτες...

Θα πει κανείς, άλλο ΣΕΦ, άλλο ΟΑΚΑ. Εννοείται αυτό. Από την άλλη όμως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο ΣΕΦ τούτη τη σεζόν, ο Ολυμπιακός δεν ήταν ποτέ τόσο αποφασιστικός. Ποτέ τόσο εύστοχος. Τούτη την φορά ήταν σαν να έπαιζε μια διαφορετική ομάδα στο παρκέ. Μια ομάδα ευστοχη, που βέβαια είχε και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δεν έμενε για ώρα στα χέρια κανενός παίκτη, είχαν όλη συμμετοχή στο παιχνίδι.

Αλλο ένα στοιχείο, βέβαια, που δεν πρέπει κανείς να παραγνωρίσει, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε δίχως τον Γκιστ. Τον βασικό του αμυντικό άξονα. Ο Αλβέρτης δεν μπορούσε να παίξει με αλλαγές, τουλάχιστον στο επίπεδο που χρειάζεται για να έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ίδιοι όλοι οι παίκτες και δεύτερος Γκιστ δεν υπάρχει στους πράσινους. Η απώλεια του Αμερικανού ήταν τεράστια και διευκόλυνε τους ερυθρόλευκους.

Το ματς αρχίζει από το 0-0, όχι από το +25

Πάμε παρακάτω όμως. Εγινε πράγματι το 1-1, αλλά ο Ολυμπιακός δεν πήρε κανένα πλεονέκτημα. Η διαφορά των 25 πόντων δίνει μόνο ψυχολογική ώθηση, δεν σπάει κανένα αβαντάζ έδρας. Ναι, ο Ολυμπιακός νίκησε κατά κράτος τον Παναθηναϊκό, αλλά την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ το ματς αρχίζει από το 0-0. Και έχει αποδειχθεί ότι στο ΟΑΚΑ, η ιστορία δεν γράφεται τόσο εύκολα για κανέναν.

Εκεί, λοιπόν, θα αποδειχθεί αν οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού ή για να ακριβολογούμε, θα αποδειχθεί αν μπορούν να το κάνουν και μακριά από το ΣΕΦ. Μέχρι τώρα δεν το έχουν δείξει και μια εμφατική νίκη στο Φάληρο, δεν είναι αρκετή για να πείσει κανέναν για τη δυνατότητα μπρέικ από τον Ολυμπιακό...

Η μαγκιά και η ικανότητά τους θα φανεί εκτός έδρας... Στο γήπεδο που ο Ολυμπιακος έχει χάσει τα τελευταία χρόνια, με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 89-64

News 24/7

24MEDIA NETWORK