Τι θα αλλάξει ο Μπενίτες στα σχέδια του Μίτσελ...

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για την επιστροφή του Χόρχε Μπενίτες και τις αλλαγές που αυτή θα προκαλέσει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού και αναλύει τις σκέψεις του Μίτσελ ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης στο "Βιθέντε Καλδερόν".

Τι θα αλλάξει ο Μπενίτες στα σχέδια του Μίτσελ...

Ο Χόρχε Μπενίτες βρίσκεται στη χώρα μας από τα τέλη του Αυγούστου. Για όσους δεν το γνωρίζουν αποτέλεσε μία από τις πιο μεγάλες επενδύσεις του Ολυμπιακού στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού, καθώς δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 3 εκατομμύρια για την απόκτησή του.

Για να γίνει μόνιμος κάτοικος Πειραιά χρειάστηκε πέρα από το οικονομικό σκέλος, να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που όρθωσαν άλλοι μνηστήρες, στην πλειοψηφία τους από τη Γερμανία. Γνωστά είναι λίγο-πολύ αυτά, αλλά έχουν σημασία, καθώς ο Μίτσελ σε αντίθεση με το τι πιστεύει πολύς κόσμος, περιμένει πολλά από τον 22άχρονο Παραγουανό και τον προορίζει –σύντομα- για την αρχική ενδεκάδα.

Μπορεί από τότε που ήρθε στη χώρα μας να έχει όλα κι όλα 180 λεπτά συμμετοχής (σ.σ. τα μισά στο ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα), ωστόσο, πρόλαβε να δείξει κάποια από τα χαρίσματά του. Το τελευταίο διάστημα τον κράτησε πίσω ένας τραυματισμός, ωστόσο, πλέον έχει επιστρέψει δριμύτερος και ο κόουτς τον έχει στο πλάνο ακόμη και για την κρίσιμη αναμέτρηση της Μαδρίτης που πλησιάζει!

Είναι σαφές ότι ο διεθνής επιθετικός χρειάζεται αγωνιστική δράση για να μπορέσει να κολυμπήσει στα βαθιά και να μπει στο κόλπο της ενδεκάδας, ωστόσο, ο Μίτσελ βλέπει στο πρόσωπό του τον παίκτη, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τον "καταλύτη" στην επίθεση του Ολυμπιακού. Χωρίς ίχνος υπερβολής.

Κατ’ αρχάς ο Μπενίτες είναι ο μοναδικός "μπουκαδόρος" επιθετικός που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ομάδα στο ρόστερ της. Δεν σταματά να κινείται, να παλεύει, να "τσακώνεται" με τους αμυντικούς και να κυνηγάει όλες τις φάσεις, χωρίς να έχει σταθερό σημείο αναφοράς. Θα απλώσει τη δραστηριότητά του σε όλο το εύρος της επίθεσης και θα "τρέξει" τους αντίπαλους στόπερ, άρα θα δημιουργήσει και περισσότερα ρήγματα για τον εαυτό του, αλλά και για τον παρτενέρ του.

Στήριγμα στον "πιστολέρο"

Όπου παρτενέρ, βάλτε δίπλα το όνομα του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος για όσους δεν το θυμούνται από πέρυσι, τα πολύ καλά παιχνίδια του τα έκανε έχοντας πλάι του έναν ακόμη… ψευτοφόρ. Τη δουλειά, λοιπόν, που έκανε πέρυσι ο Σαβιόλα δίνοντας στήριγμα στον "πιστολέρο" θα κληθεί να κάνει τώρα ο Μπενίτες, ο οποίος μπορεί να μην έχει την ποιότητα του "κούνελου", αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη διάθεση, καλύτερη φυσική κατάσταση και ξεχειλίζει από ενθουσιασμό.

Μπενίτες παρόντος, λοιπόν, ο Μίτσελ σκοπεύει -στην πορεία- μέχρι και το σύστημα να αλλάξει, προκειμένου να βρει λύση κόντρα στις κλειστές άμυνες του ελληνικού πρωταθλήματος. Μόλις ο Χόρχε βρει το ρυθμό του είναι σίγουρο πως σε πολλά παιχνίδια θα δούμε τον Ολυμπιακό με 4-4-2 με ρόμβο ή ευθεία στον άξονα.

Με ένα "μαμούνι" στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και τον Μήτρογλου έτοιμο να πυροβολήσει μόλις του δοθεί η ευκαιρία, ο μπελάς για τους αντιπάλους θα γίνει διπλός. Σε πολλά παιχνίδια, άλλωστε, εντός των τειχών, ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να παίζει με δύο κόφτες. Θα υπάρξουν παιχνίδια με έναν ανασταλτικό μέσο και μπροστά του μια τριάδα αποτελούμενη από Κασάμι, Αφελάι και Τσόρι, οι οποίοι όχι μόνο μπορούν να φτιάξουν παιχνίδι, αλλά και να σκοράρουν όποτε τους δοθεί η ευκαιρία.

Τι θα αλλάξει ο Μπενίτες στα σχέδια του Μίτσελ...
INTIME SPORTS

Έκπληξη αλά Ολαϊτάν

Ενόψει του αγώνα με την Ατλέτικο στο "Βιθέντε Καλντερόν", ο Χόρχε Μπενίτες δύσκολα θα βρεθεί στην ενδεκάδα, λόγω του μεγάλου διαστήματος αποχής. Αλλά ακόμη κι εκεί, κόντρα στους "ροχιμπλάνκος" είναι πολύ πιθανό να τον δούμε στο τερέν στη διάρκεια του αγώνα, αν ο Μίτσελ ρισκάρει όπως συνηθίζει και αποφασίσει να αιφνιδιάσει, όπως έκανε πέρυσι σε κάποια παιχνίδια με τον "δαιμόνιο" Ολαϊτάν, κίνηση που αποδείχθηκε "λίρα εκατό".

Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, με την προσθήκη του Μπενίτες θα αλλάξουν πολλά στη γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού και προς το καλύτερο, σύμφωνα με την εκτίμηση της τεχνικής ηγεσίας. Με άλλα λόγια, ο Ισπανός κόουτς πιστεύει ότι ο νεαρός επιθετικός θα κάνει εκρηκτικό το κόκκινο… κοκτέιλ της επίθεσης, όχι μόνο με τα γκολ του, αλλά με τη γενικότερη παρουσία του. Ίδωμεν…

Τα καλύτερα του Contra.gr:

Όταν οι "Επιστήμονες" κυνηγούσαν τον "Φονιά"

Τα "παλτά" των ελληνικών γηπέδων (PHOTOS+VIDEOS)

Μαριέλλα Φασούλα στο Contra.gr: Το ξεκίνημα, η Βοστώνη και η σχέση με τον πατέρα της

News 24/7

24MEDIA NETWORK