Ο Μπαρτζώκας, ο Σπανούλης και ο Χάινς

Ποιος θα κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν; Θα μείνει ο Σπανούλης; Επιστρέφει ο Χάινς; Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν; Ο Σπύρος Καβαλιεράτος δίνει τις απαντήσεις.

Ο Μπαρτζώκας, ο Σπανούλης και ο Χάινς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα ερωτήματα για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού είναι πολλά, όμως απαντήσεις δεν υπάρχουν για όλα. Και σε πολλές περιπτώσεις, τα θέματα έχουν άμεση σύνδεση μεταξύ τους.

Εν αρχή ην ο προπονητής

Ας αρχίσουμε με το θέμα του προπονητή. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει συμβόλαιο και δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει από τη θέση του, αν ο Ολυμπιακός έπαιρνε το πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια, τώρα θα ετοιμαζόταν να υπογράψει επέκταση για πολλά, πολλά χρόνια. Όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό για τον Ολυμπιακό κι αυτό έχει αλλάξει τα δεδομένα. Οχι ότι οι Αγγελόπουλοι έπαψαν να τον εκτιμούν, η σχέση και η άποψη που έχουν για τον προπονητή της ομάδας, είναι κι αυτή που αφήνει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η απόφαση για το διαζύγιο θα είχε ήδη ανακοινωθεί, ακόμα και από μια διοίκηση που δεν βιάζεται και δεν παίρνει αποφάσεις εν θερμώ.

Ο Μπαρτζώκας, ο Σπανούλης και ο Χάινς

Παρ' όλα αυτά, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της παραμονής του Μπαρτζώκα. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα εξετάσουν οι διοικούντες τον Ολυμπιακό... Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Έλληνα τεχνικού είναι έντονη εντός και εκτός ομάδας κι αυτό θα παίξει το ρόλο του. Ενδεχομένως και ο ίδιος ο κόουτς του Ολυμπιακού να μην αισθάνεται πλέον καλά και να προσπαθήσει να φύγει για το εξωτερικό, εκεί που η πίεση θα είναι λιγότερη.

Το θέμα, λοιπόν, προπονητή είναι ανοιχτό, αλλά οι πιθανότητες διαζυγίου περισσότερες. Οι Αγγελόπουλοι δεν έχουν πάρει αποφάσεις, αλλά μην εκπλαγείτε να ψάξουν την επόμενη μέρα μέσα στην ομάδα και να αναβαθμίσουν τον Μίλαν Τόμιτς. Άλλωστε έχει... ρεύμα και στους παίκτες... Εκτός κι αν αναζητήσουν τη λύση στο εξωτερικό.

Ο Μπαρτζώκας, ο Σπανούλης και ο Χάινς

Και ο Σπανούλης

Τι γίνεται τώρα με τον Βασίλη Σπανούλη; Αν είχε πάρει το πρωτάθλημα στον πέμπτο τελικό ο Ολυμπιακός, ίσως τώρα να είχε πάρει το καπελάκι του και να είχε φύγει... Έστω κι αν τις προηγούμενες ημέρες, έδειχνε αποφασισμένος να αποχωρήσει ούτως ή άλλως. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ικανοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την αντίδραση της πλειοψηφίας του κόσμου και αντιλήφθηκε πως οι αχάριστοι είναι πολύ λιγότεροι απ' ό,τι νόμιζε. Το σκηνικό στη δική του περίπτωση άλλαξε, όμως για πάψει εντελώς να σκέφτεται το αντίο, υπάρχουν και ορισμένες προϋποθέσεις. Θα τις συζητήσει με τους Αγγελόπουλους κι εκεί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Ο Μπαρτζώκας, ο Σπανούλης και ο Χάινς
INTIME SPORTS

Ο Χάινς, ο Περπέρογλου και οι άλλοι

Κατά τα άλλα; Ο Στράτος Περπέρογλου βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην Πόλη, απλά πριν ανακοινώσει την απόφασή του, θα μιλήσει με τον Ολυμπιακό. Στη δική του περίπτωση υπάρχει έτοιμη η διαδοχή, ο Παπαπέτρου θα αναβαθμιστεί, άλλωστε γι αυτό αποκτήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά στους ξένους, ο Ντάνστον και ο Λοτζέσκι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν, ο Σερμαντίνι και ο Κόλινς δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν, ο Σίμονς και ο Πέτγουεϊ θα κρατήσουν τη θέση τους υπό προϋποθέσεις... Ο Ολυμπιακός περιμένει και ελπίζει ότι ο Χάινς δεν θα μείνει στην ΤΣΣΚΑ, ενώ ρίχνει ματιές για τους Ντιλέινι και Κούπερ... Όπως και να έχει, όμως, οι μεταγραφές δεν είναι προτεραιότητα, το θέμα προπονητή θα βάλει τα πράγματα σε μια σειρά.

Διαβάστε ακόμη:

Μάντζαρης: "Τιμώ το συμβόλαιο και την ομάδα μου"

Στηρίζει Σπανούλη ο Βασιλόπουλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK