Γιαννακόπουλος: Tα λάθη, τα πάθη και η πράσινη τρέλα

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και πως κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει τα δεδομένα και να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα.

Γιαννακόπουλος: Tα λάθη, τα πάθη και η πράσινη τρέλα

Μπορείς να τον πεις παρορμητικό. Μπορείς να τον πεις οξύθυμο. Ακόμα και παλαιάς κοπής παράγοντα. Το σίγουρο είναι πως ο, περί ου ο λόγος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αληθινός. Ακόμα και στα λάθη του, ακόμα και τις φορές εκείνες που υπερβαίνει τα εσκαμμένα.

Τον τελευταίο καιρό το όνομά του είδε αρκετές φορές το φως της δημοσιότητας. Όχι μόνο για τις μεταγραφικές κινήσεις στον Παναθηναϊκό, αλλά και λόγω της ενασχόλησής του με την Σπάρτη. Μίας ενασχόλησης που έφερε την περίφημη κόντρα με τους οργανωμένους του τριφυλλιού.

Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προσπάθησε να λύσει, μέσω της Σπάρτης, το συγκεκριμένο θέμα, αλλά μάλλον περιέπλεξε περισσότερο την κατάσταση. Αν αναρωτηθήκατε γιατί υπάρχει κόντρα με τους οργανωμένους οπαδούς (εξ ου η απουσία τους από τις εξέδρες που είχε δημιουργήσει μεγάλη εντύπωση) να σας θυμίσουμε την ουδέτερη στάση της Σπάρτης στο θέμα των εκπροσώπων για την ΕΠΟ που για κάποιους ερμηνεύτηκε ως "ψήφος εμπιστοσύνης" στη συμπολίτευση της Ομοσπονδίας.

Εκεί ουσιαστικά ράγισε για τα καλά το γυαλί, αφού είχε προηγηθεί και η μεταγραφή του Γιάννη Μπουρούση που είχε ενοχλήσει αρκετούς από τους οργανωμένους. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, οι περισσότεροι εξ αυτών έβαλαν νερό στο κρασί τους και ξεκαθάρισαν πως τοποθετούν την ομάδα πάνω απ' όλα. Η Σπάρτη, όμως, έκανε... τη ζημιά.

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πανέξυπνος άνθρωπος είναι. Προσπάθησε να φέρει και πάλι τον κόσμο στο πλευρό του, προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του και τα έβαλε με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Η γενικότερη στάση της ΠΑΕ Σπάρτης πριν από το ματς Κυπέλλου με τους Πειραιώτες, αυτό δείχνει. Σε πολλούς έκανε μεγάλη εντύπωση η (πρόσφατη) περιβόητη ανακοίνωση και η ευθεία επίθεση στον Ολυμπιακό. Είπαμε, όμως, πως ο Γιαννακόπουλος προσπαθούσε να δείξει στον κόσμο του τριφυλλιού πως δεν υπάρχει καμία διάθεση στήριξης (σε εισαγωγικά ή μη) του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μόνο που εκεί άνοιξε ένα νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με τον κόσμο της "ερυθρόλευκης" ομάδας και ουσιαστικά έκανε κακό στη Σπάρτη. "Πώς γκέγκεν αυτό;", που έλεγε και ο Ογκουνσότο. Άθελά του, δημιούργησε μία "εμπόλεμη" κατάσταση στον ποδοσφαιρικό σύλλογο, με τον κόσμο να αφήνει στην άκρη την τοπική ομάδα και να δείχνει την οπαδική του προτίμηση στους "μεγάλους". Πάρτε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τι ακριβώς έγινε στη Σπάρτη παραμονές του αγώνα Κυπέλλου με τους Πειραιώτες και πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού βγήκαν στους δρόμους για να υποδεχθούν την αποστολή της ομάδας.

ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ

Η μαγιά χάλασε, η Σπάρτη άρχισε να... μπάζει νερά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προφανώς κατάλαβε τους λάθους χειρισμούς που έφεραν τριγμούς. Η επίθεση κατά του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού έμοιαζε με το σίγουρο καράβι που θα οδηγήσει στη στεριά της δικαίωσης. Μόνο που ο ισχυρός άνδρας της "πράσινης" ΚΑΕ δεν λογάριασε πως θα άνοιγε κι άλλα μέτωπα και πως ξαφνικά θα έπρεπε να διαχειριστεί μία πιο περίπλοκη κατάσταση.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ

Προφανώς θα χάσει πολλά η Σπάρτη μετά την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει. Πιθανότατα, όμως, ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος να έχανε πολλά περισσότερα αν συνέχιζε εκεί. Στο χώρο του ποδοσφαίρου όπου κι αν πιαστείς λερώνεσαι και για να αποφασίσεις να αρχίσεις πόλεμο πρέπει να είσαι ταγμένος εκεί. Πάρτε παράδειγμα τον Αλαφούζο που ακόμα προσπαθεί να κολυμπήσει σε αχαρτογράφητα, για εκείνον, νερά.

ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κι επειδή σχεδόν τον στήσαμε στον τοίχο τον άνθρωπο, φυσικά υπάρχουν και τα θετικά σημεία που αφορούν την ενεργή του ενασχόληση με την ομάδα μπάσκετ και την... τρέλα που κληρονόμησε από τον πατέρα και τον θείο του. Ποιος μπορεί να του καταλογίσει το οτιδήποτε αναφορικά με τη διαχείριση της ομάδας μπάσκετ και της προσπάθειάς του να τη διατηρήσει στην κορυφή παρά τις μεγάλες αλλαγές των τελευταίων ετών; (φυγή Ομπράντοβιτς, επίλογος Διαμαντίδη).

ΠΑΣΚΟΥΑΛ, ΩΣ ΝΕΟΣ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

Αφού είδε πως η συνεργασία με τον Αργύρη Πεδουλάκη δεν προχωρά, αποφάσισε να κάνει ό,τι (θα) έκαναν οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος. Έφερε τον καλύτερο διαθέσιμο για τον πάγκο! Ο Τσάβι Πασκουάλ φάνταζε η ιδανική λύση για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Όποια γνώμη και να έχεις για τον Ισπανό προπονητή, ουδείς μπορεί να παραβλέψει τις επιτυχίες του στην Μπαρτσελόνα, αλλά και το γεγονός πως πρόκειται για το πιο "καυτό" όνομα στους τεχνικούς. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν μπόρεσε να δει προκοπή με Ιβάνοβιτς και Τζόρτζεβιτς και έκανε το αυτονόητο, πληρώνοντας και το ανάλογο αντίτιμο. Από τη στιγμή που ο Πασκουάλ ήταν ελεύθερος, κινήθηκε για το καλό του Παναθηναϊκού. Συμφώνησε μαζί του και ευελπιστεί πως με αυτόν στον πάγκο μπορεί να χτιστεί μία νέα αυτοκρατορία. Μπορεί να επαναληφθεί μία επιτυχημένη συνεργασία όπως αυτή με τον Ομπράντοβιτς. Για να φύγει, επιτέλους, το... φάντασμα του Σέρβου πάνω από το ΟΑΚΑ.

ΤΟ "ΜΠΑΜ" ΜΕ ΤΖΕΝΤΙΛΕ

Και δεν σταμάτησε εκεί. Έκανε σπουδαίες μεταγραφές το καλοκαίρι, έφερε αντικαταστάτη για τον τραυματία Γκιστ και εσχάτως έκανε και την κίνηση που θα πώρωνε τον κόσμο. Έντυσε στα πράσινα τον Αλεσάντρο Τζεντίλε, θέλοντας να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ με στόχο την επιστροφή τόσο στους εγχώριους τίτλους όσο και στους ευρωπαϊκούς.

Το είπαμε και στην αρχή του κειμένου. Ο Γιαννακόπουλος είναι ένας άνθρωπος που ζει και πεθαίνει με τις πράξεις του. Ακόμα κι αν αυτές είναι λάθος. Ο ίδιος ξέρει πότε ξεπέρασε τα όρια και φροντίζει να μην το επαναλάβει. Ξέρει πως είναι εκρηκτικός χαρακτήρας και προσπαθεί να βάλει χαλινάρι στον εαυτό του. Το σίγουρο είναι πως προσπαθεί για όλα. Απλά, μερικές φορές ο ενθουσιασμός του, αλλά και το αίμα του που βράζει, τον φέρνουν προ των ευθυνών του. Απλά, μερικές φορές βγάζει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια. Κι αυτό το ξέρει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK