"Άγιε μου Βασίλη..."

Ο Σταύρος Καραΐνδρος διαβάζει το γράμμα του Μίτσελ στον Άγιο Βασίλη και σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Καλλονής.

"Άγιε μου Βασίλη..."

Αν ο Μίτσελ πιστεύει στον Αγιο Βασίλη και του έστειλε γράμμα, λογικά θα ζητούσε τα παρακάτω:

"Άγιε μου Βασίλη,

είμαι ο Μίτσελ, προπονητής του Ολυμπιακού που κυνηγά την κατάκτηση και του εφετινού πρωταθλήματος και θέλει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου που δεν είναι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις μας. Σε παρακαλώ καλέ μου Άγιε, ας κερδίσω με ένα άνετο σκορ στην Καλλονή για να κάνω καλές γιορτές και εύχομαι ο κύριος Μαρινάκης να φέρει "δώρα" τον Ιανουάριο, ενισχύοντας την ομάδα.

Με εκτίμηση

Μίτσελ"

Για να σοβαρευτούμε, το παιχνίδι στη Μυτιλήνη ήρθε "γάντι" σε αυτόν τον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ άλλαξε σύστημα, οι "ερυθρόλευκοι" απέδωσαν καλύτερο ποδόσφαιρο -σε σχέση πάντα με το πρόσφατο παρελθόν- και το επιβλητικό 5-0 ήρθε να τονώσει την ψυχολογία της ομάδας και του ίδιου του Ισπανού προπονητή ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος τη νέα χρονιά.

Ο Ολυμπιακός έχει δεδομένα προβλήματα που καλείται να βρει λύσεις. Προφανώς το αποτέλεσμα επί της Καλλονής δεν έλυσε κανένα από αυτά, εκτός ίσως από το ψυχολογικό. Ο Μίτσελ έχει Γολγοθά μπροστά του για να φτιάξει τον Ολυμπιακό που θα πείθει και θα δείχνει στον αγωνιστικό χώρο πως είναι καλύτερος από τους διώκτες του. Με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου σε συνδυασμό με την πρόθεση του Μίτσελ να αλλάξει σύστημα (αν λάβουμε υπόψιν όσα είδαμε στη Μυτιλήνη) τότε το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος ίσως να είναι διαφορετικό.

Ο ίδιος ο Μίτσελ κρίνεται από αγώνα σε αγώνα. Αυτό πλέον είναι γνωστό και δεδομένο. Κόντρα στην Καλλονή άφησε χαμογελαστό τον Βαγγέλη Μαρινάκη που είδε το ματς από κοντά. Χαμογελαστό, όχι ικανοποιημένο. Για να ικανοποιηθεί πρέπει να δει αλλαγές. Ομάδα που θα ελκύει με το ποδόσφαιρό της, θα κερδίζει το χειροκρότημα του κόσμου και δεν θα αγκομαχά να κερδίζει τον αντίπαλο. Με λίγα λόγια, ό,τι είδε στην Μυτιλήνη θέλει να το βλέπει σε κάθε ματς.

Οσον αφορά στους διώκτες, το άγχος πλέον είναι σε αυτούς και δη στον ΠΑΟΚ που μετά από καιρό έπεσε στη δεύτερη θέση, έχοντας την πίεση του "πρέπει να κερδίσω για να ανέβω πρώτος". Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου και τη νίκη του Ολυμπιακού ο Δικέφαλος είχε μεν πίεση, αλλά είχε την "πολυτέλεια" της διαφοράς. Αυτή χάθηκε, ο Ολυμπιακός είναι από πάνω και το πρωτάθλημα αποκτά διαφορετική μορφή. Το ερώτημα είναι αν ο ΠΑΟΚ θα ακολουθήσει τους Πειραιώτες -εκτός από τη μάχη του τίτλου- και στις μεταγραφές...

ΥΓ: Το θέμα του Αφελάι είναι σοβαρότερο απ' ό,τι φαίνεται. Μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε μία ομάδα που την εφετινή σεζόν διαθέτει παίκτες με έντονο χαρακτήρα που αντιδρούν όταν δεν παίζουν. Τι να το κάνεις να ενισχυθείς με μεταγραφές αν η ομάδα πάσχει από "καλά αποδυτήρια";

News 24/7

24MEDIA NETWORK