Έρχεται για 1,5 χρόνο ο Περέιρα με "δώρα" από Μαρινάκη!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει λεπτομέρειες για τη συνεργασία του Βίτορ Περέιρα με τον Ολυμπιακό και τη μεταγραφική λίστα του Πορτογάλου. Η περίπτωση του Κουαρέσμα και το ενδεχόμενο επιστροφής του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Έρχεται για 1,5 χρόνο ο Περέιρα με "δώρα" από Μαρινάκη!

Από το βράδυ της Κυριακής όταν τα μαύρα σύννεφα πύκνωσαν πάνω από το κεφάλι του Μίτσελ, το Contra.gr σας ενημέρωσε ότι η αναζήτηση για τον διάδοχο γίνεται στα ίδια λημέρια, δηλαδή στις… γειτονιές της Ιβηρικής. Δύο ημέρες αργότερα το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε και ο πρώην "δράκος" Βίτορ Περέιρα αναλαμβάνει τα ηνία του Ολυμπιακού σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν, με την προσμονή όλων να αποδειχθεί καλύτερος του συμπατριώτη του Λεονάρντο Ζαρντίμ και εφάμιλλος των προκατόχων του Μίτσελ και Βαλβέρδε.

Ο 46χρονος τεχνικός που αναμένεται σήμερα Τετάρτη στην Ελλάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποτελεί προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πήρε πάνω του την υπόθεση όταν διέγνωσε πως Καρεμπέ και Ισά δεν ήταν έτοιμοι να βάλουν το χέρι τους στη φωτιά για τον… επόμενο, παρότι είχαν ταχθεί καιρό τώρα υπέρ της αντικατάστασης του Μίτσελ.

Ο Περέιρα είχε ακουστεί και συζητηθεί για τον Ολυμπιακό πριν αναλάβει τη σκυτάλη ο συμπατριώτης του Λεονάρντο Ζαρντίμ, έστω κι αν όπως υποστηρίζουν καλά ενημερωμένες πηγές, δεν είναι της ίδιας φιλοσοφίας. Ο Ζαρντίμ στηρίζει τις αρχές του στην άμυνα, ενώ ο νέος τεχνικός των "ερυθρολεύκων" είναι λάτρης του επιθετικού παιχνιδιού.

Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή του. Πέρα από αυτό μέτρησε και το ότι είναι νεαρός σε ηλικία, άρα έχει κίνητρο και φιλοδοξίες, δουλευταράς και έχει "ψηθεί" στον πρωταθλητισμό σε μια ομάδα επιπέδου Πόρτο. Εκεί δούλεψε με σπουδαίους ποδοσφαιριστές, αλλά και μεγάλα ταλέντα, τα οποία βοήθησε να αναδείξουν τις αρετές τους.

Έρχεται για 1.5 χρόνο και μπόνους

Παρότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους με τις ετήσιες απολαβές του να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Θα έρθουν μαζί του, ένας βοηθός, ένας γυμναστής και ενδεχομένως ένας ακόμη συνεργάτης, ο οποίος θα επωμιστεί το σκάουτινγκ των αντιπάλων.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός δεν έχει ανακοινώσει μέχρι τώρα ούτε μία μεταγραφή επειδή η διοίκηση θέλει να δώσει στο νέο προπονητή τα εφόδια που ο ίδιος θα επιλέξει. Από τις πρώτες κιόλας κουβέντες που έγιναν με τον Περέιρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης του κατέστησε σαφές ότι θα επιλέξει ο ίδιος τους παίκτες που θα ενισχύσουν το ρόστερ, στις θέσεις που υπάρχουν ελλείψεις.

Το αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-3-3, με έναν κόφτη, δύο κεντρικούς χαφ και μια τριάδα φωτιά στην επίθεση. Μετά την αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο αναμένεται να δραστηριοποιηθούν παίκτες που είχαν βρεθεί στην… αφάνεια ή είχαν περιορισμένο ρόλο επί Μίτσελ όπως οι Σαλίνο, Αφελάι, Κασάμι, ενώ και οι περισσότεροι από τους παίκτες που θα αποκτηθούν αναμένεται να προέρχονται από την Ιβηρική.

Θυμίζει Μίτσελ

Ως κόουτς στο διάστημα που κάθισε στον πάγκο της Πόρτο χρησιμοποίησε 41 ποδοσφαιριστές συνολικά, κάτι που σημαίνει ότι αρέσκεται να δίνει ευκαιρίες και να ανακατεύει την τράπουλα, στοιχείο που είχε και ο Μίτσελ. Σχετικά με τις προσθήκες που θα υπάρξουν από εδώ και πέρα, για το κέντρο της άμυνας κάποιοι δεν έχουν ξεχάσει τον Ρολάντο της Πόρτο, έστω κι αν φέρεται μια ανάσα από την Γιουβέντους, ενώ συμπατριώτης του είναι και ο Ρικάρντο Κόστα. Από την άλλη, τώρα που δεν υπάρχει… Μίτσελ μπορεί να υπάρξουν γέφυρες για επιστροφή και του πρώην αρχηγού Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Κάποιοι, πάντως, πηγαίνουν ακόμη πιο μακριά τη… βαλίτσα και σε ό,τι αφορά την επίθεση φτάνουν μέχρι τον Ρικάρντο Κουαρέσμα, τον 31χρονο ζογκλέρ, ο οποίος επέστρεψε στο Πόρτο πέρυσι τέτοιο καιρό, επί των ημερών του Περέιρα! Είναι λογικό και αναμενόμενο ότι ο Μαρινάκης θα κάνει και μία δύο κινήσεις εντυπωσιασμού για να στηρίξει το νέο κόουτς και να ζεστάνει τον κόσμο και ο Κουαρέσμα διαθέτει όλο το πακέτο!

Τα ρεπορτάζ του Contra.gr:

Τέλος κι επίσημα ο Μίτσελ

Ο Καρεμπέ "έδιωξε" τον Μίτσελ

Ο Βίτορ Περέιρα ο επόμενος προπονητής

Το προφίλ του Βίτορ Περέιρα

Το πολύωρο live chat του Θέμη Καίσαρη

News 24/7

24MEDIA NETWORK