O Μπενίτες έλυσε τον γόρδιο δεσμό

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την εμφατική νίκη του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα και σχολιάζει την εμφάνιση του Χόρχε Μπενίτες που δείχνει ότι μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να ξεμπλοκάρει την επίθεση των "ερυθρολεύκων".

O Μπενίτες έλυσε τον γόρδιο δεσμό
INTIME SPORTS

Χρειάστηκε να φτάσουμε καλό Δεκέμβρη για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να βρει τον παίκτη που θα ξεμπλοκάρει την επίθεση του και θα οδηγήσει την ομάδα στο "εύκολο" γκολ. Πέρυσι αυτή τη δουλειά έκανε στο διάστημα του πρώτου γύρου και με χαρακτηριστική άνεση ο Κώστας Μήτρογλου.

Φέτος αυτός που ήρθε από την εξέδρα κι έδειξε ότι μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά είναι ο Χόρχε Μπενίτες. Ο Παραγουανός άσος μπορεί να μη σκόραρε, αλλά έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει για να βρουν δίχτυα οι υπόλοιποι και η ομάδα του να φτάσει στην πιο άνετη εκτός έδρας νίκης της από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός πήρε στην Κέρκυρα το δεύτερο φετινό "τρίποντο" μακριά από το "Καραϊσκάκη" και το πρώτο ξεκούραστο, αφού στον αγώνα με τον Εργοτέλη στην Κρήτη οι πρωταθλητές χρειάστηκε να φτύσουν αίμα και ο Ρομπέρτο να βάλει το χέρι του, ουκ ολίγες φορές, προκειμένου να επικρατήσουν με το εύθραυστο 3-2.

Του έλειψε το γκολ

Γράφαμε και πριν από μερικές ημέρες σχετικά με το τι μπορεί να περιμένει ο Μίτσελ από τον Μπενίτες και ο νεαρός άσος δικαίωσε τις μεγάλες προσδοκίες στην παρθενική του παρουσία σε ενδεκάδα πρωταθλήματος. Μόνο το γκολ του έλειψε, αλλά ήταν μέσα σε τόσες πολλές φάσεις που δεν θα αργήσει να πανηγυρίσει όχι ένα, αλλά πολλά περισσότερα.

Αυτή η κίνηση, το πείσμα και η μαχητικότητα του 22χρονου στράικερ έλειπαν όλο αυτό το διάστημα από τη γραμμή κρούσης των "ερυθρολεύκων", οι οποίοι μπορεί εύκολα ή δύσκολα να καθαρίζουν τα παιχνίδια στο Φάληρο, αλλά μακριά από αυτό έχουν αφήσει φέτος 8 βαθμούς σε πέντε ματς.

Ο διεθνής επιθετικός δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να τρέχει, να κυνηγάει κάθε φάση, να "τσακώνεται" με τους αμυντικούς, να "μπουκάρει" στην αντίπαλη περιοχή, να μην αφήνει φάση που να μην παλέψει μέχρι τέλους, όσο η μπάλα ήταν "ζωντανή". Με αυτό τον τρόπο, όχι απλά δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα του ΑΟΚ, αλλά αξιοποίησε και τις κινήσεις των συμπαικτών του, όπως έγινε με τον Φουστέρ στο 0-1, αλλά και με τον Τσόρι στο 0-4.

Κι όλα αυτά, ενώ ακόμη δεν έχει βρεθεί στο επιθυμητό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης και αγωνιστικής ετοιμότητας. Είναι σίγουρο πως μόλις πάρει κι άλλα λεπτά δράσης στα πόδια του, θα προσφέρει πολλά περισσότερα και θα βοηθήσει την ομάδα του να μαζέψει πολλούς πιο… εύκολους βαθμούς στη "μάχη" για κατάκτηση του τίτλου που τώρα κορυφώνεται.

Δεν ξέρω αν ο Μίτσελ τον διατηρήσει στο αρχικό σχήμα κι ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη, αλλά είναι σίγουρο πως και ο Μήτρογλου βλέποντας τον πιτσιρικά συμπαίκτη του από την τηλεόραση, σίγουρα θα έκανε τις σχετικές συγκρίσεις. Θα κατάλαβε πως για να παραμείνει βασικός στον Ολυμπιακό δεν αρκεί να περιμένει τη μπάλα στα πόδια για να σκοράρει από κοντά, αλλά να συμμετέχει στο παιχνίδι, να δημιουργεί, να μαρκάρει σε κάθε φάση, να εκμεταλλεύεται κάθε σπιθαμή κενού χώρου μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Ένα χορταστικό "πιάτο"

Από ‘κει και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" δεν δυσκολεύθηκαν να κάμψουν την αντίσταση της μαχητικής Κέρκυρας έστω κι αν άλλαξε η μισή ενδεκάδα του αγώνα της Μαδρίτης. Μπορεί κάποια από τα νέα πρόσωπα να μην είχαν πολλές παραστάσεις μέχρι τώρα σε επίσημα ματς, αλλά έβγαλαν φρεσκάδα, ταχύτητα και αυτοματισμούς πάνω στο τερέν. Πίεσαν από το πρώτο λεπτό, άλλαξαν σωστά και σίγουρα τη μπάλα, έκαναν διαρκώς κινήσεις για να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας των γηπεδούχων, είχαν ενέργεια και ένταση από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Πρόσφεραν ένα χορταστικό "πιάτο" στους πιστούς οπαδούς τους και έδειξαν τι μπορούν να πετύχουν στη συνέχεια, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων χρόνων, αλλά στον Πειραιά συνήθως πίνει… θάλασσα.

Όλοι γνωρίζαμε λίγο-πολύ ότι ο Ολυμπιακός έχει και βάθος και ποιότητα στο ρόστερ του, την οποία, όμως, μέχρι τώρα είχε παρουσιάσει σποραδικά και ως επί το πλείστον εντός έδρας. Πλέον όλοι μα όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο μεγάλος στόχος δεν είναι η Ευρώπη, αλλά η κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου, ο οποίος θα τους στείλει και του χρόνου στη γιορτή του Champions League.

Αν μπορούμε να σταθούμε σε τρεις ακόμη παίκτες που ξεχώρισαν από την επιβλητική νίκη του Ολυμπιακού στην Κέρκυρα, αυτοί είναι οι Τάσος Αυλωνίτης, Ανδρέας Μπουχαλάκης και Κώστας Φορτούνης. Ο πρώτος ήταν αλάνθαστος σε όλο το παιχνίδι και αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα ξαναβγεί από την ενδεκάδα. Ο δεύτερος μπορεί να μην απέφυγε κάποια λάθη στις μεταβιβάσεις, αλλά ήταν… παντού, ενώ ο τρίτος με το πού μπήκε στο παιχνίδι γέμισε ποιότητα και κάθετη κίνηση τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Από τα δικά του πόδια προήλθε και η υπέροχη ασίστ για να χριστεί σκόρερ –πρώτη φορά φέτος- ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Με άλλα λόγια και το νέο –ελληνικό- αίμα του Ολυμπιακού, έδειξε ότι βράζει και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον…

Υ.Γ.: Ο Σιόβας επέστρεψε γερός και δυνατός, αλλά θα χρειαστεί ακόμη δουλειά, προκειμένου να φτάσει στο σημείο που ήταν πριν τους τραυματισμούς που τόσο τον ταλαιπώρησαν εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Διαβάστε ακόμη:

Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-4

Μίτσελ: "Θα βρει το γκολ ο Μπενίτες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK