Ο... θησαυρός Ντι Τζέι Κούπερ

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την περίπτωση Ντι Τζέι Κούπερ, ο οποίος αποτελεί ενδεδειγμένη και προσιτή λύση για τους "αιώνιους".

Ο... θησαυρός Ντι Τζέι Κούπερ
INTIME SPORTS

Ο... θησαυρός δεν είναι απαραίτητα κρυμμένος κάπου μακριά. Δεν βρίσκεται καν σε σεντούκι. Σε πολλές περιπτώσεις είναι ακριβώς δίπλα και περιμένει από κάποιον να τον ανακαλύψει.

Αυτόν ακριβώς τον πρόλογο είχα χρησιμοποιήσει πριν από ένα χρόνο - για την ακρίβεια την 1η Ιουνίου του 2013 - σε ένα κείμενο σε άλλο site. Και αφορμή για το σχόλιό μου ήταν τότε ο Μπρεντ Πέτγουεϊ. "Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δεν έχουν αντιπάλους, αλλά σίγουρα έχουν πολλούς λόγους να ασχολούνται με τους... αντιπάλους. Οχι απαραίτητα τις ομάδες, αλλά παίκτες που ξεχωρίζουν και σαφώς έχουν τις δυνατότητες να κάνουν το επόμενο βήμα: να φορέσουν τη φανέλα των αιωνίων", έγραφα τότε και η μόνη διαφορά σε σχέση με το... τώρα, είναι ότι μετά από καιρό βρέθηκε ομάδα να δώσει νόημα στα πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ...

Δεν χρειάζεται να ψάξουν

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, αλλά οι παίκτες που αγωνίζονται στους αντιπάλους των αιωνίων. Γιατί ισχύει και φέτος ότι "ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν πολλούς... θησαυρούς δίπλα τους. Ναι, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια δεν χρειάζεται να ψάξουν μακριά, σε άλλες πολιτείες. Υπάρχουν παίκτες ικανοί να κάνουν το επόμενο βήμα, δίχως να κοστίζουν εκατομμύρια. Και στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι θέμα ανακάλυψης. Το ζητούμενο είναι να πιστέψουν οι δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες σε αυτούς τους παίκτες και να τους δώσουν την ευκαιρία".

Πέρυσι έγραφα για Πέτγουεϊ. Γιάνκοβιτς, Παππά, Αγραβάνη και Μποχωρίδη... Οι τέσσερις βρίσκονται ήδη στους αιώνιους. Ο Μποχωρίδης περιμένει τη σειρά του... Ομως βλέπουμε πως υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που μπορεί να κάνουν το επόμενο βήμα... Με γέφυρα το ελληνικό πρωτάθλημα.

Γιατί να ψάξουν αλλού;

Αλήθεια, γιατί ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός πρέπει να ψάξουν αλλού για πλέι μέικερ; Από τη στιγμή που τους έκανε το δώρο ο ΠΑΟΚ και βρήκε τον Ντι Τζέι Κούπερ, ας το εκμεταλλευτούν. Ο Αμερικανός είναι πραγματικός θησαυρός κι ας μην είναι ψηλός γκαρντ. Κι ας μην είναι ο τέλειος αμυντικός. Γιατί πασάρει την μπάλα και αγγίζει το τέλειο. Διαβάζει άριστα το πικ εντ ρολ, κατευθύνει την ομάδα άριστα σε αργό ή γρήγορο τέμπο. Απειλεί το καλάθι, μπορεί να βάλει μεγάλα σουτ. Απέναντι στον Παναθηναϊκό έδωσε άλλο ένα ρεσιτάλ.

Υπάρχουν κι άλλοι ικανοί στο ελληνικό πρωτάθλημα, κυρίως ελληνόπουλα. Ομως στην προκειμένη, το θέμα μας είναι ο Κούπερ... Είναι 24 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του... Ακόμα η τιμή του δεν έχει εκτοξευτεί, αργά ή γρήγορα όμως αυτό θα γίνει... Ε, από να το ψάχνουν οι αιώνιοι για παίκτες που δεν ξέρουν, ας τρέξουν να προλάβουν. Το πιθανότερο είναι να μην χάσουν.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 89-83

News 24/7

24MEDIA NETWORK