Κατάντια, αξιοπρέπεια και ποιότητα

Ο Παναθηναϊκός που πάλεψε μέχρι το 0-1 και ήταν ανώτερος, ο ΠΑΟΚ που ανέβηκε και "σκότωσε" τους "πράσινους" στο ανοιχτό γήπεδο, τα ανησυχητικά προβλήματα του Δικεφάλου ενόψει τελικού, η αξιοπρέπεια των παικτών του Ουζουνίδη και μία κουβέντα για τον Τζήλο. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ /  EUROKINISSI)
panathinaikos paok kace varela EUROKINISSI

Του στράβωσε το ματς από την αρχή του Παναθηναϊκού. Χάνει τον Λουντ στο 17', χάνει ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ και από μία ασίστ του... Τζήλου βρίσκεται πίσω. Κάπου εκεί, παρά την προσπάθεια των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος έκανε επίδειξη δύναμης και το 0-3 ήρθε μάλλον εύκολα και αναμενόμενα.

ΑΛΛΟ ΜΑΤΣ ΑΝ ΤΑ ΕΒΑΖΕ

Αυτή θα μπορούσε να είναι η σύνοψη του αγώνα της Λεωφόρου. Του υποτιθέμενου ντέρμπι που θα αποτελούσε μία ευκαιρία για αμφότερες τις ομάδες να αποδείξουν πολλά. Ο Παναθηναϊκός ότι μπορεί να κοντράρει τον ΠΑΟΚ στην κατάσταση που είναι και ο ΠΑΟΚ ότι μπορεί να πετύχει ακόμα μία νίκη, να συνεχίσει τα ρεκόρ εντός αγωνιστικού χώρου και να αποδείξει στους αντιπάλους ότι είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Αυτά που ήθελαν τα έδειξαν. Ο Παναθηναϊκός σε ένα βαθμό, ο ΠΑΟΚ στο τελικό αποτέλεσμα. Το 0-3 δεν χωράει αμφισβήτηση, ο Δικέφαλος πέτυχε έναν ιστορικό θρίαμβο στη Λεωφόρο κι ας υπάρχει ο αστερίσκος για την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Αυτόν τον αστερίσκο θα τον έπαιρνα στα σοβαρά αν η ομάδα του Ουζουνίδη εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες που είχε πριν το 0-1. Θα μιλούσαμε για διαφορετικό ματς.

Δεν είναι ότι δεν μπορούσε. Μια χαρά μπορούσε, μια χαρά τον κόντραρε τον ΠΑΟΚ, αλλά μετά κλάταρε. Αποδέχθηκε τη μοίρα του και όλα έγιναν εύκολα για τους φιλοξενούμενους.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ

Αν αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί ντροπή για τους "πράσινους" ας το κρίνουν αυτοί που θεωρούσαν μέχρι φέτος πως ο Γιάννης Αλαφούζος προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο και πως αν δεν ήταν αυτός ο Παναθηναϊκός θα είχε διαλυθεί.

Δηλαδή τώρα τι ακριβώς έχει γίνει; Δεν είναι μία ομάδα που διαλύεται μέρα με τη μέρα; Δεν είναι μία ομάδα που γνωρίζει ταπεινωτικές ήττες; Δεν είναι μία ομάδα που παίρνει δανεικούς από τον ΠΑΟΚ για να βγάλει τη χρονιά; Δεν είναι μία ομάδα με απλήρωτους ποδοσφαιριστές που δέχεται τη μία μετά την άλλη τις αφαιρέσεις βαθμών; Δεν είναι μία ομάδα που ουδείς ξέρει πού θα βρίσκεται το καλοκαίρι;

Παρ' όλα αυτά, συνεχίζει να βγάζει αξιοπρέπεια στο χορτάρι. Συνεχίζει να είναι ομάδα στο βαθμό που μπορεί και της το επιτρέπουν. Συνεχίζει να βγάζει ανταγωνιστικότητα παρά τα προβλήματά της.

Με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα. Μέχρι το 0-1 ο Δικέφαλος είναι μία προβληματική ομάδα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Ψάχνει τα πατήματά του και ψάχνει αυτή τη φάση που θα γυρίσει η εικόνα του αγώνα. Το 0-1 έκανε ακριβώς αυτά. Εγειρε την πλάστιγγα υπέρ του και ουσιαστικά έκρινε τον τελικό νικητή. Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε από την ποιότητα και ο εφετινός ΠΑΟΚ έχει μπόλικη από δαύτη.

Το έδειξε σε ανοιχτό γήπεδο, στο δεύτερο μέρος, τότε που αναγκαστικά οι γηπεδούχοι έπρεπε να παίξουν πιο απλωμένα για να φτάσουν στην ισοφάριση. Εβγαλε αυτοματισμούς, έφευγε με ταχύτητα στην κόντρα, άνοιξε με υπέροχο τρόπο την "πράσινη" άμυνα.

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΚΑΚΑ 25ΛΕΠΤΑ

Αν κάτι πρέπει να κρατήσει ο Δικέφαλος από την εικόνα του στη Λεωφόρο είναι το πρώτο 25λεπτο. Το κακό του διάστημα. Ο Παναθηναϊκός τον εξέθεσε, του δημιούργησε προβλήματα, γλίτωσε από τύχη και αστοχία (των αντιπάλων). Ερχεται ο τελικός κυπέλλου με την ΑΕΚ, το παιχνίδι που δεν χωρά "νεκρά" διαστήματα και χαλαρές άμυνες. Την Κυριακή δεν θα ερχόταν η καταστροφή με μία ήττα από το Τριφύλλι, στον τελικό όμως μία ήττα θα "σφραγίσει" μία αποτυχημένη χρονιά. Χωρίς τίτλο, χωρίς πρωτιά πουθενά. Θα χαθεί κάθε άλλοθι για όσα έγιναν εφέτος.

Στην αντίπερα όχθη, αν κάτι πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός είναι το όνομα του Τζήλου. Δεν έκρινε αποτέλεσμα ο διαιτητής, αλλά, όπως και στο προηγούμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αντιμετώπισε τους "πράσινους" σαν μικρή ομάδα. Ας το κρατήσουν όσοι μείνουν στον Παναθηναϊκό και να το "μεταφέρουν" στους ιστορικούς του μέλλοντος. Σε αυτούς που θα καταγράψουν την κατάντια του συλλόγου.

ΥΓ: Το εμπεδώσαμε, το έχει πει πολλές φορές. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής στο γήπεδο. Μήπως, όμως, ο Ραζβάν Λουτσέσκου να αρχίσει σιγά-σιγά να ασχολείται και με τον τελικό και δη το αγωνιστικό κομμάτι του; Φτάνει οι εμπρηστικές δηλώσεις. Από τη μία οι Μάο-Μάο από την άλλη η... καταγραφή της βαθμολογίας σε κάθε παιχνίδι. Μη ρίχνετε άλλο λάδι στη φωτιά, μη δίνετε πάτημα στους κάφρους. Στις 12 Μαϊου ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για την άτυπη σύγκριση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK