Γιατί ο Οτσόα δεν... παίζει στον Ολυμπιακό

Από το βράδυ της Τρίτης όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ασχολείται με τα κατορθώματα του Γκιγιέρμο Οτσόα. Του Μεξικανού πορτιέρο, ο οποίος σταμάτησε μόνος του, με σωρεία επεμβάσεων, την Βραζιλία του Σκολάρι και την ανάγκασε στην πρώτη της απώλεια βαθμών μέσα στο σπίτι της.

Γιατί ο Οτσόα δεν... παίζει στον Ολυμπιακό

Δεν είμαι ο πλέον ειδικός για να κρίνω κατά πόσο ο διεθνής κίπερ ήταν ικανός ή τυχερός στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, καθώς αν ο τερματοφύλακας δεν έχει και τύχη δεν πάει… πουθενά. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για έναν υψηλού επιπέδου πορτιέρε, ο οποίος εδώ και τρία χρόνια θα μπορούσε να παίζει στον Ολυμπιακό!

Όσοι παρακολουθούν το ρεπορτάζ της ομάδας ακόμη και ως αναγνώστες, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο 28χρονος Οτσόα έχει παρελάσει ουκ ολίγες φορές από τα εξώφυλλα κι όχι άδικα. Το όνομά του έχει τεθεί στα υπόψη των πρωταθλητών Ελλάδας και το καλοκαίρι του 2011, πριν μετακομίσει στη Γαλλία και την Αζαξιό, αλλά και στη διάρκεια της φετινής περιόδου!

Και τις δύο φορές, μάλιστα, είχε προταθεί ως ελεύθερος, αλλά παρότι η περίπτωσή του εξετάστηκε σοβαρά, τελικά, καλώς ή κακώς, δεν άναψε το «πράσινο φως» για να πιάσει λιμάνι. Πριν ληφθεί η τελική απόφαση για το ποιος γκολκίπερ θα αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2011 είχε γίνει ακόμη και ταξίδι ανθρώπου που ενεργούσε για λογαριασμό του Ολυμπιακού στο Μεξικό, καθώς τότε ο Οτσόα αγωνιζόταν στην πατρίδα του με τη φανέλα της Αμέρικα.

Γιατί ο Οτσόα δεν... παίζει στον Ολυμπιακό

Οι λόγοι που δεν αποκτήθηκε τότε, παρότι για την αξία του δεν υπήρχαν αμφιβολίες, ήταν τρεις: Πρώτον επειδή οι αρμόδιοι του συλλόγου επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι έως τότε δεν είχε αγωνιστεί στην Ευρώπη, κάτι που δεν ισχύει φέτος στην ανάλογη περίπτωση του συμπατριώτη του Άλαν Πουλίδο της Τίγκρες. Δεύτερον, ο Οτσόα δεν είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου, άρα καταλαμβάνει θέση ξένου. Τρίτον προτιμήθηκε άλλος τερματοφύλακας. Ποιος; Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Φράνκο Κοστάντσο, πρώην της ελβετικής Βασιλείας, τον οποίο έκριναν ως καταλληλότερο οι Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Εδουάρδο Μαθία, τεχνικός σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ εκείνη την περίοδο.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι τα 800.000 ευρώ που ζητούσε ως ελεύθερος το χρόνο ο Οτσόα για να έρθει στην Ελλάδα, τα ζητούσε η πλευρά του Κοστάντσο ως πριμ υπογραφής, ανεξάρτητα από τα χρήματα που πήρε ο Αργεντινός τερματοφύλακας, ο οποίος πέρασε από τον Πειραιά και δεν ακούμπησε! Όλες οι μεταγραφές, άλλωστε, εμπεριέχουν ρίσκο…

Οι παραπάνω λόγοι, λοιπόν, ήταν εκείνοι που δεν επέτρεψαν να εξελιχθεί σε γάμο το φλερτ Ολυμπιακού-Οτσόα κι όχι, φυσικά, ο αστικός μύθος που αναφέρει ότι ο Μεξικανός πορτιέρε είναι… εξαδάκτυλος. Όσο για τον λόγο που δεν αποκτήθηκε φέτος ο Οτσόα, ο οποίος είχε προταθεί ως ελεύθερος ενόψει καλοκαιριού από τα τέλη του… Νοέμβρη, είναι ένας και μοναδικός και ακούει στο όνομα Ρομπέρτο Χιμένεθ, για τον οποίο η διοίκηση των πρωταθλητών πλήρωσε 6 εκατομμύρια στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Κι εδώ δεν υπάρχουν ούτε απορίες, ούτε ερωτηματικά. Ο Ολυμπιακός έκανε δικό του έναν από τους καλύτερους πορτιέρε της Ευρώπης.

Γιατί ο Οτσόα δεν... παίζει στον Ολυμπιακό

Για την ιστορία, οι απαιτήσεις του Οτσόα για να έρθει φέτος στον Ολυμπιακό δεν ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο (μαζί με τα μπόνους), ωστόσο, από εδώ και πέρα θα απαιτηθούν πολλά περισσότερα για κάθε ενδιαφερόμενο, λόγω της εμφάνισής του κόντρα στη «Σελεσάο». Κάποιοι λένε ότι θα τον είχε αποκτήσει ήδη η Μπαρτσελόνα αν δεν έπιανε θέση ξένου, αλλά αυτό το σενάριο ίσως ανήκει στη σφαίρα της φημολογίας και πουθενά αλλού.

Από ‘κει και πέρα, το μόνο σίγουρο είναι πως η ζωή ενός τερματοφύλακα δεν ξεκινά και δεν τελειώνει σε ένα παιχνίδι. Ο μεγάλος πορτιέρε φαίνεται από τη διάρκεια και τη σταθερότητα στην απόδοση, επί σειρά ετών. Αν κρίνουμε σύμφωνα με όσα έχουμε δει ως τώρα στο Μουντιάλ, άλλωστε, ο Οτσόα είναι ο καλύτερος του πλανήτη και ο… Κασίγιας που δέχθηκε 5 γκολ από την Ολλανδία στο ματς της πρεμιέρας, ο χειρότερος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK