Καλός ο Μασούντ, αλλά θέλει νέους... Μπεργκ

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την περίπτωση του Σοτζέι Μασούντ και τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός.

Καλός ο Μασούντ, αλλά θέλει νέους... Μπεργκ
masud berg

Προφανώς και είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μεταγραφικά, πόσο μάλλον στον Παναθηναϊκό που δεν έχει οριστικοποιηθεί το μπάτζετ (προτεραιότητα ήταν το θέμα της αδειοδότησης, κάτι απολύτως λογικό). Πάνε οι παλιές εποχές που στις εφημερίδες άρχιζαν να αραδιάζουν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους εκεί γύρω στο Πάσχα. Πλέον, όπως έχει αποδειχθεί, οι μεταγραφές "τρέχουν" μέχρι την τελευταία στιγμή και το καθεστώς έχει διαφοροποιηθεί, ειδικά για τις ελληνικές ομάδες που ψάχνουν την ευκαιρία την ύστατη στιγμή.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός αρχίζει το σχεδιασμό του και τις περισσότερες φορές τον υλοποιεί νωρίς. Για παράδειγμα, ο Εσιέν ήρθε Μάη μήνα, σε μία σεζόν που εκείνες οι μεταγραφές είχαν κλείσει από νωρίς (κυρίως λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων).

ΜΑΣΟΥΝΤ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική αν αναφέρουμε ότι οι "πράσινοι" ψάχνονται για τον Σοτζέι Μασούντ. Ο Ουζουνίδης τον ξέρει, τον θέλει, φέρεται πως τον έχει πείσει κι αν δεν προκύψει κάτι σημαντικό, αν δεν υψωθεί κανά μεγάλο εμπόδιο, ο Ιρανός αναμένεται να φορέσει την πράσινη φανέλα.

Ο ίδιος είναι 32 ετών και -δικαίως- θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός είναι η τελευταία του ευκαιρία να παίξει σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Αν δεν γίνει τώρα, πιθανότατα δεν θα γίνει ποτέ. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του καλά κάνει και θέλει τον παίκτη. Είναι ένας ποιοτικός μέσος, με έφεση στο σκοράρισμα, που μπορεί -μαζί με τον Κλωναρίδη- να δυναμώσουν την μπροστινή γραμμή του Παναθηναϊκού. Άρα στο ερώτημα που μπορεί να τεθεί αν πρέπει οι "πράσινοι" να τον αποκτήσουν, η απάντηση είναι εύλογη: ναι.

ΜΑΣΟΥΝΤ ΕΧΕΙ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΠΕΡΓΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Υπάρχει, όμως, ένα "αλλά". Λύσεις τύπου Μασούντ βοηθούν, αλλά δεν είναι αυτές που θα σου δώσουν ώθηση για να έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη χρονιά. Ναι, μια χαρά ομάδα έχει ο Παναθηναϊκός -στη γενικότερη έννοια του- και τούτο φάνηκε επί ημερών Ουζουνίδη όπου το τριφύλλι έδειξε το πραγματικό του, αγωνιστικό, πρόσωπο.

Ο Μασούντ είναι Βιγιαφάνες. Οπως ο Βιγιαφάνες είναι Κλωναρίδης. Ουδείς, όμως, από αυτούς είναι Μπεργκ. Ο Μπεργκ το 2013 δεν ήταν οικονομική υπέρβαση, αλλά στο αγωνιστικό ήταν. Πήρες έναν παικταρά με ένα μικρό αστερίσκο να μη σου βγει για ψυχολογικούς λόγους. Σου βγήκε, άρα πρέπει να βρεις νέους Μπεργκ. Οχι νέους Εσιέν. Το ξεκαθαρίζουμε.

ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ

Ολα αυτά είναι μία θεωρητική συζήτηση. Η κλασική που γίνεται παντού και πάντα. Τι θέλει, τι χρειάζεται, τι πρέπει να πάρει. Στους "πράσινους" αυτά θα ξεκαθαρίσουν όταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος μάθει το μπάτζετ. Τότε, ναι, θα μπορούμε να μιλάμε για άλλες λύσεις, καλύτερες του Μασούντ. Για την υπέρβαση, δηλαδή.

Και κάτι τελευταίο: μια χαρά παίκτης ο Μασούντ, αλλά αν γίνει σίριαλ η απόκτηση ενός 32χρονου παίκτη σημαίνει πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν χαθεί ο Μασούντ. Το θέμα είναι μη χαθούν χρήματα για λύσεις τύπου Εσιέν (όχι σαν όνομα, αλλά σαν προσφορά).

News 24/7

24MEDIA NETWORK