Καλός, καλύτερος... άχρηστος

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ποπς Μενσά Μπονσού και ο Σπύρος Καβαλιεράτος εξηγεί πως ο Άγγλος φόργουορντ/σέντερ δεν είναι ο καλύτερος της Ευρώπης, αλλά σίγουρα είναι καλύτερος από τους προκατόχους του Σίμονς και Σερμαντίνι.

Καλός, καλύτερος... άχρηστος

Μετά την απόκτηση του Λαφαγιέτ ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και τον Ποπς Μενσά-Μπονσού και οι δύο πρώτες "ερυθρόλευκες" μεταγραφές μαρτυρούν το πλάνο πάνω στο οποίο θέλει να κινηθεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Λαφαγιέτ και Ποπς Μενσά-Μπονσού παίζουν σε διαφορετικές θέσεις, αλλά έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά που "δείχνουν" προς τα πού θέλει να κινηθεί ο Έλληνας κόουτς.

Λαφαγιέτ και Μενσά-Μπονσού είναι παίκτες με ταχύτητα στα πόδια, ταχύτητα στη σκέψη, αθλητικά προσόντα, έφεση στο γρήγορο παιχνίδι, σκληροί αμυντικοί και βάζουν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα. Λειτουργούν για το σύνολο και όταν το σύνολο λειτουργεί καλά μπορούν κι αυτοί να ξεχωρίσουν. Δεν πρόκειται για παίκτες που μπορούν από μόνοι τους να κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα.

Σίγουρα ο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ δεν είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη στη θέση του. Για την ακρίβεια υπάρχουν πολλοί που μπαίνουν πιο μπροστά στη λίστα των κορυφαίων...

Αλλο είναι το ερώτημα. Αν είναι ο καλύτερος για τα λεφτά του. Αν είναι ο καλύτερος για τα λεφτά του και το στυλ μπάσκετ που θέλει να παίξει ο Μπαρτζώκας... Ε, λοιπόν, με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, η επιλογή μοιάζει πολύ σωστή.

Και κάτι άλλο σημαντικό. Ο Μενσά Μπονσού δύσκολα θα προσφέρει λιγότερα από τον Σερμαντίνι και τον Σίμονς, δηλαδή τους προκατόχους τους. Με άλλα λόγια, ο Αγγλος είναι πιο μπροστά από τους δύο που υπήρχαν στο ρόστερ... Και αν το δούμε συνολικάα από τις πρώτες δύο προσθήκες, ο Ολυμπιακός δείχνει πως θα είναι καλύτερος από πέρσι. Οχι ότι μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά αυτό. Γιατί στο μπάσκετ έχει μεγάλη διαφορά η θεωρία από την πράξη. Και αν στο τέλος της σεζόν δεν έρθουν οι επιτυχίες, ο καλός και ο καλύτερος, από κάλλιστος, θα γίνουν... άχρηστοι.

Διαβάστε ακόμη:

Μενσά-Μπονσού για δύο χρόνια

News 24/7

24MEDIA NETWORK