Μαρινάκης-Μίτσελ: Το παρασκήνιο μιας κρίσης

Οι Παντελής Βλαχόπουλος και Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγούν πώς ο Μίτσελ κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα, ποιες ήταν οι αποφάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη πριν το ματς με τη Μάλμε και πώς διαχειρίστηκαν οι δύο ισχυροί άνδρες τη μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις τους.

Μαρινάκης-Μίτσελ: Το παρασκήνιο μιας κρίσης

Όλοι το βράδυ της Τρίτης (09/12) ήταν σε θέσεις "μάχης". Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανήσυχος στη σουίτα του, ο Μίτσελ μέσα στο γήπεδο να βιώνει εντονότερα το ματς από άλλες φορές και ο μάνατζέρ του, Μαριάνο Αγιλάρ, στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Και οι τρεις ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Europa League και να προετοιμαστούν για την επόμενη ημέρα. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι σήμερα το μεσημέρι, σε περίπτωση νέου αρνητικού αποτελέσματος του τρίτου μέσα σε διάστημα έξι ημερών, η διοίκηση και η πλευρά του προπονητή θα ανακοίνωναν το "βελούδινο" διαζύγιο. Για ακόμη μια φορά, όμως, ο Μίτσελ αποδείχτηκε "επτάψυχος".

Ο Μίτσελ ήξερε...

Οι δηλώσεις του 51χρονου τεχνικού μαρτυρούν ότι ήξερε τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση αποκλεισμού από τη σουηδική ομάδα. Του βγήκε περισσότερο του κανονικού η ένταση μέσα στο παιχνίδι και μετά στη συνέντευξη Τύπου ξεδίπλωσε όλο το επικοινωνιακό ταλέντο του. Είπε αυτά που ήθελε να πει, πολύ προσεκτικά και κατέστησε σαφές ότι ο Ολυμπιακός αλλά κυρίως ο ίδιος, πέρασαν από μια μεγάλη "τρικυμία". Έκανε μία από τις μεγαλύτερες ντρίμπλες της ζώης του και δεν έβγαλε την πίκρα των τελευταίων 6 ημερών. Αρκέστησε σε αυτό: "Αυτήν την εβδομάδα συνέβησαν πολλά αρνητικά που δεν ξέρετε".

Η σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους παίκτες δοκιμάστηκαν. Γι' αυτό στο Contra.gr δημοσιεύτηκε το άρθρο: Απόψε (δεν) παίζει ο Μίτσελ. Έγραφε ευθέως ότι οι παίκτες θα έπρεπε να παίξουν και για τον Μίτσελ. Κάτι που το έκαναν. Παρά τις διαφορές (εντάσεις) που είχαν μέσα στην εβδομάδα. Με τρεις ξένους και δύο Έλληνες.

Η απόφαση του Μαρινάκη

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πιέστηκε πολύ τον τελευταίο καιρό προκειμένου να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ το οποίο τον "πλήγωσε" και επικοινωνιακά, άρχισε να σκέφτεται λύσεις για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Δεν είχε αποφασίσει ακόμη. Τον φρέναρε κυρίως η διάδοχη κατάσταση και το ρίσκο της δεδομένης χρονικής στιγμής. Όμως η ισοπαλία με τον ΠΑΣ στο Φάληρο, αλλά κυρίως η εικόνα που εμφάνισε η ομάδα μέσα στο γήπεδο ήταν στο μυαλό του η κατάλληλη αφορμή. Γιατί οι αιτίες είχαν να κάνουν με τη γενικότερη συμπεριφορά του Ολυμπιακού εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και στα αποδυτήρια. Συν τοις άλλοις, μια σειρά από λανθασμένες επιλογές του Μίτσελ και των επικεφαλής του μεταγραφικού σχεδιασμού είχαν κάνει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, να αμφισβητεί την ποιότητα της ομάδας του.

Επίσης ένα από τα θέματα που χρεώνει ο Μαρινάκης στον Μίτσελ ήταν δεν κατάφερε να κρατήσει στο "λιμάνι" τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Γι' αυτό τα δημοσιογραφικά γραφεία πριν το ματς με τη Μάλμε "βούιζαν" για επιστροφή του 30χρονου κεντρικού αμυντικού στους "ερυθρόλευκους". Οι σχέσεις του Μίτσελ με τον Έλληνα αμυντικό είναι γνωστές και μόνο αν έφευγε ο Ισπανός, ο Αβραάμ θα μπορούσε να επιστρέψει. Κακές σχέσεις αλλά κυρίως λόγω αγωνιστικής εικόνας είχε ο προπονητής του Ολυμπιακό με ακόμη έναν διεθνή ποδοσφαιριστή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύλλογος θα προχωρούσε στην παραχώρησή του τον Ιανουάριο. Κάτι τέτοιο πλέον δύσκολα θα συμβεί επειδή ο συγκεκριμένος με την απόδοσή του, αλλά και με τη συμπεριφορά του, τις τελευταίες ημέρες, έδειξε ότι θέλει να μείνει και ξέρει τον –σωστό- τρόπο.

Όσο για τους ξένους του Ολυμπιακού δύο από αυτούς αναμένεται να αποχαιρετίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκτός από τον Αμπιντάλ (και γι' αυτόν υπάρχουν αγωνιστικά παράπονα), οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν απογοητεύσει γενικότερα τον Μίτσελ και θεωρούνται ξένο σώμα για την ομάδα. Και δεν έχει σημασία αν παίζουν ή δεν παίζουν. Έτσι κι αλλιώς οι μεταγραφικές κινήσεις έχουν δρομολογηθεί όπως σας αποκάλυψε ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σε σημερινό του ρεπορτάζ (10/12).

Η επόμενη μέρα

Όπως είχε γράψει το Contra.gr, Μίτσελ και Μαρινάκης ήθελαν (θέλουν) να σχεδιάσουν τον Ολυμπιακό της επόμενης τριετίας με ελληνική συνταγή. Οι εξελίξεις, ωστόσο, τους πρόλαβαν καθώς αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της ομάδας θέλει από τον προπονητή του το πρωτάθλημα Ελλάδας. Για να γίνει αυτό ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει τα επόμενα τρία ματς στη Super League (Λεβαδειακός, Πανιώνιος, Καλλονή) ώστε να επέλθει ηρεμία και οι πρωταθλητές Ελλάδας να ενισχυθούν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

* Ακόμη και αν ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί από τη Μάλμε θα ήταν μεγάλο λάθος του Μαρινάκη να απολύσει τον Μίτσελ. Είναι σίγουρο ότι δεν θα έβρισκε (στην παρούσα φάση) κανένα προπονητή που θα μπορούσε να του αντιστρέψει το κλίμα. Ειδικά από αυτούς που του πρότειναν ως "λύσεις σωτηρίας". Εντός και εκτός ομάδας. Και ο Μαρινάκης δεν λειτουργεί με τη λογική των Αγγελόπουλων.

** Ένας από τους παίκτες που έχει απασχολήσει τους "ερυθρόλευκους" είναι ο Φερνάντο Ουσέρο. Ο 30άχρονος Ισπανός χαφ του Αστέρα Τρίπολης. Και δεν είναι σενάριο. Είναι υπαρκτό ενδιαφέρον που θα μετουσιωθεί αν υπάρξει αποχώρηση από τη μεσαία γραμμή της ομάδας, ή σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Μιλιβόγεβιτς και την απουσία του Εντινγκά μέσα στον Γενάρη λόγω του «Κόπα Άφρικα». Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι ο Ουσέρο δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη συνέχεια του «Εuropa», καθώς αγωνίστηκε στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης με τη φανέλα του συλλόγου της Αρκαδίας.

Τα καλύτερα του Contra.gr:

Τσάρλυ: Λάθος να φύγει ο Μίτσελ

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ο θρύλος του Φουστέρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK