Γουακάσο, το στοίχημα του Ουζουνίδη

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το μεγάλο στοίχημα του Μαρίνου Ουζουνίδη να ξανακερδίσει τον ποδοσφαιριστή Γουακάσο.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA EUROKINISSI SPORTS

Η νέα εποχή στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης μαζί με τον Νίκο Λυμπερόπουλο έχουν αρχίσει να προχωρούν τα πλάνα του αναφορικά με τη "μεταμόρφωση" της ομάδας ώστε να παρουσιαστεί καλύτερη στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι που πονοκεφαλιάζει τους δύο άντρες και δη τον Ουζουνίδη. Είναι και οι περιπτώσεις κάποιων ποδοσφαιριστών που πιστεύει η τεχνική ηγεσία και προσπαθεί να τους πείσει να αλλάξουν συμπεριφορά και να βάλουν πάνω απ' όλα το σύλλογο.

Ο ΓΟΥΑΚΑΣΟ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ναι, καλά πήγε το μυαλό σας. Αναφερόμαστε στις περιπτώσεις Ιμπάρμπο και Γουακάσο, ωστόσο η δεύτερη είναι αυτή που θα πέσει το βάρος του τεχνικού επιτελείου. Κι αυτό γιατί ο Ιμπάρμπο φαίνεται πως εξαιρετικά δύσκολα θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό ή ακόμα κι αν γίνει αυτό, θεωρείται σχεδόν απίθανο να γίνει ξάφνου ο σούπερ επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Αντίθετα, για τον Μουμπάρακ Γουακάσο ο Ουζουνίδης θεωρεί πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει το τριφύλλι και πως χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Εξάλλου, ο Έλληνας τεχνικός τον εμπιστεύτηκε στο πρώτο του παιχνίδι, αυτό με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, αλλά η συνέχεια είναι αυτή που τον έχει προβληματίσει. Βλέπετε, ο Γουακάσο είναι από αυτούς που τους έχει επηρεάσει η καθυστέρηση των πληρωμών, θεωρώντας πως είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Εκτός αυτού, ο Γκανέζος "κάθεται" σε αναμμένα κάρβουνα λόγω Κόπα Άφρικα περιμένοντας την κλήση από την Εθνική ομάδα της χώρας του. Και το γεγονός πως δεν βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που κλήθηκαν, τον έχει ανησυχήσει. Μπορεί να θεωρείται εκ των βασικών μελών της Γκάνας για τη διοργάνωση, ωστόσο η κόντρα της Ομοσπονδίας με τον προπονητή της ομάδας, Αβρααμ Γκραντ, έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλά από τα λεγόμενα βασικά στελέχη.

Για να το πούμε πιο απλά, ο Ουζουνίδης τον θέλει τον Γουακάσο. Τον υπολογίζει. Εξάλλου, δεν έχει και πολλούς στη θέση του. Γι' αυτό μετά το Κόπα Άφρικα, εφόσον κληθεί, θα προχωρήσει σε τετ α τετ μαζί του (το ίδιο αναμένεται να συμβεί και από την πλευρά του Λυμπερόπουλου) για να συζητήσουν και να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Αν ο τεχνικός του Παναθηναϊκού καταφέρει να τον πείσει -να του αλλάξει μυαλά, για να το πούμε στην καθομιλουμένη- έχει καλώς. Σε αντίθετη περίπτωση αναμένεται να αναζητήσουν τη φόρμουλα για να χωρίσουν οι δρόμοι.

Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Ο Ουζουνίδης σέβεται και αναγνωρίζει την αγωνία των ποδοσφαιριστών για τα οφειλούμενα, αλλά θεωρεί υπερβολικό να βάζουν άπαντες αυτό το θέμα πάνω από τις υποχρεώσεις της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο μοναδικός σύλλογος που παρουσιάζει κάποιες καθυστερήσεις και γι' αυτό ο Έλληνας προπονητής θέλει να τους τονίσει πως δεν είναι λόγος αυτός για να μη φέρονται επαγγελματικά και να αγωνίζονται ανάλογα με τις ορέξεις τους.

Εκτός όλων των παραπάνω, ο Μουμπάρακ Γουακάσο δεν είχε κρύψει τη δυσάρεστη έκπληξή του με όσα είχαν συμβεί στο Κορωπί και το περίφημο "ντου" των οπαδών. Και δεν είναι ο μόνος. Ωστόσο, ο Ουζουνίδης φρόντισε να τους μιλήσει ανοιχτά από την πρώτη στιγμή και να τους δώσει την "καυτή πατάτα". Με λίγα λόγια, τους τόνισε πως είναι στο χέρι τους να αντιστρέψουν το κλίμα και να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Όπως και να 'χει, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε οργασμό εξελίξεων ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να βαδίσει στη συνέχεια με αυτούς που θα πιστεύουν στο πλάνο, αλλά και θα είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν ακόμα κι αν στην πορεία παρουσιάζονται κάποιες δυσκολίες. Μέλημα του Ουζουνίδη είναι να δημιουργήσει μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Όταν γίνει αυτό, θα έρθει και το αγωνιστικό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ψάχνει πλέον δυνατά για Βιάτρι

News 24/7

24MEDIA NETWORK