Η "συγγνώμη" στον Μποτία και ο "κλώνος" του Τσόρι

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό κόντρα στην Κέρκυρα, τον Φορτούνη, τον Μποτία και τον... Μπεν.

Η "συγγνώμη" στον Μποτία και ο "κλώνος" του Τσόρι

Αποτελεί γενική παραδοχή ότι ο Τσόρι Ντομίνγκες είναι ο φυσικός ηγέτης του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που κάνει τη διαφορά στο επιθετικό σκέλος κι εκείνος που συνήθως “μιλάει” στα δύσκολα. Ο Αργεντινός μαέστρος των “ερυθρολεύκων” συνέχισε και στον αγώνα με την Κέρκυρα το σερί του στο σκοράρισμα, ενώ για μία ακόμη φορά -την τρίτη συνεχόμενη- άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση της ομάδας του, η οποία πρόσθεσε ένα ακόμη τρίποντο στο ενεργητικό της, στο δρόμο προς την κατάκτηση του 42ου τίτλου.

Μετά τα σημαντικά γκολ που πέτυχε στα παιχνίδια με την Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης, ο 33χρονος μπαλαντέρ συνδέθηκε ξανά με τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ πέτυχε ένα ακόμη πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, το οποίο, ωστόσο, ακυρώθηκε λόγω λανθασμένης υπόδειξης του δεύτερου βοηθού της αναμέτρησης.

Βρήκε ξανά αυτοπεποίθηση

Είναι σαφές πλέον ότι μετά τη σημαντική νίκη-πρόκριση σε βάρος της ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, οι πρωταθλητές έχουν ξαναβρεί τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση, πατούν καλύτερα στα πόδια τους και ανεβάζουν σταδιακά την απόδοσή τους. Στον αγώνα με τη Skoda έλυσαν το γόρδιο δεσμό στη διάρκεια του β' ημιχρόνου. Την Τετάρτη βρήκαν το δρόμο προς την αντίπαλη εστία από τα πρώτα λεπτά και “κλείδωσαν” τη νίκη λίγο πριν το φινάλε. Κόντρα στον ΑΟΚ πέτυχαν δύο γκολ πριν την ανάπαυλα και καθάρισαν τον αγώνα μόλις στο 50' με το γκολ του Χάρα, ο οποίος έχασε τα εύκολα κι έβγαλε το (πιο) δύσκολο.

Το ακόμη πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι μετά από ορισμένα παιχνίδια που ό,τι πήγαινε μέσα... έγραφε, είναι ότι με την επιστροφή του Μποτία η άμυνα έχει βρει την ισορροπία και την ηρεμία της. Από τη στιγμή που ο -επιρρεπής στο λάθος- Σαντάνα έδωσε τη θέση του στον Αλμπέρτο Μποτία, η ομάδα του Περέιρα όχι μόνο γκολ δεν έχει δεχθεί, αλλά επιτρέπει στον αντίπαλο να απειλήσει με το... σταγονόμετρο.

Τόσο στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, όσο και στη ρεβάνς με την ΑΕΚ, η εστία των “ερυθρολεύκων” έχει μείνει ανέπαφη, ενώ η επίθεση παιχνίδι το παιχνίδι αποδίδει όλο και καλύτερα. Κι όλα αυτά χωρίς τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος επέστρεψε πριν από μερικές ώρες ως αλλαγή μετά τον τραυματισμό του, αλλά ακόμη θα χρειαστεί χρόνο προκειμένου να συνδεθεί ξανά με την αντίπαλη εστία.

Συγγνώμη στον Μποτία

Για να επιστρέψουμε στα της άμυνας, είναι γεγονός ότι όλοι μας οφείλουμε ένα μεγάλο “συγνώμη” στον Αλμπέρτο Μποτία, τον οποίο βιαστήκαμε να ρίξουμε στην... πυρά, όχι επειδή δεν είναι καλός αμυντικός, αλλά επειδή δεν είναι... Μανωλάς. Μπορεί να μην έχει την ταχύτητα του άσου της Ρόμα, ωστόσο, ο Ισπανός στόπερ αποδεικνύει συνεχώς ότι μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία στη δουλειά του, σε μια καλοκουρδισμένη άμυνα. Δεν είναι τυχαίο πως και με τον Σιόβα συνεργάζεται άψογα πλέον, παρότι στο πρώτο μισό αγωνίστηκε έχοντας δίπλα του τον “φευγάτο” Ερίκ Αμπιντάλ.

Η βελτίωση της άμυνας του Ολυμπιακού, λοιπόν, αποτελεί το βασικό συστατικό για τη βελτίωση της συνολικής εικόνας κι αυτό το γεγονός πιστώνεται και στον προπονητή, ο οποίος δεν έχει ακούσει και λίγα το τελευταίο διάστημα. Από κει και πέρα, είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως ο Ολυμπιακός πατάει καλύτερα επιθετικά, έστω και χωρίς τον Μήτρογλου, όταν βρίσκονται μαζί στην ενδεκάδα ο Τσόρι με τον Φορτούνη.

Νέος ηγέτης ο Φορτούνης

Καιρό τώρα έχω καταθέσει την άποψή μου για το νεαρό διεθνή μεσοεπιθετικό, ο οποίος διαθέτει όλο το πακέτο για να εξελιχθεί σε νέο ηγέτη για τον Ολυμπιακό. Πέρα από ταλέντο, ο διεθνής άσος διαθέτει και το τσαγανό που απαιτεί η βαριά φανέλα, κάτι που αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς για να τον συγκρίνει κανείς με τον Τσόρι, ωστόσο, ο Φορτούνης βελτιώνεται ραγδαία από παιχνίδι σε παιχνίδι, ενώ πέρα από την ευχέρεια στο οργανωτικό σκέλος, αποδεικνύει και την ικανότητά του στο σκοράρισμα.

Είναι σίγουρο ότι ο Περέιρα τον προετοιμάζει από τώρα για την ενδεκάδα της επόμενης σεζόν, καθώς πέρα απ' όλα τ' άλλα, μπορεί να τον υπολογίζει για τουλάχιστον δύο θέσεις. Παράλληλα, ο Πορτογάλος κόουτς δίνει σταδιακά ευκαιρίες και στον Χόρχε Μπενίτες, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά έστω και ως αλλαγή δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στο μέλλον.

Το ζητούμενο από εδώ και πέρα για τον Ολυμπιακό είναι πέρα από τη βαθμολογική συγκομιδή που θα “τελειώσει” την υπόθεση-τίτλος μια ώρα αρχύτερα να βάλει στέρεες βάσεις και για το μέλλον. Να γίνουν πιο ισχυρά τα θεμέλια της ομάδας, προκειμένου να έρθουν και να... κουμπώσουν πιο εύκολα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Ένα από αυτά, ο Μπεν της Βέροιας, έδειξε και τις δυνατότητές του με το γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό...

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 3-0 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK