Γιατί δεν φταίει ο Ουζουνίδης για την τωρινή κατάσταση

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την κουβέντα που έχει ανοίξει αναφορικά με τις ευθύνες του τεχνικού επιτελείου του Παναθηναϊκού.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Έχει ανοίξει μία κουβέντα τελευταία αναφορικά με το αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι άμοιρος ευθυνών για την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και δη το αγωνιστικό του πρόσωπο.

Φυσικά για το πρώτο σκέλος δεν έχει καμία ευθύνη, αφού η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος είναι ένα σύνολο πραγμάτων τα τελευταία χρόνια με σημαντικότερο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αλαφούζο. Για το δεύτερο σκέλος, η κουβέντα πολλών φίλων του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με τη βελτίωση της ομάδας από τη στιγμή που ο Ουζουνίδης αντικατέστησε τον Στραματσόνι.
Αλιεύω ένα σχόλιο αναγνώστη σε προηγούμενο άρθρο που έχει να κάνει με την κριτική που δεν ασκείται στον προπονητή του τριφυλλιού. Ο Σπύρος, λοιπόν, γράφει χαρακτηριστικά:

"Αγαπητέ Σταύρο, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να αρχίσει και στον Ουζουνίδη σιγά-σιγά η κριτική γιατί μετά από τόσο καιρό δεν μπορεί να μένει άλλο στο απυρόβλητο... Όλο για "συμμάζεμα" και για "βελτίωση" ακούμε και "βελτίωση" δεν βλέπουμε...
Ας πάρουμε ένα-ένα τα παιχνίδια με τη σειρά...

Με τον ΠΑΟΚ νίκη με στραβοκλωτσιά του Λουντ που έπνιξε o τερματοφύλακάς τους χωρίς να κάνουμε άλλη φάση...Στην Ευρώπη ήττα 0-2 εντός έδρας με τα χέρια κάτω...Στον Ατρόμητο νίκη 1-0 με σπρώξιμο...Με την Λάρισα 0-0...Με τον Πλατανιά ήττα 1-0...Με την Κέρκυρα νίκη 1-0 με στραβοκεφαλιά του Λέτο στα τελειώματα χωρίς άλλη φάση...Με την ΑΕΚ 0-0...Με τον Πλατανιά νίκη 2-1, να απειλούμαστε μέχρι το τελευταίο λεπτό...Με την Κέρκυρα σήμερα 1-1...Ενδιάμεσα πήγε να γίνει το κάζο του αιώνα με τον Απόλλωνα στο ντροπιαστικό 3-4...
Πού είναι λοιπόν η "βελτίωση" με τον Ουζουνίδη;;;;;Δείξτε μας κάτι κι ας είναι και ψέμματα...Πόσο χειρότερα θα ήταν με τον Στραματσόνι δηλαδή;;;"

Η αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις βρίσκεται περίπου στη μέση. Δεν γράφει κάτι αναληθές ο φίλος στα παραπάνω ούτε κάτι υπερβολικό. Εντάξει, μπορεί να είναι λίγο τσιμπημένα τα σχόλιά του λόγω της οργίλης αντίδρασής του για την αγωνιστική εικόνα του τριφυλλιού, αλλά παρουσιάζει την πραγματικότητα έτσι όπως είναι.

ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ

Το "τσιμπημένο" που ανέφερα παραπάνω έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν βλέπει καμία απολύτως βελτίωση και ουσιαστικά στέκεται περισσότερο στα αποτελέσματα. Ναι, υπάρχουν ματς που ο Παναθηναϊκός δεν βλέπεται. Όπως δεν βλεπόταν επί Στραματσόνι. Υπάρχουν, όμως, παιχνίδια που έβγαλε χαρακτήρα, διάθεση και πάθος, ακόμα κι αν δεν ήταν στον υπερθετικό βαθμό. Έβγαλε κάτι διαφορετικό στο χορτάρι και τουλάχιστον προσπάθησε. Αυτή την προσπάθεια δεν την βλέπαμε στα παιχνίδια με τον Ιταλό στον πάγκο. Τουλάχιστον στα περισσότερα εξ αυτών.

Υπάρχει, βέβαια και ένα τεράστιο "αλλά" ειδικά στα τελευταία ματς. Αυτά του Ιανουαρίου όπου ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να τα δώσει μαζεμένα (όπως όλες, φυσικά, οι ομάδες). Ο Ουζουνίδης δεν έχει στη διάθεσή του τους Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Εμποκού (ελέω Κυπέλλου Εθνών Αφρικής), έχασε Μολέδο, Κουτρουμπή, Ζέκα και Μέστο και βρέθηκε να παίζει με Ευαγγέλου, Μαρινάκη, Τελάντερ και Χουχούμη. Κι αν για τον πρώτο οι απουσίες έκαναν καλό αφού τον έφεραν στο προσκήνιο, για τους άλλους δεν αλλάζει η γενικότερη διαπίστωση που υπήρχε από πριν. Δεν κάνουν παρά μόνο για δευτερότριτες λύσεις.

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕ;

Αν κάπου έχει ευθύνη ο Ουζουνίδης έχει να κάνει με την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την άφιξή του. Κατάσταση που είτε δεν ήξερε είτε ήξερε και δέχθηκε να βουτήξει στα βαθιά (για να μη πω το άλλο). Βέβαια, βάσει των δηλώσεών του περί μεταγραφικών, δείχνει πως δεν γνώριζε τη νέα μνημονιακή περίοδο. Παίκτες ζητούσε ο άνθρωπος, για τουλάχιστον τρεις έκαναν λόγο τα ρεπορτάζ και τώρα θα κάνει και τον σταυρό του αν του πάρουν τον επιθετικό που τόσο θέλει.

Ναι, υπάρχει και ο Κουρμπέλης. Η πρώτη μεταγραφή του Λυμπερόπουλου. Πάλι καλά που ήρθε και αυτός και δεν φάνηκε τόσο πολύ η απουσία του Ζέκα. Αλλά για τον Κουρμπέλη δεν "καιγόταν" ο Ουζουνίδης. Οχι πως δεν τον ήθελε, αλλά ο επιθετικός, ο επιτελικός χαφ και ο εξτρέμ είναι οι τρεις θέσεις που τον πονοκεφαλιάζουν. Ειδικά η πρώτη.

Ήξερε, λοιπόν, την κατάσταση που θα διαμορφωθεί; Κι αν δεν ήξερε γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει ανοιχτά; Όχι να αδειάσει τη διοίκηση ούτε να μπει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Αλαφούζο. Πρωτίστως να καλύψει τον εαυτό του.

ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ "ΣΚΑΣΜΕΝΗ"

Το γράφαμε και όταν πρωτοανέλαβε ο Ουζουνίδης. Κλισέ, αλλά αλήθεια. Δεν είναι μάγος. Προσπαθεί να κάνει τα βασικά και να αλλάξει πολλά πράγματα. Έχει παίκτες που είναι "σκασμένοι", δεν έχουν αντοχές. Κι όταν δεν είναι σκασμένοι, είναι τραυματίες. Έχει παίκτες που θέλουν, αλλά δεν μπορούν. Πολλοί εξ αυτών για τους παραπάνω λόγους. Κι έχει και αυτούς που δεν θέλουν, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να ξεφορτωθεί.

"Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα" έλεγε ο Ηλιόπουλος και ταιριάζει γάντι στην κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό. Ο Ουζουνίδης ψάχνει και ψάχνεται και μαζί με τον Λυμπερόπουλο περιμένουν τη βοήθεια της διοίκησης. Μέχρι στιγμής δεν την έχουν. Καλός ο Μπαλτάκος, καλή η αντίδραση με τα της NOVA, αλλά αυτά ουδώλος απασχολούν έναν προπονητή. Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, απασχολούν τον Ουζουνίδη γιατί ξέρει πως αν δεν γεμίσουν τα ταμεία μεταγραφές δεν θα δει. Ούτε τώρα, αλλά ούτε το καλοκαίρι.

Οι εποχές Εσιέν, Σάντσεθ τελείωσαν, κύριοι. Για να παραφράσουμε μία περίφημη ρήση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πάει να κάψει "Λύμπε", Ουζουνίδη!
Το πραγματικά μεγάλο λάθος του Αλαφούζου
Μπεργκ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης και το σήμα θύμιζαν ΠΑΟ

News 24/7

24MEDIA NETWORK