Ο Ολυμπιακός υποτίμησε τον Παναθηναϊκό

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για το πώς μεταμορφώθηκε ο Ολυμπιακός από τη νίκη του ΟΑΚΑ στην Πέμπτη και πώς σε εκείνο το παιχνίδι ξεπέρασε και τον παράγοντα διαιτησία, τονίζει ότι ο Βασίλης Σπανούλης κρύφτηκε στο ΣΕΦ, παραδέχεται ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και αποδίδει ευθύνες.

Ο Ολυμπιακός υποτίμησε τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ είναι μια ομάδα που κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει. Αυτό το λάθος έκανε ο Ολυμπιακός την Κυριακή. Κατέβηκε στο ΣΕΦ... χαλαρός. Σαν να πίστευε ότι με τίποτα δεν μπορεί να χάσει. Αλλά έχασε.

Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι έχει 100% δίκιο σε όσα υποστηρίζει ο Ολυμπιακός για τον Βασιλακόπουλο και τους διαιτητές. Ο Βασιλακόπουλος είναι άρρωστος Παναθηναϊκός και οι διαιτητές έπαιξαν για να κερδίσουν οι "πράσινοι".

Χθες το βράδυ έγινε Παναθηναϊκός ο Βασιλακόπουλος; Χθες το βράδυ αποφάσισαν να ελέγξουν τη διαιτησία στον Παναθηναϊκό; Την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός σούταρε βολές σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός εκτέλεσε τις πρώτες του όταν το διάλεξαν οι "πράσινοι". Την Πέμπτη παραλίγο να αλλάξουν το αποτέλεσμα οι διαιτητές. Ποια ήταν η αντίδραση; Σε ελεύθερη μετάφραση "νικήσαμε, άστους άλλους να φωνάζουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα".

Χαλάρωσε και το πλήρωσε

Τι έκανε ο Ολυμπιακός από την Πέμπτη το βράδυ μέχρι την Κυριακή το απόγευμα; Χαλάρωσε. Σε τέτοιο βαθμό, που το πλήρωσε ακριβά. Χαλάρωσε και εντός και εκτός γηπέδου. Δεν αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό ως πληγωμένο θηρίο, αλλά ως ομάδα που διαλύεται.

Με άλλα λόγια πίστεψε ότι τους νίκησε ήδη όλους. Και τον Παναθηναϊκό και το σύστημα που καταγγέλλει ότι έχει. Για να το πούμε αλλιώς, θεώρησε πως είναι τόσο καλύτερος μέσα στο γήπεδο, αλλά και σε διοικητικό επίπεδο, που δεν γυρίζει το ποτάμι. "Τι θα κάνουν τώρα; Και με 40-60 διαιτησία δεν χάνουμε στο ΣΕΦ. Άσε που δεν θα τολμήσουν στην έδρα μας", έλεγαν.

Και αυτό πέρασε παντού. Στον Ολυμπιακό ένιωσαν ανίκητοι. Και στο ΣΕΦ κανείς δεν ήταν έτοιμος να "σκοτώσει" τον πληγωμένο Παναθηναϊκό. Οι περισσότεροι ήθελαν να χορέψουν γύρω από το "πτώμα" του γιατί πίστεψαν ότι θα ξεψυχήσει μόνος του.

Αποτέλεσμα; Μια ομάδα που δεν είναι καλύτερη στη σειρά, μπήκε στο ΣΕΦ και νίκησε. Δεν φοβήθηκε την έδρα, δεν σταμάτησε πουθενά. Ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του και τελικά όχι μόνο σηκώθηκε, αλλά έδωσε ακόμα ένα δυνατό κτύπημα στον Ολυμπιακό. Κι όταν κάποιος έχει χαλαρώσει, ο πόνος και η ζάλη δεν συγκρίνονται.

Κρύφτηκε ο Σπανούλης

Ο Ολυμπιακός ήταν χειρότερος στο παρκέ, εγκλωβίστηκε από τον Παναθηναϊκό. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο ήρωας στο ΟΑΚΑ, αλλά στο ΣΕΦ δεν εμφανίστηκε ποτέ. Κρύφτηκε. Ειδικά η φάση που παίρνει την μπάλα από τον Πέτγουεϊ και τη δίνει πίσω στον Αμερικανό για να σουτάρει τρίποντο, δείχνει την ψυχική κατάστασή του. Δεν ήταν στο ΣΕΦ ο αρχηγός του Ολυμπιακού και μαζί του εξαφανίστηκε όλη η ομάδα.

Έπαιξε ρόλο βέβαια και ο τρόπος που αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός. Πήγε αμέσως ο Γκιστ πάνω στον Σπανούλη και τον "κλείδωσε" αυτομάτως. Ορισμένοι χλευάζουν για το ρόλο του Γκιστ, αλλά όταν παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό, ο ρόλος του για τους "πράσινους" είναι εξίσου σημαντικός με την παρουσία του Σπανούλη. Είναι δεν είναι προπονητής ο Αλβέρτης, κάθισε και τα έβαλε κάτω και δούλεψε για το ματς στο ΣΕΦ. Μαζί με τους συνεργάτες του. Και βρήκε πάλι το κουμπί των "ερυθρολεύκων". Και για πρώτη φορά ήταν καλύτερος.

Φταίει περισσότερο εκείνος

Στην ουσία αυτό δεν το αρνείται κανείς. Απλά δίπλα στην παράμετρο "αγωνιστική εικόνα" μπαίνει και το κομμάτι "διαιτησία". Με τη λογική "εμείς δεν γίνεται μια φορά να κάνουμε ένα κακό ματς; Αμέσως να το εκμεταλλευτούν". Γίνεται πώς δεν γίνεται. Αλλά όταν γίνεται στο ματς που κρίνει τον τίτλο μέσα στο σπίτι σου, ε, τότε φταις περισσότερο εσύ και λιγότερο όλοι οι άλλοι.

Γιατί δεν υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει πραγματικά πως αν ο Ολυμπιακός έπαιζε την Κυριακή στο ΣΕΦ όπως την περασμένη Δευτέρα στο Φάληρο ή την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, θα έχανε στον τέταρτο τελικό. Κάτι που φάνηκε και από την αντίδραση των οπαδών του στις εξέδρες. Αποδέχθηκαν την ήττα, όπως την αποδέχθηκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Η αρθρογραφία του ντέρμπι

Σταύρος Καραΐνδρος: Οι μεγαλύτεροι winners κι οι μεγαλύτεροι losers

Γιάννης Ζωιτός: Μα δεν τελειώσαμε (σε όλα τα επίπεδα)

Νίκος Γιαννόπουλος: Διαμαντίδης μέχρι τελικώς πτώσεως!

Τάσος Μαγουλάς: Ο Διαμαντίδης νίκησε τον Σπανούλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK