Ελληνικό ποδόσφαιρο, άμα λάχει να 'ούμε

Στην ΕΠΣ Αθηνών δεν θέλουν να διακόπτονται παιχνίδια όταν τραυματίζονται προπονητές. Θέλουν Ράμπο για προπονητές. Να ξεχειλίζει η μαγκιά από τα μπατζάκια. Βαρβατίλα, προπονητές με άντερα, ποδόσφαιρο αλά Τζέισον Στέιθαμ. Πονάνε ωρέ τα παλικάρια; Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ελληνικό ποδόσφαιρο, άμα λάχει να 'ούμε

" Του άντρα του πολλά βαρύ μη του μιλάτε το πρωί". Γιάννης Ντουνιάς, δυναμώνεις την ένταση και απολαμβάνεις τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών. Χθες, με δηλώσεις του στο Sport24.gr, αναφέρθηκε στην πρόταση για μη διακοπή των αγώνων σε περίπτωση τραυματισμού προπονητή. Αμα λάχει να 'ούμε, γιατί τέτοιες προτάσεις χρειάζονται και την αντίστοιχη μαγκιά, να ξεχειλίζει η αντρίλα από τα μπατζάκια.

Επεσαν από τα σύννεφα πολλοί όταν διάβασαν την πρόταση της ΕΠΣ Αθηνών. Οι περισσότεροι εξ αυτών μάλλον δεν έχουν περάσει ούτε απ' έξω από γήπεδα που διεξάγονται αγώνες τοπικού. Νόμοι της ζούγκλας, επιβιώνει αυτός που έχει τους περισσότερους φουσκωτούς, βγαίνει νικητής ο μάγκας της γειτονιάς.

Κατά καιρούς υπάρχουν μαρτυρίες (και πολλές φορές υπάρχουν και ντοκουμέντα) για ξύλο εντός κι εκτός αποδυτηρίων, για μπράβους να περιφέρονται στο γήπεδο και να απειλούν τους αντιπάλους, γηπεδούχοι να κλειδώνουν στα αποδυτήρια τους φιλοξενούμενους. Ζούγκλα. Δεν υπάρχουν νόμοι, ποδόσφαιρο της αλάνας, νοοτροπία πεζοδρομίου, παράγοντες που μπαίνουν σε ομάδες για να διαφημίσουν τα κωλόμπαρά τους.

Ερχεται, λοιπόν, η ΕΠΣ Αθηνών και λέει " έλα μωρέ και τι έγινε αν φάτε τίποτα στο κεφάλι; Αντρες είστε!" Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική Ενωση της χώρας προτείνει να μη διακόπτονται οι αγώνες αν τραυματίζονται προπονητές. Ο πρόεδρός της, ο κύριος Παναγιώτης Δημητρίου, έχει το θράσος να βγαίνει σε Μέσα της χώρας για να υποστηρίξει την πρόταση αυτή, βάζοντας ως γαρνιτούρα στις δηλώσεις του τα όσα έγιναν πέρυσι με Ιβιτς και εφέτος με Γκαρσία. Μάλιστα, κάπου πήρε το μάτι μου πως είπε ότι στην ΕΠΟ άρεσε η συγκεκριμένη πρόταση. Ουγκαγκα μπουμ μπουμ!

Το εξοργιστικό δεν είναι μόνο τα όσα υποστηρίζει η Ενωση και ο πρόεδρός της. Το εξοργιστικό είναι ότι υπάρχουν αρκετοί που σιγοντάρουν. Για θυμηθείτε τις συγκρίσεις που έγιναν ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις. Για θυμηθείτε τις... ζυγαριές για να διαπιστώσουμε πόσο ζυγίζει ένα ρολό χαρτί και ένα κουτάκι μπύρας.

Προφανώς στην ΕΠΣ Αθηνών θέλουν Ράμπο για προπονητές. Σαν τον Γιάννη Αναστασίου το 2014 στο γήπεδο Καραϊσκάκη που βρέθηκε με μπαταρισμένο μάτι γιατί κάποιος ανεγκέφαλος του πέταξε ένα ποτήρι. Ετσι θέλουν στην Ενωση. Βαρβατίλα, προπονητές με άντερα, ποδόσφαιρο αλά Τζέισον Στέιθαμ. Πονάνε ωρέ τα παλικάρια;

Γειαχαραντάν και τα κουκιά μπαγκλάν, που έλεγε ο αείμνηστος Χάρρυ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK