Τα μικρά μυστικά της απογείωσης Ντουρμάζ

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αποκαλύπτει τι έγινε με τον Τζίμι Ντουρμάζ. Από τον περιπατητή και το κόψιμο από τη λίστα του Champions League μέχρι το μάτι που γυαλίζει.

Τα μικρά μυστικά της απογείωσης Ντουρμάζ

Για όσους δεν το γνωρίζουν ή έχουν ασθενή μνήμη ο Τζίμι Ντουρμάζ ήταν η… χάρη της τελευταίας στιγμής που ζήτησε πέρυσι ο Μίτσελ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη λίγο πριν το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου. Ο Ισπανός κόουτς είχε εντυπωσιαστεί από την τεχνική κατάρτιση και τη φαντασία του διεθνούς Σουηδού με τουρκική καταγωγή. Η επιμονή του, λοιπόν, ξανάνοιξε το κεφάλαιο, παρότι ο Τζίμι είχε αθετήσει λίγο καιρό νωρίτερα την αρχική συμφωνία με τον Ολυμπιακό κυνηγώντας προσφορά από κάποια τοπ ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Ο αόρατος Ντουρμάζ

Ο Ντουρμάζ ήρθε τελικά στο μεγάλο λιμάνι με το κόστος της μεταγραφής να ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια, αλλά παρέμεινε αόρατος μέχρι το φινάλε της σεζόν. Οι περισσότεροι, μάλιστα, απορούσαν για ποιο λόγο αποκτήθηκε. Έμπαινε στο γήπεδο και συνήθως περπατούσε. Δεν είχε την παραμικρή διάθεση να δείξει, να συμμετάσχει, να δικαιολογήσει το ντόρο που προκάλεσε η μεταγραφή του. Έμοιαζε από το φθινόπωρο κιόλας να μετρά αντίστροφα μέχρι να έρθει το καλοκαίρι για να φέρει πρόταση και να φύγει ξανά… Η μοναδική αξιοσημείωτη παρουσία του ήταν ένα ματς Κυπέλλου με τον Τύρναβο και έτερον ουδέν…

Σε όλη αυτή τη διαδικασία έπαιξε φυσικά ρόλο και το γεγονός ότι δεν έπαιζε συχνά στην αριστερή πτέρυγα που τον βολεύει σαφώς περισσότερο, το ότι ουσιαστικά έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά και η έλλειψη εμπιστοσύνης της τεχνικής ηγεσίας, την οποία, όμως, ο ίδιος προκάλεσε με τα καπρίτσια και το ράθυμο στιλ του.

Φέτος λόγω και της συγκυρίας, καθώς πλην του Κολομβιανού Πάρντο οι άλλοι εξτρέμ (Σεμπά, Ερνάνι) δεν είχαν έρθει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Ντουρμάζ δούλεψε καλά και με διάθεση από την πρώτη μέρα, ενώ ο Μάρκο Σίλβα του έδειξε εμπιστοσύνη. Ανάλογη με εκείνη που είχε δείξει και σε άλλους παίκτες που δούλευαν με διάθεση από το ξεκίνημα, όπως ο Αυλωνίτης, ο Βούρος, ο Μπουχαλάκης…

Ενώ όλα πήγαιναν καλά, ωστόσο, και ο 26χρονος Τζίμι έβρισκε το χαμένο του εαυτό μέσα από τα λεπτά συμμετοχής στα φιλικά που γίνονταν ολοένα και περισσότερα, ήρθε η απόφαση για τη λίστα του UCL να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Ντουρμάζ ενημερώθηκε στο διάστημα της παρουσίας του στην Εθνική ομάδα ότι δεν θα συμμετέχει στα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού κι όπως ήταν λογικό έπεσε από τα σύννεφα. Φρόντισε, μάλιστα, να εξωτερικεύσει τη στενοχώρια του και να καλέσει τον κόουτς για εξηγήσεις, μιλώντας σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους.

Το κόψιμο και το τηλεφώνημα

Εκεί ο Ολυμπιακός με συντονισμένες ενέργειες φρόντισε να σβήσει τη φωτιά πριν εξαπλωθεί και προκαλέσει… κάρβουνο. Αρχικά τηλεφώνησαν στον διεθνή άσο, πριν καν επιστρέψει στην Ελλάδα και από την Πλατεία Αλεξάνδρας και από του Ρέντη και του εξήγησαν ότι το κόψιμό του από τη λίστα έγινε κυρίως λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη μεσαία γραμμή. Με την τιμωρία του Μιλιβόγεβιτς, τον τραυματισμό του Μανιάτη, την ανετοιμότητα του Καμπιάσο και την ανάγκη αξιοποίησης του Κασάμι λόγω έλλειψης λύσεων στον άξονα.

Κάτι ανάλογο του μετέφερε με κάθε επισημότητα και ο προπονητής στο τετ α τετ που είχαν μετά την επιστροφή του Τζίμι στου Ρέντη. Ο κόουτς του εξήγησε το σκεπτικό του, τον έπεισε ότι δεν έπαψε να τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη και του υποσχέθηκε πως αν συνεχίσει να δουλεύει και να αποδίδει με τον ίδιο ρυθμό, θα τον εντάξει στη λίστα τον Γενάρη, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια είτε στο Champions League, είτε στο Europa.

Παράλληλα, του έδειξε έμπρακτα πως δεν τον πετάει σαν στημένη λεμονόκουπα διατηρώντας τον στην ενδεκάδα και στο ματς με τον Πλατανιά, αλλά και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια, προτιμώντας τον ακόμη και από τον Ερνάνι, για την απόκτηση του οποίου επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Τζίμι κατάλαβε ότι όλα παραμένουν στα δικά του πόδια και συνέχισε να δουλεύει σε αυξημένες στροφές, αλλά και τρομερή διάθεση.

Τα μπινελίκια που αντάλλαξε με τον Λουτσέσκου στις καθυστερήσεις του αγώνα της Θράκης για ένα πλάγιο άουτ, δείχνουν παίκτη με μάτι που γυαλίζει. Κι όσο το μάτι του Ντουρμάζ εξακολουθεί να γυαλίζει τόσο θα αποδίδει στο μάξιμουμ. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με ορισμένους άλλους που ως τώρα δεν απολαμβάνουν την ίδια εμπιστοσύνη, αλλά κάποια στιγμή θα κληθούν να βοηθήσουν, οι Φινμπόγκασον, Πουλίδο, Κολοβός, Τζανδάρης, Γιαννιώτας. Με κάποιο τρόπο η τεχνική ηγεσία θα πρέπει να τους κρατήσει ζεστούς και ετοιμοπόλεμους…

News 24/7

24MEDIA NETWORK