Η Ατλέτικο έγινε σημείο αναφοράς

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την Ατλέτικο Μαδρίτης και όσα μας έδωσε να γράψουμε με τα φετινά της κατορθώματα.

Η Ατλέτικο έγινε σημείο αναφοράς

Είναι από τις φορές εκείνες που ο τελικός σου έχει δώσει περισσότερα πράγματα για τον ηττημένο παρά για το νικητή. Η Ρεάλ το άξιζε και αυτό ήταν γνωστό πριν τη σέντρα του αγώνα της Λισαβόνας. Με εμφατικές νίκες, με έναν συγκλονιστικό Ρονάλντο, με μεγαλύτερο πάθος στα περισσότερα παιχνίδια της διοργάνωσης, με 41 γκολ, οι "μερέχνες" άξιζαν να το πάρουν και αυτό δεν σηκώνει συζήτηση.

Θύμισε Ελλάδα του 2004

Αντίθετα, η Ατλέτικο σου δίνει περισσότερα πράγματα να πεις/να γράψεις. Για τη λανθασμένη επιλογή του Σιμεόνε να βάλει ντε και καλά τον Ντιέγκο Κόστα από την αρχή "καίγοντας" μία αλλαγή, για την εικόνα της στο 90λεπτο που θύμισε Ελλάδα του 2004 (προσήλωση στο πλάνο), για την μεγάλη κατάρρευσή της στην παράταση (λόγω της "μαχαιριάς" του 1-1 στις καθυστερήσεις, αλλά και της "καμένης" αλλαγής που γράψαμε πάνω), για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που ολοκλήρωσε με γκολ μία φανταστική χρονιά, δίνοντας συνάμα θέμα συζήτησης μεταξύ Ελλήνων οπαδών/δημοσιογράφων/προπονητών του καναπέ.

Ο Ρονάλντο

Σε αυτούς συγκαταλέγομαι κι εγώ. Ο Σταύρος Καραΐνδρος από τα Κάτω Πατήσια που τολμά να πιάσει στο στόμα του τον μέγα Πορτογάλο επειδή τόλμησε να πανηγυρίσει σαν τρελός (ή σαν επιδειξίας;) το (ανούσιο για το ματς, ουσιώδες για αυτόν) τέταρτο γκολ της Ρεάλ. Αφού πρώτα τον έβρισα γιατί με πείραξε η εικόνα να προσπαθεί να "κλέψει" τη δόξα από το κατόρθωμα της Ρεάλ, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, τον δικαιολόγησα για το αυτονόητο. Πανηγύρισε γιατί σκόραρε στον τελικό του Champions League. Πανηγυρισε γιατί πέτυχε την ποδοσφαιρική ονείρωξη (ακόμα κι έτσι μου μένει στο μυαλό η σύγκριση τι θα έκανε σε ανάλογη περίπτωση ο Ζιντάν -για παράδειγμα- και πως κάτι τέτοια κρίνουν τους μεγάλους παίκτες. Τέλος πάντων. Κλείνει η παρένθεση).

Είναι ΟΜΑΔΑ

Επιστροφή στα της Ατλέτικο. Ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία, αυτή για την οποία θα συζητάμε μέχρι να έρθει μία αντίστοιχη Ατλέτικο στο Μουντιάλ ή μία αντίστοιχη του χρόνου στο Champions League. Μία ομάδα που αρχίσαμε οι περισσότεροι να καταλαβαίνουμε το μέγεθός της μετά τον Γενάρη, να την παρακολουθούμε μετά τον Απρίλιο και να την αποθεώνουμε όταν πήρε το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Πιθανόν η Ατλέτικο θα γίνει η νέα μόδα στην Ελλάδα. Πιθανόν θα προσγειωθεί απότομα στη σκληρή πραγματικότητα από τους ξερόλες του facebook στις πρώτες αποτυχίες. Για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, όμως, θα είναι ένα σημείο αναφοράς όσα χρόνια κι αν περάσουν. Και ο Σιμεόνε αυτός που θα ήθελαν όλοι προπονητή στην ομάδα τους.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεάλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1

Η "χρυσή Βίβλος" του Champions League

Τα VIDEOS του τελικού

PHOTOSTORY: o τελικός του Champions League

Όταν τα γέλια έγιναν κλάματα (VIDEO)

Η κούπα σε γυναικεία χέρια (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK