Ρέστα για Νέτο και νέο ξεσκόνισμα της λίστας

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει τα μεταγραφικά δεδομένα στον Ολυμπιακό. Ο Νέτο, ο εξτρέμ, η περίπτωση Βάις αλλά και το ενδεχόμενο για Ρικάρντο Κόστα.

Ρέστα για Νέτο και νέο ξεσκόνισμα της λίστας

Άλλη μία εβδομάδα πέρασε και ο νέος στόπερ που αναζητά ο Ολυμπιακός από τον… Νοέμβρη, από τότε δηλαδή που οι αρμόδιοι του συλλόγου πληροφορήθηκαν την πρόθεση του Ερίκ Αμπιντάλ να αποχωρήσει, δεν έχει πιάσει ακόμη λιμάνι. Μπαίνουμε αισίως στην τελευταία εβδομάδα της μεταγραφικής περιόδου και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει ως τώρα, δεν έχει φανεί φως στην άκρη του τούνελ…

Γη και ύδωρ

Είναι γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν «Γη και ύδωρ» προκειμένου να κάνουν δικό τους τον 26χρονο Νέτο της Ζενίτ, ωστόσο, η υπόθεση παραμένει μπερδεμένη και πολύπλοκη. Μέχρι και αν βρει η ομάδα του Βίλας Μπόας τον αντικαταστάτη του Πορτογάλου άσου, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την έκβαση της υπόθεσης.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι διοικούντες σε συνεργασία με το νέο προπονητή είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν ξανά τα κιτάπια τους και να… ξεσκονίσουν τις λίστες που έχουν αδειάσει σε μεγάλο βαθμό, καθώς ελάχιστοι είναι οι διαθέσιμοι για μετακίνηση παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν βρει ακόμη τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η αναζήτηση δεν περιορίζεται πλέον στην Ιβηρική, αλλά έχει φτάσει μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μέχρι στις αγορές της Αργεντινής και της Βραζιλίας ρίχνουν –πλέον- ματιές οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και η αναμέτρηση της Τούμπας που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό και τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου πλησιάζει.

Θα χρειαστεί προσαρμογή

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πως και να έρθει σήμερα ή αύριο ο νέος στόπερ θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς όποιος κι αν είναι ο εκλεκτός θα χρειαστεί ένα διάστημα προσαρμογής και οι δύο εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στον Βίτορ Περέιρα.

Στο συρτάρι παραμένει όπως έχουμε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες και το όνομα του Αργεντινού Νοβαρέτι της Λάτσιο, ο οποίος, όμως, δεν έχει και πολλές συμπάθειες κι αν αποκτηθεί τελικά δεν θα αποτελέσει τίποτα περισσότερο από μια λύση της «τελευταίας στιγμής».

Παράλληλα, «τρέχει» και το θέμα απόκτησης ενός ακόμη εξτρέμ, ο οποίος κρίνεται απαραίτητος από τη νέα τεχνική ηγεσία. Κάποιοι δεν έχουν ξεχάσει το όνομα του Βλάντιμιρ Βάις, ωστόσο, παρά τη δεδομένη επιθυμία του και τις προσπάθειες του μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα με τη Λεκβίγια του Κατάρ, η οποία δαπάνησε πέρυσι τέτοιο καιρό 6 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει.

Δεν αποκλείεται του Ρικάρντο Κόστα

Εδώ που φτάσαμε ένα είναι το σίγουρο. Πως ό,τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει το συντομότερο και με το μικρότερο πιθανό ρίσκο, άρα διοίκηση και προπονητής θα πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να μη λαθέψουν. Όσο για εκείνους που… καλοβλέπουν το ενδεχόμενο επιστροφής του Ολυμπιακού στη διεκδίκηση του 33χρονου Ρικάρντο Κόστα, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος στόπερ εξακολουθεί να μην αποτελεί προτεραιότητα, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται αν δεν βρεθεί κάτι καλύτερο...

Διαβάστε ακόμη:

Το exit poll για τον Νέτο και ο διάδοχος του Τσόρι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK