Τι ήθελε ο Σίλβα απ’ τους εξτρέμ και τι του έδωσαν

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος κάνει μία πρώτη αποτίμηση της προσφοράς των εξτρέμ του Ολυμπιακού που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αποκαλύπτει τις σκέψεις του Μάρκο Σίλβα για τον Ερνάνι.

Τι ήθελε ο Σίλβα απ’ τους εξτρέμ και τι του έδωσαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα περισσότερα χρήματα που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι από πλευράς Ολυμπιακού στο παζάρι αφορούσαν τη μεταγραφή του Μπράουν Ιντέγε. Ο Νιγηριανός επιθετικός αποτέλεσε τον εκλεκτό του Μάρκο Σίλβα και η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" πλήρωσε γύρω στα 6.000.000 ευρώ για να τον φέρει στον Πειραιά.

Ο τομέας, ωστόσο, στον οποίο επέμεινε πιο πολύ ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν τα άκρα της επίθεσης. Εισηγήθηκε την απόκτηση τριών εξτρέμ και αποκτήθηκαν κατά σειρά οι Πάρντο, Σεμπά και Ερνάνι. Οι τρεις τους μαζί με το περσινό απόκτημα Τζίμι Ντουρμάζ μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής στις δύο πτέρυγες, μιας και οι Φουστέρ, Κολοβός, για διαφορετικούς λόγους, αγωνίστηκαν ελάχιστα.

Δικαίωσε τις προσδοκίες ο Ιντέγε

Είναι γεγονός ότι ο 38χρονος κόουτς ήξερε από την πρώτη στιγμή πως ο Ιντέγε μπορεί να του κάνει πολλές δουλειές στην επίθεση, ανεξάρτητα από το ότι δεν σκοράρει συχνά. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι ο 27χρονος επιθετικός θα έφτανε γύρω στα 12-15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και μετράει ήδη 11 (8 στο πρωτάθλημα, ένα στο Champions League και δύο στο Κύπελλο).

Με άλλα λόγια, οι επιδόσεις του διεθνούς στράικερ δικαίωσαν τις προσδοκίες του προπονητή, ο οποίος, ωστόσο, περίμενε ότι με την αδιάκοπη δουλειά του Ιντέγε και το πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα, θα πάρει περισσότερα γκολ από τους ακραίους επιθετικούς. Σε αυτό το σκέλος, όμως, οι προσδοκίες του δεν δικαιώθηκαν στο βαθμό που περίμενε.

Ο Ντουρμάζ μετράει ως τώρα 6 γκολ από το ξεκίνημα της περιόδου, ο Πάρντο 7 και ο Ερνάνι 8, ενώ ο Σεμπά έχει βρει τα αντίπαλα δίχτυα μόλις τρεις φορές. Ο Σουηδός διεθνής έχει πετύχει όλα του τα τέρματα στο πρωτάθλημα, καθώς δεν είχε δηλωθεί αρχικά στη λίστα της UEFA, άρα δεν αγωνίστηκε καθόλου στα έξι ματς των ομίλων του "UCL".

Ευχέρεια στο σκοράρισμα ο Ερνάνι

Ο Πάρντο πέτυχε τρία σημαντικά γκολ στην Ευρώπη, ένα κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο κι άλλο δύο με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο "Καραϊσκάκη". Άλλα τρία γκολ σημείωσε ως τώρα στο πρωτάθλημα κι ένα στο Κύπελλο.

Εκείνος που φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα από τους εξτρέμ του Ολυμπιακού είναι ο Ερνάνι, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί λιγότερο απ’ όλους, αλλά βρίσκει την αντίπαλη εστία με περίσσια ευκολία. Έχει βάλει 4 γκολ στο πρωτάθλημα κι άλλα τόσα στο Κύπελλο, ενώ τα έξι από αυτά μπήκαν σε τρία παιχνίδια. Κόντρα σε Πλατανιά (Κύπελλο), Αστέρα και Πανθρακικό στο πρωτάθλημα, ο Πορτογάλος κυνηγός έβαλε από 2 γκολ και αναδείχθηκε MVP.

Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο ο Μάρκο Σίλβα τον χρησιμοποιεί συχνά τον τελευταίο καιρό και σκέφτεται σοβαρά να εισηγηθεί την παραμονή του και για την επόμενη. Μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν ο δανεικός από την Πόρτο άσος να μην ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του κόουτς, αλλά ουδείς αμφισβητεί την ποιότητα και το ταλέντο του.

Αυξήθηκαν οι πιθανότητες παραμονής

Κάποιοι λένε ότι ο Ερνάνι έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε παιχνίδια που δεν είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας, αλλά είναι γεγονός ότι από τους ακραίους επιθετικούς του Ολυμπιακού συνολικά, ελάχιστα γκολ σημειώθηκαν σε παιχνίδια που η μπάλα "καίει". Κι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος που επηρεάζει την τελική απόφαση του Σίλβα για τον συμπατριώτη του, σε συνδυασμό με το παράδειγμα του Ντουρμάζ, ο οποίος πέρυσι δεν υπήρχε πουθενά, αλλά φέτος προσαρμόστηκε και εξελίχθηκε σε βασική μονάδα.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία έχουν αυξήσει τις πιθανότητες για επέκταση του δανεισμού του Ερνάνι, αρκεί φυσικά να το θέλει και ο ίδιος, αλλά και η Πόρτο στην οποία ανήκει. Στην πατρίδα του υποστηρίζουν πως και να γυρίσει στο "Ντραγκάο" πιθανότατα θα παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός. Σε μια τέτοια περίπτωση και ο ίδιος, αλλά και ο Μάρκο Σίλβα προτιμούν να παραμείνει στον Ολυμπιακό με την προσδοκία να προσφέρει περισσότερα και με μεγαλύτερη συνέπεια σε σύγκριση με τη σεζόν που πλησιάζει προς το τέλος της. Ίδωμεν…

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φορτούνης: "Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό"

Ο λάτιν... χορός και ο δαίμονας Τσιμίκας

News 24/7

24MEDIA NETWORK