Τι ζητάει και τι περιμένει ο Σίλβα από τον Ερνάνι

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος μπαίνει στο μυαλό του Μάρκο Σίλβα και αναλύει τα πλάνα του ενόψει ΠΑΣ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο πολύτιμος Ερνάνι.

Τι ζητάει και τι περιμένει ο Σίλβα από τον Ερνάνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως λέει και η παροιμία εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ατενίζει από την πρώτη θέση της βαθμολογίας τους διώκτες του, έχοντας εξασφαλίσει διαφορά τριών πόντων από τους "πράσινους" και πέντε από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Κι όλα αυτά συμβαίνουν όταν κατά γενική ομολογία η κόκκινη μηχανή είναι ακόμη στο... στρώσιμο.

Δεν έχουν ανεβάσει στροφές οι πρωταθλητές, δεν έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη ομοιογένεια και τους αυτοματισμούς που θα συνοδεύσουν την ατομική ποιότητα των παλιών και (κυρίως) των νέων αποκτημάτων. Έχει γεμίσει σε όλες τις γραμμές ο Ολυμπιακός. Ακόμη κι αν υπάρχουν ενστάσεις για το ότι δεν αποκτήθηκε ένας ακόμη στόπερ, αλλά κι ένας αριστερός μπακ για την… πλάτη του Μαζουακού, οι λύσεις είναι σαφώς περισσότερες και με μεγαλύτερη αξία. Τέτοια που αν πατήσει γκάζι η ομάδα του Σίλβα οι άλλοι μνηστήρες δύσκολα θα ακολουθήσουν...

Ο Πορτογάλος κόουτς με γνώμονα τη λογική, προτίμησε να δυσαρεστήσει κάποιους από τους (πολλούς) παίκτες που διαθέτει, προκειμένου να δημιουργήσει έναν κορμό. Μια βάση ενδεκάδας που θα εμπεδώσει τα θέλω του. Κι όταν αυτό συμβεί θα βάλει κι άλλο κόσμο στο παιχνίδι. Παράλληλα, έστειλε προς όλους ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα είναι δίκαιος με τις επιλογές του στο μέτρο του δυνατού και θα επιβραβεύσει εκείνους που δουλεύουν καλύτερα στην προπόνηση.

Με το μυστικό επιτυχίας του Βαλβέρδε

Δεν είναι τυχαίο ότι από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και χωρίς να παραγνωρίζει κανείς κάποιες μεταγραφές που δεν είχαν ολοκληρωθεί, ή κάποιους τραυματισμούς, έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχές σε παίκτες όπως οι Βούρος, Αυλωνίτης, Μπουχαλάκης, Ντουρμάζ. Από την άλλη έδειξε το σκληρό του πρόσωπο σε παίκτες όπως οι Μαζουακού, Κασάμι, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Τζανδάρης και πιο πρόσφατα στους Σεμπά, Ερνάνι, Φινμπόγκασον. Αυτό έγινε επειδή πολύ απλά περίμενε περισσότερα και περιμένει να τα δει πριν τους εντάξει στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα. Κάποιοι το κατάλαβαν και μπήκαν στο νόημα, κάποιοι άλλοι περιμένουν τη σειρά τους. Είτε ήταν δικές του επιλογές είτε όχι, πάντως, όλοι πέρασαν και περνούν από τις ίδιες εξετάσεις. Αυτό ήταν και το μυστικό της επιτυχίας του Βαλβέρδε για όσους δεν το γνωρίζουν.

Ο Βάσκος είχε ζητήσει αρκετούς παίκτες στο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Κάποιοι αποδείχθηκαν "λίρα εκατό" όπως ο Φουστέρ, ο Ορμπάιθ, για πολλούς και ο Μαρκάνο, κάποιοι άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν όπως ο Όσκαρ και ο Ουρτάδο. Ο "Τσιγκούρι", όμως, έπεισε την ομάδα ότι δεν έχει παιδιά και αποπαίδια, αλλά κι ότι ακόμη και το λάθος του έγινε από λάθος εντύπωση κι όχι από σκοπιμότητα. Γι’ αυτό και όποιος έμπαινε να παίξει, όποτε έμπαινε τα έδινε όλα για να ανταποκριθεί στο ρόλο του.

Το plan b του Σίλβα

Για να επιστρέψουμε στο σήμερα, ο Σίλβα δεν δίστασε να αφήσει στον πάγκο και τον Σεμπά και τον Ερνάνι, δύο δικές του αποκλειστικά εισηγήσεις, επειδή κατάλαβε ότι ο πρώτος θέλει χρόνο προσαρμογής, ενώ ο δεύτερος προσγειώθηκε με κακή νοοτροπία στου Ρέντη. Αφού ξεκαθάρισε και στους δύο και με τα λόγια και με τις αποφάσεις του ότι θα πρέπει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις για να πατήσουν χορτάρι στα ματς της ομάδας και να δουν το όνομά τους στην αρχική ενδεκάδα, τώρα ετοιμάζει το plan b.

Κι επειδή πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι τα καψώνια στον Ερνάνι θα συνεχιστούν αξίζει να διευκρινίσουμε ότι για τον Σίλβα ο Πορτογάλος πρώην της Πόρτο όχι απλά παραμένει πολύτιμο εργαλείο, αλλά τον θεωρεί καταλύτη για την ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκηση επέστρεψε τελευταία στιγμή και μαζί με τον Ιντέγε πήγε και τον Ερνάνι, την ώρα που όλοι νόμιζαν ότι αυτό το κεφάλαιο έκλεισε. Όταν ο Σίλβα ενημέρωσε τους συνεργάτες του στην ομάδα, αλλά και τους αρμόδιους της ΠΑΕ ότι θέλει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, όσοι τον είδαν έπαθαν πλάκα!

Τι ζητάει και τι περιμένει ο Σίλβα από τον Ερνάνι

Κατάλαβαν ότι ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ με τα προσόντα του μπορεί να κάνει... παπάδες και να ξεσηκώσει το "Γ. Καραϊσκάκης". Γι’ αυτό και είχαν την κρυφή ελπίδα ότι έστω και την ύστατη ώρα ο Μαρινάκης θα βρει τρόπο να ξεπεράσει τα εμπόδια όπως κι έγινε. Το δύσκολο έγινε με την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Απομένει το εύκολο που αφορά την ένταξη του Ερνάνι στο σύστημα. Να μπει στο καλούπι του ρόλου του που υπαγορεύει συμμετοχή και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, αλλά και πιο ομαδική συμπεριφορά ακόμη και στο λάθος του συμπαίκτη του.

Ο γεννημένος στο πράσινο ακρωτήρι ακραίος επιθετικός αναμένεται σε λίγες ώρες να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού στην πονηρή αναμέτρηση με τον πάντα επικίνδυνο ΠΑΣ του Γιάννη Πετράκη. Την μοναδική ομάδα, η οποία απέσπασε ισοπαλία (2-2) στο Φάληρο παίζοντας με μισή ενδεκάδα (πολλοί βασικοί ήταν εκτός αποστολής), ενώ νίκησε τους –αδιάφορους βαθμολογικά- πρωταθλητές στην έδρα της χωρίς να δυσκολευθεί ιδιαίτερα (2-0) στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής.

Να απογειωθεί και να απογειώσει τους συμπαίκτες του

Με την ενεργοποίηση του Ερνάνι η άποψη που επικρατεί στον Ολυμπιακό είναι ότι θα πάρουν μπρος και οι σέντερ φορ. Σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος ως τώρα, οι στράικερ των "ερυθρολεύκων" Ιντέγε και Φινμπόγκασον δεν έχουν βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα παρότι η ομάδα έχει σημειώσει ως τώρα 11 γκολ! Τέσσερα ο απίθανος Φορτούνης, δύο ο Ντουρμάζ και από ένα οι Μαζουακού, Μπουχαλάκης, Τσόρι, Ντοσεβί, Μιλιβόγεβιτς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πλάνο του Μάρκο Σίλβα μόλις ο Ερνάνι μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου του, θα ταΐσει καλύτερα από κάθε άλλον μέσο τους προωθημένους της ομάδας. Κι αυτό δεν θα συμβεί στην τύχη. Θα συμβεί επειδή απ’ όσο ξέρει τον Πορτογάλο εξτρέμ ο κόουτς, ο Ερνάνι με την ταχύτητα, την ντρίμπλα, αλλά και τη σέντρα-ξυραφιά που διαθέτει θα είναι μέσα σε πολλά γκολ της ομάδας.

Μπορεί ως τώρα με την πολυκοσμία που υπήρχε στη γραμμή κρούσης της Πόρτο ο Ερνάνι να μην είχε χρόνο και εμπιστοσύνη για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, αλλά στον Πειραιά θα του προσφέρουν όλα όσα χρειάζεται για να απογειωθεί και να απογειώσει τους διπλανούς του. Ο Σίλβα είναι σίγουρος για τον Ερνάνι. Κι εμείς οι υπόλοιποι καλά θα κάνουμε να περιμένουμε τον Πορτογάλο να κάνει τα μαγικά του τα κόλπα. Το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται η πρώτη παράσταση...

News 24/7

24MEDIA NETWORK