Πέρασε, αλλά δεν άρεσε...

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις που δεν ήταν άλλο από την πρόκριση. Ωστόσο, η εικόνα προβλημάτισε όπως και κάποιες από τις επιλογές του Πάουλο Μπέντο για την 18άδα. Την ίδια ώρα έλειψε και ο ρυθμός. Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος.

Πέρασε, αλλά δεν άρεσε...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν να κλειδώσει την πρόκριση στην αναμέτρηση με τη Γιουνγκ Μπόις, όλα καλά. Θα ήταν, ωστόσο, πολύ επιφανειακή μια τέτοια προσέγγιση. Και μόνο το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με τη φωτιά σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού σημαίνει ασφαλώς ότι κάτι δεν πήγε καλά.

Και ο κόσμος τους που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και σχεδόν γέμισε το «Καραϊσκάκη» περίμενε κάτι καλύτερο, απέναντι σε μία ομάδα με συγκεκριμένο ταβάνι. Αν οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το ρυθμό των τελευταίων τους παιχνιδιών, ο αγώνας θα είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο…

Δεν είναι τυχαίο ότι όσες φορές ο Ολυμπιακός έβαλε κάτω την μπάλα και οι παίκτες του έπαιξαν γρήγορα, οι Ελβετοί ήπιαν… θάλασσα. Ήταν, ωστόσο, πολύ περιορισμένα τα διαστήματα που συνέβη κάτι τέτοιο. Η έλλειψη ρυθμού ήταν προφανής, η ενέργεια και η φρεσκάδα δεν έφταναν. Δεν συζητάμε για το ποια από τις δύο ομάδες ήταν καλύτερη.

Όσες φορές πάτησαν γκάζι οι παίκτες του Μπέντο δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις. Αντιμετώπισαν, ωστόσο, και πολλά προβλήματα στο ανασταλτικό σκέλος. Κόντρα σε μία ομάδα που επιχείρησε να παίξει από το ξεκίνημα στο όριο του οφσάιντ, δημιουργήθηκαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Λεάλι.

Ακόμη περισσότερα ήταν τα αβίαστα λάθη που έγιναν και η αδυναμία για μυαλωμένο παιχνίδι. Κόντρα σε έναν αντίπαλο που επιχείρησε να κατεβάσει το ρυθμό και να ψάξει την ξαφνική αντεπίθεση, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν νωθρό πρόσωπο, προβληματική ανάπτυξη, προβλέψιμες επιλογές.

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...

Ασφαλώς και το διάστημα της αποχής από τις 8 Νοεμβρίου και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό επηρέασε την ομάδα. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, συζητήθηκαν και κάποιες από τις επιλογές του Πάουλο Μπέντο. Όχι σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, αλλά στον καταρτισμό της 18άδας, καθώς και στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Όσο περνούσε ο χρόνος, κάτι που φάνηκε και μετά το 1-0 του Φορτούνη, βασικά εργαλεία έδειχναν να μένουν από δυνάμεις. Με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις του Σεμπά, του Ελιουνούσι, αλλά και των Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς από ένα σημείο και μετά. Την ίδια ώρα, ωστόσο, στον πάγκο υπήρχαν πέντε πιτσιρικάδες, ο… μπαμπάς τους Εστεμπάν Καμπιάσο και ο Ελαμπντελαουί.

Κάτι ήξερε ο… Τσόρι, όπως φάνηκε, που ήθελε να είναι έστω στον πάγκο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το είδε και ο κόσμος που φώναξε ρυθμικά το όνομά του με το σφύριγμα της λήξης εν μέσω και κάποιων αποδοκιμασιών. Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να αναζητά το κάτι παραπάνω, αλλά και ο Μπέντο έχει δικαίωμα να ισχυριστεί πως ακόμη και με μία αλλαγή, αυτή του νεαρού Μανθάτη στο 84’, πέρασε την ομάδα από την 5η αγωνιστική στην επόμενη φάση του Europa League.

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΤΣΟΡΙ

Δεν ήταν πειστική η εικόνα του Ολυμπιακού. Μπορεί κατά διαστήματα να έδειξε την υπεροχή του, αλλά και μόνο το γεγονός ότι μπήκε σε περιπέτειες απέναντι σε μία ομάδα με άμυνα που θύμιζε ελβετικό… τυρί, στέλνει μηνύματα για τη συνέχεια. Ο Ντομίνγκες θα μπορούσε να είναι μια ποιοτική αλλαγή από τον πάγκο, να κρατήσει μπάλα, να δώσει ανάσες στους υπόλοιπους και μερικές απρόβλεπτες ενέργειες. Ο Μάρκο Μάριν, επίσης, θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό το παιχνίδι, με την τεχνική του κατάρτιση και την ικανότητα να κρατά τη μπάλα στα πόδια.

Μπορεί τίποτα από τα παραπάνω να μην είχε πετύχει και να ανήκουν όλα στη σφαίρα του θεωρητικού, αλλά οι απορίες έμειναν και η πορεία θα μας δώσει τις απαντήσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» τουλάχιστον έδιωξαν το άγχος από τώρα, πέτυχαν το στόχο τους, ενώ θα πάνε στην Κύπρο για να διεκδικήσουν την πρωτιά του ομίλου από τον ΑΠΟΕΛ. Θα μπορούσαν να έχουν πάρει κεφάλι από την Πέμπτη, αλλά είπαμε: Οι στροφές παρέμειναν χαμηλά, η απόδοση επίσης, όπως και ο ρυθμός, άρα το τελικό 1-1 ήταν το μίνιμουμ επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν στα καλά του, αλλά το στόχο τον πέτυχε, παρά το καρδιοχτύπι και το άγχος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ισοπαλία σαν νίκη για τον Ολυμπιακό
Πως παίρνει την πρωτιά ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK