Ήρθε για να παίξει κι όχι για να εκδικηθεί…

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου τους λόγους που τον έκαναν να περάσει στην αντίθετη πλευρά του λόφου, φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ήρθε για να παίξει κι όχι για να εκδικηθεί…

Κρατάει χρόνια η κολόνια της σχέσης του Μιχάλη Κωνσταντίνου με τον Ολυμπιακό. Μπορεί ο Κύπριος σέντερ φορ να φόρεσε πρώτα τη φανέλα του ΠΑΟ, φεύγοντας από τον Ηρακλή, ωστόσο, για τους παροικούντες του Ρέντη και της Πλατείας Αλεξάνδρας το φλερτ είχε ξεκινήσει από τότε που αγωνιζόταν με τα χρώματα του «Γηραιού», άσχετα αν δεν ακολούθησαν στον πλειστηριασμό.

Θεωρούσε μεγαλύτερο μέγεθος τον Ολυμπιακό

Πολλοί πιστεύουν ότι φεύγοντας από το «πράσινο στρατόπεδο» ο διεθνής στράικερ επέλεξε τον «αιώνιο» αντίπαλο επειδή δεν είχε κάποια καλύτερη πρόταση στα χέρια του. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως το «θωρηκτό» δεν μέτρησε μόνο τα χρήματα πριν ρίξει άγκυρα στον Πειραιά.

Μπορεί να τίμησε την εμφάνιση με το «τριφύλλι», ωστόσο, ήθελε να αγωνιστεί και για τον Ολυμπιακό, τον οποίο θεωρούσε μεγαλύτερο μέγεθος! Το είχε παραδεχθεί δημόσια, άλλωστε, στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Θρύλου, στο επίσημο περιοδικό της ομάδας. Ο υπογράφων τον είχε ρωτήσει σχετικά και ο Κωνσταντίνου είχε παραδεχθεί ευθέως ότι «θεωρώ τον Ολυμπιακό καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟ»! Εκείνη η δήλωσή του, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων για ευνόητους λόγους και ο Μιχάλης επιχείρησε -στη συνέχεια…- να ρίξει τους τόνους. Δεν είχε σκοπό, άλλωστε, να μειώσει την πρώην ομάδα του, αλλά να εξηγήσει –ουσιαστικά- τους λόγους που τον έκαναν να περάσει στην αντίθετη πλευρά του λόφου, χωρίς να φοβηθεί το κόστος της επιλογής.

Αποδείξεις από νωρίς

Ο Κωνσταντίνου δεν άργησε να αποδείξει και στον Ολυμπιακό ότι είναι προικισμένος φορ κι ότι έχει το γκολ στο αίμα του. Μπορεί να μην «σκοτωνόταν» στις προπονήσεις, καθώς έπαιζε περισσότερο λόγω ταλέντου και λιγότερο λόγω της καθημερινής δουλειάς, ωστόσο, στο διάστημα που έπαιξε στον Ολυμπιακό, όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον επαγγελματισμό του, αλλά και για τον χαρακτήρα του. Δεν μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό για να «κολλήσει» ένσημα ή για να «φουσκώσει» τον τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά για να αποδείξει ότι είχε πολλά ακόμη να πετύχει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Οι «παλιοσειρές» του Ολυμπιακού από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κοινής τους συμβίωσης δεν τον αντιμετώπισαν ως έναν πρώην αντίπαλο, αλλά τον σεβάστηκαν ως ικανότατο συμπαίκτη, ο οποίος ήρθε για να «δέσει» με τους υπόλοιπους από την πρώτη στιγμή και να αποτελέσει μια ξεχωριστή μονάδα, όπως ήταν σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε.

Ο παράγοντας Οκκάς

Στην προσαρμογή του, τον βοήθησε σημαντικά και ο συμπατριώτης του Γιάννης Οκκάς, ωστόσο, ήταν τόσο μεγάλος ο δείκτης προσαρμογής του στο κλίμα της ομάδας που έφτασε να μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο ακόμη και με τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς… Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου δεν ήταν απλά ένας παίκτης που πέρασε από τον Ολυμπιακό, αλλά ένας από εκείνους που άφησαν τη «σφραγίδα» τους, λόγω αξίας, διάθεσης και σεβασμού στην ομάδα και τον κόσμο της.

Διαβάστε ακόμη:

Συνέντευξη Μιχάλη Κωνσταντίνου στο Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK