Ο Γκαρθία είχε τη μεταγραφή στα πόδια του

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τους λόγους της ενεργοποίησης του Μαροκινού ζογκλέρ από τον Όσκαρ Γκαρθία, συγκρίνει την περίπτωσή του με εκείνη του Εμενίκε και εξηγεί το τι μπορεί να δώσει ο Καρσελά σε ένα διαβολικό… καρέ με Μιραλάς, Μάριν και Φορτούνη.

Ο Γκαρθία είχε τη μεταγραφή στα πόδια του
karsela garcia

Σε πολύ κόσμο προκάλεσε εντύπωση η απόφαση του Όσκαρ Γκαρσία να ενεργοποιήσει ξανά τον Μεχντί Καρσελά. Η αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Από τη στιγμή που ο διεθνής Μαροκινός εξτρέμ δεν είχε βρει ομάδα για να αποχωρήσει και ο κόουτς ψάχνει έναν ποδοσφαιριστή με αυτά τα χαρακτηριστικά, για ποιο λόγο να μην χρησιμοποιήσει κάποιον που βρίσκεται ήδη μέσα στα πόδια του;

Ήταν μια απόλυτα λογική και ρεαλιστική απόφαση από τον Καταλανό κόουτς. Κι ας μη βιαστεί κάποιος να πει ότι έκανε το χατίρι της διοίκησης που δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από το αγκάθι μιας συμφωνίας εκατομμυρίου σε ετήσια βάση, γιατί αν δεν ήθελε τον Καρσελά θα συνέχιζε να κάνει προπόνηση με τις… μπουλντόζες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές, οι δύο ποδοσφαιριστές που κοίταξε ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, δηλαδή ο πολύς Μπεν Αρφά της Παρί και ο ταλαντούχος Μπαμπά της Σεντ Ετιέν είναι ακριβώς στο ίδιο στιλ. Γρήγοροι, διεμβολιστές, με άριστη τεχνική, ικανοί στην προσωπική ενέργεια και στο « ένας με έναν», με φαντασία στο παιχνίδι τους.

Από το να ψάχνει, λοιπόν, η ομάδα για έναν τέτοιο παίκτη, ενώ διαθέτει έναν, ο οποίος έχει το «πακέτο», ο Γκαρθία προτίμησε τον διαθέσιμο, του οποίου, όμως, πρέπει να βρει τα κουμπιά για να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και τις απαιτήσεις κι όχι να είναι στον κόσμο του, όπως έγινε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο 44χρονος προπονητής, λοιπόν, θεωρεί ότι μπορεί να βγάλει από τον Καρσελά τον καλό εαυτό του. Ένας παίκτης που ξεχώρισε πέρυσι στην «Πριμέρα» (εκ των κορυφαίων στη διοργάνωση σε επιτυχημένες ντρίμπλες) με τη φανέλα της Γρανάδα που δεν είναι μεγαθήριο, μπορεί να παίξει και να προσφέρει στον Ολυμπιακό, αρκεί κάποιος να τον εμπνεύσει, να τον αφυπνίσει, να του δώσει κίνητρο και ρόλο.

Ο διεθνής εξτρέμ, άλλωστε, δεν είναι τεμπέλης. Δεν κοροϊδεύει στην προπόνηση, όπως για παράδειγμα συνέβη αρκετές φορές με τον Εμενίκε, ο οποίος ακόμη και τώρα που κάνει πρόγραμμα με τους «κομμένους», τη μία μέρα συμμετέχει και την άλλη λέει ότι έχει ενοχλήσεις και πάει για θεραπεία…

Ο Καρσελά είναι ένας μποέμ τύπος, ευχάριστος και συμπαθητικός, αλλά δεν εντάχθηκε στο σύνολο και τις απαιτήσεις. Έπαιζε νωθρά και χαλαρά, λες και βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού του. Αυτό θα επιχειρήσει να αλλάξει ο Γκαρθία για να τον κάνει πάλι απαραίτητο.

Ας μην ξεχνάμε και κάτι ακόμη. Αν ο αριστεροπόδαρος άσος επανέλθει στα επίπεδα που πρέπει και η τεχνική ηγεσία τον ξαναβάλει στο… κόλπο μπορεί να δημιουργήσει με Μιραλάς, Μάριν και Φορτούνη μια διαβολική τετράδα. Αφήνω εκτός του Ανσαριφάρντ, όχι επειδή δεν αξίζει ή δεν είναι ικανός, αλλά επειδή θα υπάρξουν κι εκτός έδρας παιχνίδια όπως με την ΑΕΚ στο Κύπελλο ή με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα που ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί βέλη για να παίξει στην κόντρα και διαθέτει την ανάλογη φαρέτρα για να το κάνει και να «σκοτώσει» κάθε αντίπαλο.

Έχει εξήγηση, λοιπόν, απόλυτα λογική και ποδοσφαιρική η ενεργοποίηση Καρσελά. Απομένει να μάθουμε πως και πότε ο κόουτς θα φέρει τον Μεχντί στην κατάσταση που πρέπει κι αν θα αρχίσει να ζωγραφίζει ξανά, αλλά στον καμβά του Ολυμπιακού. Όχι στον δικό του…

Υ.Γ.: Δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη αν σύντομα δούμε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού έξι Βέλγους και προστεθούν στους Προτό, Ένγκελς, Ζιλέ, Μιραλάς, οι Οφόε, Καρσελά. Τους γουστάρει ο Όσκαρ Γκαρθία. Θεωρεί ότι έχουν ποιότητα και πως έχουν διδαχθεί σωστά το ποδόσφαιρο από πλευράς τακτικής προσέγγισης...

News 24/7

24MEDIA NETWORK