Ψάχνει (και) για "κράχτη"

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί τους λόγους που ο Ολυμπιακός αναζητεί έντονα έναν ποδοσφαιριστή "κράχτη" και υπενθυμίζει ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος.

Ψάχνει (και) για "κράχτη"

Πολλά και διάφορα είναι τα μέτωπα που κινείται ο Ολυμπιακός για να ενισχυθεί μεταγραφικά. Το βάρος έχει πέσει κυρίως σε νεαρούς, εξελίξιμους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν από την… απογείωση της καριέρας τους, ωστόσο, η αναζήτηση είναι έντονη και για ένα "όνομα" που θα κληθεί να κάνει τη διαφορά και θα "γεμίσει" το "Καραϊσκάκη".

Είναι αρκετοί εκείνοι που δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τη συνολική παρουσία του Χαβιέρ Σαβιόλα στη διάρκεια της περσινής περιόδου. Περίμεναν περισσότερα από τον "πολύ" Αργεντινό σούπερ σταρ. Εκείνοι που ξέρουν, ωστόσο, είναι σίγουροι ότι ο 32χρονος άσος τα έβγαλε τα λεφτά του. Όχι μόνο λόγω των τερμάτων που σημείωσε συνολικά (14) ή των ασίστ που μοίρασε (5). Δεν έχουν ξεχάσει ότι "σφράγισε" την πρόκριση στους "16" του Champions League στον εντός έδρας αγώνα με την Άντερλεχτ (2 γκολάρες), αλλά κι ότι αποτέλεσε "κράχτη" για τον κόσμο και διαφήμιση για το σύλλογο.

Ψάχνει (και) για "κράχτη"

Ζιοβάνι, Ριβάλντο και Καρεμπέ

Η παρουσία ενός διάσημου ποδοσφαιριστή σε μια ομάδα δεν παίζει ρόλο μόνο μέσα στο τερέν, αλλά κι έξω από αυτό. Υπάρχει μεγάλη μερίδα φιλάθλων που πηγαίνει στο γήπεδο όχι μόνο για να δει την αγαπημένη του ομάδα, αλλά και ορισμένους ποδοσφαιριστές που γουστάρει, με κορυφαίο το παράδειγμα του Ζιοβάνι, του Ριβάλντο ή τον Καρεμπέ όταν αναφερόμαστε στους "ερυθρόλευκους".

Πολλοί ήταν εκείνοι, λοιπόν, που αποφάσισαν να ανανεώσουν την κάρτα διαρκείας τους όταν έμαθαν ότι ο Σαβιόλα ντύθηκε στα κόκκινα και το ίδιο θα κάνουν φέτος όταν μάθουν ότι ένας παίκτης τέτοιου επιπέδου θα λάμψει στο ρόστερ της ομάδας.

Παρά το γεγονός στην ΠΑΕ δεν το "φωνάζουν" είναι σίγουρο πως έχουν και μια τέτοια κίνηση κατά νου. Δεν είναι τυχαίο ότι ασχολήθηκαν με περιπτώσεις όπως του Βραζιλιάνου Ντιέγκο της Ατλέτικο, του Ιβοριανού Ντρογκμπά της Γαλατά ή του Ισπανού Χοσέ Αντόνιο Ρέγες της Σεβίλλης. Ασφαλώς υπάρχουν κι άλλοι στη σχετική λίστα.

Το ίδιο θα κάνουν και στη συνέχεια, προκειμένου να αποκτήσουν έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος όχι απλά θα "τρελάνει" τον κόσμο, αλλά θα μεγαλώσει και το όνομα του Ολυμπιακού στο εξωτερικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι άσοι τέτοιου βεληνεκούς αποτελούν και την καλύτερη διαφήμιση για ένα κλαμπ, το οποίο επιδιώκει να γίνεται όλο και πιο γνωστό στο εξωτερικό.

Ψάχνει (και) για "κράχτη"

O Μίτσελ, ο Κριστιάν και ο Ντάρκο

Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, ότι επιλέχθηκε για προπονητής -πριν από ενάμιση χρόνο- ο Μίτσελ. Ο Ισπανός ήρθε στην Ελλάδα όχι μόνο για τις περγαμηνές που είχε ως τεχνικός, αλλά κι επειδή το όνομά του ενισχύει -αυτομάτως- το πρεστίζ του κλαμπ σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Δεν είναι, επίσης, τυχαίο ότι στον σύλλογο επέστρεψε και ανέλαβε ρόλο στρατηγικού συμβούλου ο Κριστιάν Καρεμπέ, τον οποίο γνωρίζει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος και οι πόρτες είναι παντού ανοικτές, μέχρι και στα υψηλά κλιμάκια της FIFA και της UEFA, ενώ πριν τον Γάλλο συνεργάστηκε με την ΠΑΕ ένα άλλο μεγάλο όνομα του αθλήματος, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι ξεκάθαρο ότι πέρα από τις κινήσεις επιπέδου Πουλίδο, Κασάμι, Φινμπόγκασον θα γίνει κι ένα μεταγραφικό "μπαμ" και για αγωνιστικούς, αλλά και για επικοινωνιακούς λόγους. Ένα "μπαμ" το οποίο μπορεί να μην γίνει "αύριο", αλλά θα "σκάσει" σίγουρα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου…

News 24/7

24MEDIA NETWORK