Ένα ράφι... ψηλότερα οι "κόκκινες" επιλογές

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος συγκρίνει το μεταγραφικό ντεμαράζ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ τις τελευταίες ημέρες και εξηγεί γιατί οι πρωταθλητές Ελλάδας κάνουν ανώτερες επιλογές που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στον τίτλο.

Ένα ράφι... ψηλότερα οι "κόκκινες" επιλογές

Ανέβηκε για τα καλά το θερμόμετρο τις τελευταίες μέρες. Με θέα την κούπα του πρωταθλήματος, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ γεμίζουν τη φαρέτρα τους κι όποιος αντέξει. Χάρα, Νέτο κι ένας εξτρέμ πρώτης γραμμής θα αποτελέσουν -εκτός απροόπτου- τα νέα "όπλα" που θα τεθούν στα χέρια του Βίτορ Περέιρα, την ώρα που η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έχει κάνει δικό της τον Νομπόα, κλείνει τον Ρικάρντο Κόστα και "πολιορκεί" τον Μάρκο Ντέβιτς.

Είναι γεγονός ότι κυρίως οι κινήσεις που έγιναν ή βρίσκονται στα σκαριά από πλευράς Σαββίδη έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις του "δικεφάλου του Βορρά", κάτι που αποτυπώθηκε και στα σημερινά εξώφυλλα. Από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει τις δικές του "απαντήσεις" στη σκακιέρα της μάχης του τίτλου. Κι όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, άσχετα αν καθρέφτης για όλους ήταν, είναι και θα είναι το... χορτάρι.

Επτά χρόνια νεότερος

Αναμένοντας την άφιξη του Φράνκο Χάρα, πάντως, αλλά και του νέου εξτρέμ, ο οποίος θα έρθει για να κάνει τη διαφορά στις πτέρυγες, ταπεινή άποψή μου είναι πως οι κινήσεις των "ερυθρολεύκων" προέρχονται από το πιο πάνω ράφι και εξηγούμαι...

Δεν διαφωνώ πως το πιο μεγάλο όνομα που έχει αποκτηθεί ως τώρα είναι ο Νομπόα, ωστόσο, αν ο έξτρέμ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο επίπεδο του Κάμπελ ή του Βάις, τότε οι πρωταθλητές θα κλείσουν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο με τρεις πολύ σημαντικές προσθήκες πλήρους μέλλοντος.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, είναι γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" ασχολήθηκαν αρκετά με την περίπτωση του Ρικάρντο Κόστα, ωστόσο, επέλεξαν τελικά τον Νέτο. Πρόκειται για δύο Πορτογάλους διεθνείς στόπερ, από τους οποίους ο συμπατριώτης τους, Βίτορ Περέιρα, διάλεξε τον δεύτερο για τον απλούστατο λόγο ότι είναι 7 χρόνια νεότερος και πολύ πιο... ενεργός το τελευταίο διάστημα. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός δεν ψώνισε κεντρικό αμυντικό μόνο για τη φετινή σεζόν, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

"Πασπαρτού" Χάρα

Ο Φράνκο Χάρα, επίσης, στα 27 του, έρχεται με μεταγραφή στον Πειραιά κι έχοντας στο βιογραφικό του 4 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, αλλά και τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, αποτελεί επένδυση επί της ουσίας και με ορίζοντα για τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον.

Με άλλα λόγια, οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να άργησαν, καθώς η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται σε μία εβδομάδα, αλλά -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δείχνουν να θωρακίζουν σωστά τον νέο προπονητή και όχι μόνο για τη φετινή περίοδο. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το βάθος που έχει ούτως ή άλλως το ρόστερ της ομάδας, κάτι που είναι γνωστό από το ξεκίνημα της περιόδου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Πορτογάλος κόουτς έχει όλα όσα χρειάζεται για να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και σε μια καλή παρουσία στο Europa League.

Δουλειά του Περέιρα

Το ζητούμενο από εδώ και πέρα, βέβαια, δεν αφορά ούτε το όνομα ούτε το κόστος των μεταγραφών που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν από τους δύο διεκδικητές του τίτλου. Αφορά το πώς οι δύο προπονητές θα μπορέσουν να εντάξουν τα νέα δεδομένα στην εξίσωση και ποια από τις δύο ομάδες θα εμφανιστεί καλύτερη στη μάχη προς τον τίτλο.

Και σε αυτήν την παράμετρο, πάντως, στην Πλατεία Αλεξάνδρας και στου Ρέντη δεν έχουν πολλά ερωτήματα. Θεωρούν ότι η καλή δουλειά που γίνεται μέρες τώρα από τον Βίτορ Περέιρα θα φανεί πολύ σύντομα σε όλο της το εύρος και καταλήγουν στο συμπέρασμα πως κι αυτός ο τίτλος θα έχει κόκκινο χρώμα. Εν αναμονή του μεταγραφικού... φίνις των δύο "μονομάχων", τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο...

Διαβάστε ακόμη

Ο Χάρα, ο Νέτο, ο εξτρέμ και οι "σφήνες" του ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK