Φίμωση για... το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το απίστευτο έγγραφο της Λίγκας που ζητά την απόλυτη φίμωση για... το καλό του πρωταθλήματος.

Φίμωση για... το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου

H Super League φαίνεται πως βρήκε τη λύση για να βελτιώσει το προϊόν της. Φίμωση των δημοσιογράφων. Αυτό ακριβώς ζητά από τις ομάδες με αυτό το περίφημο έγγραφο που μοιράστηκε και το οποίο προκάλεσε μπάχαλο και συνάμα την αντίδραση ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.

"Τα μέλη της Super League στα πλαίσια της εκτόνωσης του κλίματος δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη ή δήλωση που θα επιβαρύνει το κλίμα σε σχέση με την Ελληνική Διαιτησία και καλούν τα Μ.Μ.Ε. να απέχουν από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που οδηγούν στη στοχοποίηση διαιτητών". Αυτό είναι το επίμαχο σημείο όπου η Λίγκα έβαλε τις ομάδες να συμφωνήσουν. Τα πράγματα είναι απλά. Διαιτησίες σαν αυτή του Σπάθα που προκαλούν το κοινό αίσθημα απαγορεύεται πλέον να σχολιάζονται. Θα τις καταπίνουμε αμάσητες για να μη στοχοποιούμε τους διαιτητές και να μην επιβαρύνουμε το κλίμα για την ελληνική διαιτησία.

Σύμφωνοι, οι δημοσιογράφοι έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για όλα. Ειδικά από τη στιγμή που μπήκε στη μέση το οπαδικό. Αλλά αυτό που ζητά η Λίγκα ξεφεύγει κάθε λογικής, ποδοσφαιρικής και μη. Ξεκάθαρη φίμωση για να μην ξεσηκώνουμε τον κόσμο. Λες και ο κόσμος είναι χαζός και δεν καταλαβαίνει. Λες και ο κόσμος χρειάζεται τους δημοσιογράφους για να αντιδράσει για μια διαιτησία σαν αυτή του Σπάθα ή του κάθε Σπάθα. Βέβαια, ο έξυπνος φίλαθλος έχει απομακρυνθεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους συν αυτώ. Έχει αφήσει πίσω του τους χαζούς ή τουλάχιστον αυτούς που σαν πρόβατα στη σφαγή παρακολουθούν ένα ποδόσφαιρο που έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και κάθε σοβαρότητα.

Και αντί να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να εντοπίσουμε τι φταίει και να μοχθήσουμε για ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, αποφασίζουμε να το θάψουμε μέσα στην ίδια τη σιωπή. Αντί να φωνάξουμε καλούμαστε να καταπιούμε τη γλώσσα μας. Λες και οι μοναδικοί υπεύθυνοι είναι οι δημοσιογράφοι.

Και επειδή ακριβώς από κάτω θα σπεύσουν να σχολιάσουν πάλι οι μαχητές και επαναστάτες του πληκτρολογίου, σας προλαβαίνω. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι γεμάτη μπόχα και δυσωδία. Υπηρέτες του συστήματος, σκύβουν υποτακτικά για ένα κομμάτι ψωμί. Και πολλοί από αυτούς δεν παίρνουν καν αυτό το κομμάτι, αλλά ελπίζουν κάποτε πως θα έχουν λόγο στο... τραπέζι. Αλλά ρε διάολε, σε αυτό το μπουρδέλο υπάρχουν και οι καλοί. Οι ανιδιοτελείς. Που είναι θαμμένοι κάτω από τη λάσπη των προηγούμενων. Και αντί να βρεθεί ένα χέρι να τους τραβήξει στην επιφάνεια, εμφανίζεται ένα πόδι και τους βουλιάζει πιο βαθιά.

Αν θέλετε, λοιπόν, εκεί στη Λίγκα πρωτάθλημα της σιωπής, τότε "σκοτώστε" το. Να κάνουμε την κηδεία του, να το κλάψουμε και να ασχοληθούμε με κάτι άλλο...

Διαβάστε ακόμη

Μπάχαλο στο πρωτάθλημα της Super League. Ιδού το περίφημο έγγραφο

Δια περιφοράς το αίτημα επανέναρξης του πρωταθλήματος

Το έγγραφο της Λίγκας που προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΟΚ

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Σταματάει τους ορισμούς διαιτητών ο Ντάλας

News 24/7

24MEDIA NETWORK