Αλήθειες και ψέματα για τον Μαρινάκη!

Μένει ή φεύγει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού; Για ποιους λόγους σκέφτεται την αποχώρηση από τον προεδρικό θώκο; Ποιοι είναι οι πιθανοί αντικαταστάτες; Πότε θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις; Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Αλήθειες και ψέματα για τον Μαρινάκη!
marinakis2.jpg INTIME SPORTS

Μένει η φεύγει ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Αυτό το ερώτημα απασχολεί πολύ κόσμο τις τελευταίες ώρες και καλό είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις, προκειμένου να μην δημιουργούνται και λανθασμένες εντυπώσεις-συμπεράσματα. Δεν τίθεται κανένα θέμα αποχώρησης του προέδρου της ΠΑΕ από την ομάδα, παρότι κάτι τέτοιο αποτελεί -πιθανότατα- τον διακαή πόθο των ανταγωνιστών του και όχι μόνο...

Όπως διευκρίνισε πριν λίγο ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησης στο Facebook: "ΦΕΥΓΕΙ;;; ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...".

Η ζημιά

Από ‘κει και πέρα, ωστόσο, είναι ανοικτό και συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες το ενδεχόμενο ο Βαγγέλης Μαρινάκης να αποχωρήσει από την προεδρία της ΠΑΕ κι αν αυτό συμβεί θα είναι μια κίνηση τυπικού κι όχι ουσιαστικού χαρακτήρα. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ακόμη κι αν μετά την απολογία του σχετικά με την "εγκληματική οργάνωση", ανακριτής και εισαγγελέας του απαγορεύσουν την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψει να ασκεί διοίκηση, από τη στιγμή που και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών θα παραμείνει στα χέρια του, έστω κι αν τοποθετηθεί κάποιος άλλος ως πρόεδρος.

Ακόμη κι αυτό αν συμβεί, το πρόσωπο που θα επιλεγεί, θα είναι "απολύτου εμπιστοσύνης", αφού δεν θα τον διαλέξει κάποιος άλλος παρά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να υπάρξει είτε γιατί θα κριθεί ότι αποτελεί μέρος της υπερασπιστικής γραμμής, είτε γιατί ο ίδιος ο Μαρινάκης θεωρεί πως το να συνεχίσει να είναι πρόεδρος στην παρούσα φάση που έχουν ανοίξει οι "ασκοί του Αιόλου" προκαλεί ζημιά στην ομάδα έστω και σε επίπεδο επικοινωνίας ή εντυπώσεων.

Ο αντικαταστάτης και η έκπληξη

Το να αποχωρήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον προεδρικό θώκο αποτελεί μία εξέλιξη που είχε εξεταστεί σοβαρά και στο παρελθόν, όταν και πάλι το όνομά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση "koriopolis" από την οποία πρόσφατα απαλλάχθηκε πανηγυρικά. Όταν είχε προκύψει εκείνο το θέμα και είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο αλλαγής στον προεδρικό θώκο είχαν συζητηθεί τα ονόματα του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ Γιάννη Βρέντζου, του αντιπροέδρου Σάββα Θεοδωρίδη και του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Μιχάλη Κουντούρη, αλλά αυτή η σκέψη δεν έλαβε σάρκα και οστά, καθώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέμεινε στη θέση του.

Τα ίδια ονόματα έχουν ακουστεί ξανά, μαζί με αυτά των Σωκράτη και Πέτρου Κόκκαλη, του πρώην αντιπροέδρου και στενού συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, Σωκράτη Κομινάκη, καθώς και του αντιπροέδρου και Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, χωρίς να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο έκπληξης, δηλαδή ονόματος που δεν έχει διαρρεύσει ως τώρα.

Πιο πιθανό από ποτέ

Το τι θα γίνει θα το γνωρίζουμε το αργότερο έως τα τέλη του Μάη, σε περίπου ένα μήνα, όταν και θα έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις, ωστόσο, το ενδεχόμενο για αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία συγκεντρώνει στην παρούσα φάση τις περισσότερες πιθανότητες. Όσο η υπόθεση, ωστόσο, εξαρτάται και από τις εισηγήσεις της νομικής υπηρεσίας, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι εντός της ημέρας ή έστω μέσα στο προσεχές διάστημα, θα υπάρξει και σχετική -επίσημη- τοποθέτηση από πλευράς Ολυμπιακού. Επί της ουσίας, πάντως, με τον τίτλου του προέδρου ή έστω του μεγαλομετόχου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίσει στο τιμόνι των "ερυθρολεύκων", είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε όχι…

Διαβάστε ακόμη:

Φεύγει ο Μαρινάκης σύμφωνα με το "Goal"

Καραπαπάς: "Φεύγει; Θα πάρει πρώτα τα 20 που έχει τάξει και μετά βλέπουμε"

Ο Ινφαντίνο, ο Κούγιας και ο Μαρινάκης

News 24/7

24MEDIA NETWORK