Μην αφήνετε μόνο τον Βίτορ Περέιρα

Το μεγάλο κέρδος των «ερυθρολεύκων» πέρα από την κατάκτηση της νίκης ήταν ότι όλοι όσοι επιλέχθηκαν από την τεχνική ηγεσία, έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναιτωλικό και μεταφέρει τα τελευταία μεταγραφικά νέα.

Μην αφήνετε μόνο τον Βίτορ Περέιρα

Την φωτογραφία που βλέπετε ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στα social media ο Βίτορ Περέιρα μισή περίπου ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό. Ο Πορτογάλος τεχνικός βαδίζει σκεπτικός στο τερέν του Καραϊσκάκη με φόντο τις άδειες εξέδρες. Λίγο αργότερα ο κόσμος άρχισε να φτάνει στο φαληρικό γήπεδο και η ομάδα του Ολυμπιακού κατάφερε -με πολύ κόπο και ιδρώτα είναι η αλήθεια- να κάμψει την αντίσταση της ομάδας του Μάκη Χάβου…

Νίκη καρδιάς

Ήταν μια νίκη καρδιάς, μια νίκη πρωταθλητών αυτή που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι». Κόντρα σε έναν πολύ καλά οργανωμένο και δυνατό αντίπαλο με παίκτες που «μάτωναν» σε κάθε φάση σε κάθε διεκδίκηση, οι τρεις βαθμοί ήρθαν για να αποδείξουν ότι ο νέος προπονητής δεν επιλέχθηκε απλά για να βάλει κάποια πράγματα σε τάξη σε ό,τι αφορά το τακτικό κομμάτι. Ήρθε και για να μετατρέψει σε πολεμιστές τους παίκτες του να τους… θυμίσει ότι σε τέτοια παιχνίδια δεν νικά πάντα ο πιο ταλαντούχος, αλλά εκείνος που το θέλει και το κυνηγά πιο πολύ.

Για τους παροικούντες του Ρέντη και όχι μόνο αυτό το παιχνίδι ήταν κομβικό για τη μάχη του τίτλου. Ήταν το πρώτο από την ημέρα της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία, στο οποίο ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να διασπάσει μια πολύ καλά θωρακισμένη άμυνα, ενώ παράλληλα όφειλε να διατηρήσει και ανέπαφη την εστία του κόντρα σε έναν αντίπαλο που ξέρει καλά να «χτυπά» στην κόντρα.

Το μεγάλο κέρδος των «ερυθρολεύκων» πέρα από την κατάκτηση της νίκης ήταν ότι όλοι όσοι επιλέχθηκαν από την τεχνική ηγεσία, έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, πάλεψαν με νύχια και με δόντια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και τελικά έφτασαν στην επικράτηση, έχοντας νικήσει και τον ίδιο τους τον εαυτό! Έγραφα, άλλωστε, και πριν από τον αγώνα ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα χωρίς τον μαέστρο του Τσόρι Ντομίνγκες κι αυτό αποδείχθηκε στην πράξη…

Έχει τον τρόπο του

Φαίνεται ότι ο νέος τεχνικός έχει τον τρόπο του. Ξέρει ποια κουμπιά να πατήσει για να βάλει στην πρίζα τον Ματιέ Ντοσεβί, να «ξυπνήσει» τον Τζίμι Ντουρμάζ, να ξεδιπλώσει το ταλέντο του Κώστα Φορτούνη. Όσοι έχουν δει τις προπονήσεις που γίνονται καθημερινά στου Ρέντη, εξάλλου, έχουν να λένε πως στο παρελθόν δεν έχουν δει κάτι ανάλογο. Δεν ξέρω αν είναι… υπερπροπονήσεις όπως δήλωσε ο Σάββας Θεοδωρίδης, αλλά ξέρω καλά πως γίνεται πολύ ποιοτική δουλειά και σε φουλ ένταση, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν ακόμη πιο ορατά στο εγγύς μέλλον…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δυσκολεύθηκε πολύ για να πάρει την απόφαση αντικατάστασης του Μίτσελ, αλλά φαίνεται πως στο θέμα του διαδόχου του δεν λάθεψε. Ο Βίτορ Περέιρα με το χαμηλό προφίλ και την εργατικότητα του… Βαλβέρδε έχει να δώσει ακόμη πολύ στον Ολυμπιακό, ο οποίος αν μη τι άλλο έδειξε και στην Ξάνθη και χθες ότι βγαίνει από το λήθαργο και θα εξαντλήσει τα περιθώρια για να κρατήσει και το φετινό πρωτάθλημα στον Πειραιά.

Το ζητούμενο, όμως, είναι ότι η ομάδα εξακολουθεί να έχει ανάγκη από ενίσχυση, ώστε να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο και η δουλειά του νέου προπονητή, ώστε να φανούν πιο γρήγορα και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Χθες στη 18άδα υπήρχαν μόνο δύο στόπερ, ο Αυλωνίτης με τον Σιόβα, ενώ στον πάγκο δεν ήταν ούτε ο πιτσιρικάς Βούρος μιας και ο κόουτς επέλεξε μια επιπλέον επιθετική επιλογή στο πρόσωπο του Διαμαντάκου.

Για τη θέση του αμυντικού μέσου πλην του Μανιάτη που επωμίστηκε το φορτίο, εναλλακτική επιλογή ήταν μόνο ο Μπουχαλάκης. Ο Κασάμι δεν είναι κόφτης, έστω κι αν προσπαθεί να αντεπεξέλθει και σε αυτό το ρόλο, ελλείψει καθαρόαιμου ανασταλτικού χαφ. Ο Μπενίτες μπήκε χθες στο γήπεδο από τον πάγκο και έπαιξε κάτι μεταξύ δεύτερου επιθετικού και ακραίου χαφ, ενώ ο Ντουρμάζ παρότι έριξε την αυλαία με μια εντυπωσιακή ενέργεια και ασίστ για το 2-0, ψάχνει ακόμη τα πατήματά του και το ρόλο του στο χορτάρι…

Ο μήνας έχει 19. Μεταγραφή δεν έχει γίνει καμία πλην της προσθήκης του πιτσιρικά Ιμπραΐμ, ο οποίος είναι ακόμη ανέτοιμος. Είναι επιτακτική ανάγκη, λοιπόν, να αποκτηθούν άμεσα και ο νέος στόπερ και ο νέος εξτρέμ κι ένας ακόμη ποιοτικός μέσος για να πλαισιώσει τους υπάρχοντες στο 4-3-3 που έχει στο μυαλό του ο νέος προπονητής.

Ποιος Νοβαρέτι;

Εδώ που φτάσαμε, με τον αγώνα της Τούμπας να πλησιάζει (8/2) και με αρκετά ακόμη δύσκολα παιχνίδια να μεσολαβούν, οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα πρέπει να είναι ένας κι ένας! Ο στόπερ θα πρέπει να είναι επιπέδου Μπρούνο Άλβες και Νέτο κι όχι τύπου… Νοβαρέτι, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λάτσιο σε δύο όλα κι όλα παιχνίδια πρωταθλήματος και συνολικό χρόνο συμμετοχής τα 113 λεπτά. Δεν γίνεται να διαπραγματεύεσαι τόσο καιρό με στόπερ αξίας 5 και 6 εκατομμυρίων και να καταλήγεις σε κάποιον που κοστολογείται στα 700 χιλιάρικα, αν θέλεις να στηρίξεις έμπρακτα τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες… Κακά τα ψέματα.

Επίσης, ο εξτρέμ που θα αποκτηθεί θα πρέπει να… φυσάει και να μπορεί να βοηθήσει από την πρώτη μέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει πολύ σοβαρά για τα άκρα δύο δικά του παιδιά από πέρυσι, τον Κάμπελ και τον Βάις, αφού έστω κι αν έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, είναι εξτρέμ μεγάλης αξίας που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτό το ρόστερ. Τέτοιο ή ακόμη καλύτερο ακραίο χρειάζεται η ομάδα. Απλά πράγματα.

Τέλος, είναι σαφές ότι είναι απαραίτητος κι ένας μέσος επιπέδου Ροσίτσκι. Με τον Τσέχο άσο της Άρσεναλ, άλλωστε, η διοίκηση ήταν σε συζητήσεις για έναν περίπου μήνα. Αν δεν θέλει ή δεν γίνεται να έρθει, ας μην έρθει. Πολύ καλός παίκτης, αλλά σιτεμένος ηλικιακά, μπορεί σίγουρα να βρεθεί κάτι ακόμη καλύτερο και πιο φρέσκο.

Ξέρω, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ότι μέσα στις επόμενες μέρες ή ώρες ο Ολυμπιακός θα ανακοινώσει δύο μεταγραφές και δεν το αμφισβητώ. Τα ονόματα που θα ανακοινωθούν, ωστόσο, θα πρέπει να είναι ΑΑ! Ο νέος προπονητής και η καλή του δουλειά θα πρέπει να στηριχθούν με τα καλύτερα υλικά και για το πρωτάθλημα, αλλά και για το "όσο πιο μακριά στο Europa". Έφτασε η ώρα των πράξεων και η διοίκηση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος της!

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 2-0 (VIDEOS)

Περέιρα για τις μεταγραφές: "Προσπαθώ να εκτιμήσω το υλικό"

Τρελάθηκε με το εσώρουχο του Μαζουακού ο Περέιρα (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK