Το πόκερ για Καρίγιο-Ρομπίνιο και ο Άλεξ

Το θέμα του Καρίγιο που δεν θα "παίζει" για πολύ αν δεν αλλάξει ρότα η διοίκηση της Εστουδιάντες, η υπόθεση του Ρομπίνιο που δείχνει να είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό και ο Βραζιλιάνος Άλεξ. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος έχει το "ερυθρόλευκο" μεταγραφικό ρεπορτάζ.

Το πόκερ για Καρίγιο-Ρομπίνιο και ο Άλεξ

Σε μια ατελείωτη (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) παρτίδα πόκερ εξελίσσονται για τον Ολυμπιακό οι υποθέσεις των Γκουίντο Καρίγιο και Ρομπίνιο. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά πάνω στην πράσινη τσόχα των μεταγραφών.

Από την πλευρά των πρωταθλητών Ελλάδας είναι δεδομένη η επιθυμία απόκτησης του Αργεντινού και του Βραζιλιάνου επιθετικού, έστω κι αν μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Ο πρώτος είναι έτοιμος να κάνει -στα 24 χρόνια του- το μεγάλο άλμα στην Ευρώπη, προέρχεται από μια γεμάτη με συμμετοχές και γκολ σεζόν και η ομάδα του είναι αποφασισμένη να τον μοσχοπουλήσει έναν χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του.

Δίνουν... bonus τον Χάρα

Την ώρα που οι αρμόδιοι του συλλόγου της Λα Πλάτα έχουν εκτοξεύσει τις απαιτήσεις τους στα 10 εκατομμύρια ευρώ, οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν επίσημα στο παιχνίδι με μια προσφορά της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ, συν τον Φράνκο Χάρα, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός από την Μπενφίκα στην Εστουντιάντες.

Η πρόταση με αφετηρία την Πλατεία Αλεξάνδρας δεν προκάλεσε ενθουσιασμό στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, γεγονός μάλλον αναμενόμενο από τη στιγμή που κανείς δεν μπαίνει σε ένα παζάρι πληρώνοντας από την πρώτη στιγμή όσο-όσο εκτός κι αν αναφερόμαστε σε συλλόγους επιπέδου Μπάρτσα και Ρεάλ.

Η συνολική -πρώτη- προσέγγιση του Ολυμπιακού, λοιπόν, καλύπτει σε ένα ποσοστό γύρω στο 70% τις απαιτήσεις των "Φοιτητών" της Αργεντινής, άρα υπάρχει περιθώριο για να βρεθεί η χρυσή τομή κάπου στη μέση. Με δεδομένη, ωστόσο, την αντίδραση των Αργεντινών που δεν δείχνουν θετικοί να λάβουν και τον Χάρα μέσα στα ανταλλάγματα παρά μόνο... μετρητό, ενώ παράλληλα προσπαθούν να βάλουν στο κόλπο κι άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα την Ίντερ, προκειμένου να ξεκινήσει πλειστηριασμός.

Πιο κοντά ο Ρομπίνιο

Στις προθέσεις των "ερυθρολεύκων" δεν είναι να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία και να πλειοδοτήσουν σε τρελά ποσά. Σε τελική ανάλυση εκτιμούν πως με τόσα χρήματα μπορούν να αποκτήσουν άλλον επιθετικό, ίσως και καλύτερο, από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο οποίος δεν θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής. Με λίγα λόγια, το θέμα Καρίγιο παίζει, αλλά όχι για πολύ, αν δεν αλλάξει ρότα η διοίκηση της Εστουντιάντες.

Η υπόθεση που δείχνει πιο κοντά σε ότι αφορά τις αναζητήσεις του Ολυμπιακού για την επίθεση, είναι ο Ρομπίνιο, καθώς υπάρχει πρόθεση να καλυφθούν οι απαιτήσεις του, ενώ το τελευταίο εμπόδιο αφορά τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θέλει κλειστό τριετές, οι "ερυθρόλευκοι" του προσφέρουν 2+1, το οποίο, όμως, μπορεί να... κλείσει, αν ο διεθνής Βραζιλιάνος πιάσει στη δεύτερη χρονιά της θητείας του στον Πειραιά μίνιμουμ αριθμό συμμετοχών (σ.σ. τουλάχιστον 20 σε όλες τις διοργανώσεις). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως κάνει... δουλίτσα ο Γκαλέτι στην υπόθεση Καρίγιο, άλλη τόση κι ακόμη περισσότερη δουλειά κάνει ο Ζιοβάνι στο θέμα Ρομπίνιο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο μεγάλος Ζίο έχει παίξει με τον Ρομπίνιο στη Σάντος και τον είχε βαφτίσει, μάλιστα, διάδοχό του στην προ Νεϊμάρ εποχή.

Υπάρχει και ο Άλεξ

Τέλος σε ότι αφορά την ανάγκη ενίσχυσης στο κέντρο της άμυνας, οι νταμπλούχοι δεν έπαψαν να αναζητούν έναν στόπερ με ηγετικά χαρακτηριστικά. Μπορεί ο Μεξές να μας... τελείωσε νωρίς, αφού επέλεξε να ανανεώσει τη συνεργασία με τη Μίλαν, έστω κι αν κουτσούρεψε την ετήσια αποζημίωσή του, ωστόσο, υπάρχει και ο Βραζιλιάνος Άλεξ.

Το πόκερ για Καρίγιο-Ρομπίνιο και ο Άλεξ

Βαδίζοντας προς τα 33 χρόνια του (έχει γενέθλια στις 17 Ιουνίου), αποτελεί μια περίπτωση που απασχολεί τον Ολυμπιακό, όπως συνέβη πρόσφατα και με τον Βίντιτς της Ίντερ. Ο μπαρουτοκαπνισμένος άσος διαθέτει τεράστια εμπειρία και τη σφραγίδα του ηγέτη. Μπορεί να μην είναι γρήγορος στα πόδια, αλλά είναι στο μυαλό, ωστόσο, έχει συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με τους "ροσονέρι" με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Βίτορ Περέιρα, πάντως, έχει ως πρώτο όνομα για την ενίσχυση της άμυνας τον συμπατριώτη του Νέτο της Ζενίτ, τον οποίο ο Ολυμπιακός πλησίασε και τον Γενάρη. Αν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, θεωρείται δεδομένο πως αυτή η υπόθεση θα επανέλθει στο προσκήνιο και μάλιστα σύντομα. Μπορεί ο διεθνής Πορτογάλος να μη διαθέτει το όνομα και την εμπειρία του Άλεξ ή του Βίντιτς, ωστόσο, διαθέτει το πακέτο για να κάνει τη δουλειά, ενώ είναι 27 ετών. Άρα μια πιθανή επένδυσή πάνω του, καθώς κι αυτός δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2017, εξασφαλίζει, αν και εφόσον, και την ανάλογη αξία μεταπώλησης...

News 24/7

24MEDIA NETWORK