Πιο φρέσκος και πιο… Έλληνας ο Ολυμπιακός της νέας χρονιάς

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος συνθέτει το παζλ για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Πιο φρέσκος και πιο… Έλληνας ο Ολυμπιακός της νέας χρονιάς

Στις δεκάδες συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στον Μάρκο Σίλβα και τα στελέχη της διοίκησης τους τελευταίους μήνες έχουν καθοριστεί σε γενικές γραμμές και οι άξονες στους οποίους θα δημιουργηθεί η ομάδα της επόμενης σεζόν.

Ανεξάρτητα από τα νέα κομμάτια του παζλ, αρκετά από τα οποία θα καθοριστούν και από τις πιθανές πωλήσεις παικτών, γεγονός που μοιάζει αναπόφευκτο ενόψει καλοκαιριού, υπάρχουν κάποιες σταθερές. Ποιες είναι αυτές; ΠΑΕ και τεχνική ηγεσία έχουν συμφωνήσει πως ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν θα πρέπει να είναι πιο φρέσκος, πιο Έλληνας και πιο ποιοτικός από τον φετινό.

Άλλος Ολυμπιακός

Το "φρέσκος" καθορίζεται από την κοινή πρόθεση πως θα πρέπει να προωθηθούν στην ομάδα ως μέλη της ενδεκάδας πιο φρέσκοι ποδοσφαιριστές, ηλικιακά και όχι μόνο. Ο Μάρκο Σίλβα, για παράδειγμα, έχει μεγάλη αδυναμία για παράδειγμα στον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Κι αν ο 23χρονος μέσος σταθεί την επόμενη σεζόν πιο τυχερός και δεν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να καθιερωθεί στον άξονα δίπλα στον κλασικό "κόφτη" της ομάδας.

Ο Πορτογάλος κόουτς θεωρεί τον Κρητικό άσο έναν πολύ μοντέρνο χαφ, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί ισορροπημένα στις απαιτήσεις σε άμυνα και επίθεση. Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό την πρώτη φορά που τον ενημέρωσαν για το ενδεχόμενο απόκτησης του Καμπιάσο, εκείνος ξεκαθάρισε πως μπορεί να κάνει τη δουλειά και με τον πρώην άσο του Εργοτέλη. Με τον Αργεντινό να μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ανανέωσης, είναι πιθανό να δούμε στην πράξη αυτό που από πέρυσι είχε στο μυαλό του ο 38χρονος προπονητής.

Ηγέτης ξανά ο Φορτούνης

Από ‘κει και πέρα, ηγέτης του Ολυμπιακού και την επόμενη περίοδο θα είναι ο φετινός. Ο Κώστας Φορτούνης. Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις και με τον διεθνή μπαλαντέρ και με τον εκπρόσωπό του (σ.σ. ο Κουτσολιάκος ήρθε στην Αθήνα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ και τα είπε μετά το τέλος του με Μαρινάκη, Βρέντζο) κι έχουν συμφωνήσει να μεταθέσουν τις όποιες συζητήσεις για πιθανή μεταγραφή στο εξωτερικό για το καλοκαίρι του 2017.

Αυτό θέλει και ο Φορτούνης, ο οποίος δεν ξεχνά ότι έκανε ήδη μια αποτυχημένη απόπειρα για καριέρα στο εξωτερικό (Καϊζερσλάουτερν) και θέλει πριν επιχειρήσει ανάλογο βήμα, να είναι έτοιμος από κάθε άποψη. Άρα θα πρέπει προηγουμένως να ωριμάσει για ακόμη έναν χρόνο –τουλάχιστον- με την ερυθρόλευκη φανέλα, έστω κι αν τα εκατομμύρια πλούσιων μνηστήρων της Ευρώπης μαζεύονται γύρω από τα πόδια του.

Καπίνο στον άσο

Στο "κόκκινο" ροτέισιον αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής κι άλλοι Έλληνες παίκτες, με πρώτο τον Καπίνο, ο οποίος θα πάρει τα γάντια του Ρομπέρτο, αν ο Ισπανός –κατά δήλωσή του- κλείσει τον κύκλο του στον Πειραιά στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Κατά την ταπεινή μου άποψη, πάντως, όπως και πέρυσι έπαιξε θέμα αποχώρησης του Ισπανού, αλλά τελικά έμεινε, δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι τέτοιο και φέτος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στου Ρέντη θα βρεθεί μετά από το τέλος της σεζόν και ο Μανώλης Μπέρτος ως μια επιπλέον λύση για την άμυνα (σ.σ. παίζει σε όλες τις θέσεις, κυρίως ως μπακ), ενώ ο Μάρκο Σίλβα σκοπεύει να σπρώξει περισσότερο στα βαθιά και τον Κολοβό, το όνομα του οποίου θα συναντάμε πιο συχνά πλέον στη σύνθεση της ομάδας.

Όλα αυτά αποτελούν προτεραιότητα για τον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος δεν έχει ξεχάσει και τον Γούτα από την Ξάνθη, αλλά και τους πιτσιρικάδες Βούρο, Τσιμίκα, οι οποίοι όσες φορές χρειάστηκε να βοηθήσουν φέτος ανταποκρίθηκαν με τη βαθμολογία τους να ξεπερνά κατά πολύ τη βάση.

Οι ξένοι...

Από ‘κει και πέρα, το πιο σημαντικό κομμάτι αφορά τους παίκτες που θα αποκτηθούν από το εξωτερικό για να κάνουν τη διαφορά. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει μείνει ως τώρα ευχαριστημένος από τους Ιντέγε, Πάρντο, Ντα Κόστα κι όχι τόσο από τους Σεμπά, Ερνάνι. Ο τελευταίος θα επιστρέψει στην Πόρτο, ο Βραζιλιάνος δεν αποκλείεται να ψάξει για άλλον προορισμό, αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο στην περίπτωσή του.

Ο Μάρκο Σίλβα καταστρώνει ήδη τη λίστα του και μέσα σε αυτή θα βρίσκονται τουλάχιστον πέντε προτάσεις για μεταγραφές. Ήδη έχει εντοπίσει ορισμένες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών που ηλικιακά βρίσκονται μεταξύ των 21 και 27 ετών. Παικτών δηλαδή που με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα μπορέσουν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Για τις θέσεις που θα αγωνίζονται πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποχωρήσεις, αλλά και τις προτάσεις που θα προκύψουν για βασικούς παίκτες της ομάδας. Εκείνο που ο κόουτς ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να έχουν τα νέα πρόσωπα, είναι ποιότητα κι αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ακόμη στις 19 του Μάρτη και όπως όλα δείχνουν οι πιθανότητες να συνεχιστεί το Κύπελλο αυξήθηκαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Άρα είναι ακόμη νωρίς για διευθύνσεις και ονόματα που θα αφορούν τον σχεδιασμό. Μέχρι να έρθει η κατάλληλη ώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχηματίσουμε το γενικό κάδρο μέχρι να προστεθούν τα νέα χρήματα στα ήδη υπάρχοντα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καπίνο: "Yπερήφανος που είμαι στον Ολυμπιακό"

H Nτόρτμουντ κρατά ζωντανές τις ελπίδες του Ολυμπιακού για τους ομίλους!

News 24/7

24MEDIA NETWORK