Ο Ολυμπιακός, ο ΕΣΑΚΕ και η Εθνική

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τον Ολυμπιακό που έδωσε, αλλά και πήρε ένα μάθημα από τις εκλογές του ΕΣΑΚΕ... Τη φασαρία και τις διαμαρτυρίες που είναι για τους αδύναμους, καθώς και για τους ισχυρούς που αφήνουν τα λόγια και προτιμούν τις πράξεις.

Ο Ολυμπιακός, ο ΕΣΑΚΕ και η Εθνική
INTIME SPORTS

Ως θρίαμβος του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε η επανεκλογή του Χαλβατζάκη στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ. Προσέξτε, του Χαλβατζάκη... Που δεν τον λες ούτε άνθρωπο του Ολυμπιακού, αλλά ούτε και εχθρό του Παναθηναϊκού. Ομως οι ερυθρόλευκοι τον στήριξαν και τον υποστήριξαν μόνο και μόνο για να πάνε κόντρα στην Ομοσπονδία. Εμαθαν ότι η ΕΟΚ θέλει Μαμαλάκη και έβαλαν όλες τις δυνάμεις τους για να μείνει ο Χαλβατζάκης.

Εννοείται πως θα επιδιώξουν να εξαργυρώσουν αυτή τους τη βοήθεια εντός ΕΣΑΚΕ, όμως αυτό που περισσότερο ικανοποίησε τον Ολυμπιακό ήταν η επίδειξη δύναμης που έκανε. Και αποδέκτες δεν ήταν μόνο οι Ομοσπονδιακοί, αλλά και οι ίδιοι οι οπαδοί των ερυθρολεύκων, που δεν είχαν για τίποτα ικανή τη διοίκησή τους.

Έτσι τα κατάφερε...

Πώς τα κατάφερε ο Ολυμπιακός; Δίχως να τον πάρει χαμπάρι κανείς... Με κινήσεις στο παρασκήνιο. Εδωσε την εντύπωση ότι δεν ασχολείται, δεν τον νοιάζει... Δεν φώναξε, δεν... έκραξε, δεν διαμαρτυρήθηκε. Και πέτυχε τον στόχο που έβαλε. Αν αυτό θα έχει ουσία και αξία θα φανεί στην πορεία, είναι όμως προφανές ότι βρήκε το σωστό δρόμο. Οι ισχυρές διοικήσεις δεν κλαίνε, δεν φτάνουν στα άκρα, δεν κερδίζουν ποτέ κάτι έτσι... Δεν τεντώνουν το σχοινί μέχρι να σπάσει, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις χάνουν όλοι.

Αν ο Ολυμπιακός θέλει να εκδικηθεί για τους χαμένους τίτλους, δεν έχει παρά να τα διαλύσει όλα. Να προσπαθήσει τουλάχιστον. Το μπάσκετ βέβαια δεν πρόκειται να διαλυθεί, μπορεί όμως να κάνει βήματα πίσω. Και μαζί, θα κάνει και το μπασκετικό τμήμα των ερυθρολεύκων. Εκτός κι αν πάψει να αντιδρά.. Να μπει στη διαδικασία της δράσης... Να μην είναι το εύκολο θύμα, αλλά να μην είναι και συνεχώς στα κάγκελα. Δεν είναι ομάδα της γειτονιάς, είναι ο Ολυμπιακός. Κι αν δεν έχει βρει τον τρόπο και το δρόμο, είναι και λάθος δικό του. Γιατί στην Ευρωλίγκα τον βρήκε το δρόμο, με πιο μεγάλο ανταγωνισμό...

Να ξανασκεφτούν την Εθνική

Αντί επιλόγου. Ισως τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να το ξανασκεφτούν στον Ολυμπιακό για την Εθνική. Ο,τι κι αν έχει γίνει, η Εθνική πρέπει να μένει απ' έξω από το παιχνίδι. Να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την Ομοσπονδία και να βρουν τη λύση με τα ασφαλιστήρια, δίχως να φτάνει η κατάσταση στα άκρα. Γιατί με τα άκρα χαμένοι βγαίνουν όλοι. Και στην ΕΟΚ δεν θέλουν να το τραβήξουν, φαίνεται από το ύφος των ανακοινώσεών τους. Ο δε Ολυμπιακός, δεν κερδίζει κάτι παίρνοντας απλά εκδίκηση. Ικανοποιεί μεν τους φανατικούς, αλλά μέχρι εκεί. Είναι κρίμα να υπάρχουν παίκτες που θέλουν να αγωνιστούν με τις Εθνικές ομάδες και να μην μπορούν... Και στη Νέων και στην Ανδρών.

Είναι κρίμα να μπορεί να το ελληνικό μπάσκετ να έχει άξια εκπροσώπηση σε διεθνείς διοργανώσεις και να σπαράζεται από εμφύλιους... Στο κάτω, κάτω, τη νίκη που ήθελε ο Ολυμπιακός επί του Βασιλακόπουλου την πήρε στον ΕΣΑΚΕ... Τη δύναμή του την έδειξε... Ικανοποίησε φανατικούς και μη. Ε, τώρα ας ικανοποιήσει και τους μπασκετικούς που θέλουν όσο το δυνατόν πιο ισχυρές τις Εθνικές ομάδες... Και αν το κάνει, θα κερδίσει πολλά περισσότερα απ' ό,τι νομίζει... Από κάθε άποψη. Γιατί είπαμε. Η αντίδραση, δεν ταιριάζει στους ισχυρούς.

Διαβάστε ακόμη:

Επανεκλογή Χαλβατζάκη στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ

ΕΟΚ: "Η συμμετοχή είναι εθνική υποχρέωση, λυπηρό αλλά θα επιβληθούν ποινές"