Μαφία ή ποδόσφαιρο; Διάλεξε

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τη μαφία του ελληνικού ποδοσφαίρου και για όλους αυτούς που συγχέουν το περίφημο +7 του Ολυμπιακού με τη μαυρίλα του αθλήματος.

Μαφία ή ποδόσφαιρο; Διάλεξε
bikas spiti ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για να συμφωνήσουμε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να διώξει από πάνω του το μαφιόζικο πλέγμα που το εγκλωβίζει, πρέπει να αναγνωρίσουμε την αγωνιστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι πάει το πράγμα βάσει των όσων παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες με αφορμή το χτύπημα στην εξοχική κατοικία του κ. Μπίκα.

ΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Βλέπετε, στην Ελλάδα υπάρχει η νοοτροπία πως οτιδήποτε γίνεται είναι για το κακό του Ολυμπιακού. Προφανώς μερίδα οπαδών και συναδέλφων ζουν κλεισμένοι στη γυάλα και θεωρούν πως η καθημερινότητα ζει και αναπνέει για τους "ερυθρόλευκους". Βλέπουν παντού εχθρούς του Ολυμπιακού, ειρωνεύονται τις περίφημες "χαμένες Κυριακές" που χρησιμοποιεί ως σημαία η... αντιπολίτευση και δηλώνουν "Τζιχαντιστές" σε όποιον πειράξει την αγαπημένη τους ομάδα.

Αυτό είναι το δέντρο. Το δάσος ελάχιστοι το βλέπουν, όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δεν θέλουν. Η διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων δεν γίνεται για το κακό του Ολυμπιακού. Δεν ξύπνησαν όλοι μία ωραία πρωία και αποφάσισαν να πολεμήσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας (κάποιοι, ναι, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά δεν είναι όλοι έτσι). Υπάρχουν και αυτοί που αγανάκτησαν, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να δουν κάτι καλύτερο. Ας μην είναι διαφορετικό ως προς τον τελικό νικητή -αν φυσικά αυτός κρίνεται μέσα στο γήπεδο- αλλά να είναι καλύτερο, ομορφότερο και φυσικά ασφαλέστερο.

ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ

Αν πιστεύεις πως επειδή πήγες στο +7 σε πολεμούν, ενώ κατά γενική ομολογία έχει αναγνωριστεί η ανωτερότητά σου και το δίκαιο του πράγματος (έστω με αστερίσκους που δεν... φωνασκούν), τότε να με συγχωρέσετε, είσαι παρτάκιας. Γιατί ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να παίρνει η αγαπημένη σου ομάδα το πρωτάθλημα, δεν είναι να ρίχνεις τεσσάρες και τριάρες και να είσαι πάντα από πάνω. Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η γενικότερη καύλα, το συναίσθημα που σου βγάζει το άθλημα αυτό καθεαυτό, είναι η ανυπομονησία να έρθει ο αντίπαλος και να τον νικήσεις. Να τον πικάρεις, να τον τρολάρεις, να περάσεις καλά βρε αδερφάκι μου.

Δεν φταίει ο Ολυμπιακός αν δεν περνάμε καλά. Ή τουλάχιστον, για να το θέσουμε πιο σωστά, δεν φταίει μόνο αυτός. Ο μαφιόζικος δρόμος που έχει πάρει το άθλημα με ανατινάξεις φούρνων, στοχοποιήσεις και επιθέσεις σε δημοσιογράφους, εμπρησμούς σπιτιών και ένα αδιανόητο μίσος των οπαδών, σε απομακρύνει από τα γήπεδα. Κι αν η παρουσία σου στο γήπεδο δεν είναι το θέσφατο για το αν αγαπάς το άθλημα, σίγουρα σε απομακρύνουν συναισθηματικά.

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο σπορ έχουμε λίγο γρατζουνισμένο τον εγκέφαλό μας. Εξαιρείται η πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού που θεωρεί πως όλα βαίνουν καλώς και ειρωνεύεται αυτούς τους λίγους τους ρομαντικούς που όντως ψάχνουν τις χαμένες Κυριακές. Της αγνότητας και της καυλάντας, όχι των τίτλων. Προσοχή, εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά.

"ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ή ΤΑΝΚΣ"

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βουλιάξει αρκετά χρόνια τώρα. Που και που εμφανίζεται κάποιο χέρι να το τραβήξει στην επιφάνεια. Τελευταία το χέρι αυτό φαίνεται πως θα είναι του Βασίλη Γκαγκάτση, της οικουμενικής προσωπικότητας που καλείται να βγάλει το άθλημα από το τέλμα. Κουνήστε λίγο το κεφάλι σας και διαβάστε ξανά την τελευταία πρόταση. Ναι, ο άνθρωπος που για τους άλλους ήταν η προσωποποίηση του δυναστευτικού πρωταθλήματος -με ό,τι αυτό σημαίνει- έρχεται με τη στήριξη ακόμα και των "άλλων" να σώσει την κατάσταση και του αναγνωρίζονται η -ανεξάρτητα με το παρελθόν του- ευχέρεια και η σπιρτάδα σε περιόδους κρίσης. Όλο αυτό μόνο εμένα μου θυμίζει το περίφημο "Καραμανλής ή τανκς";

Τέλος πάντων. Το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή την εποχή δεν θέλει να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού. Θέλει να εξαφανίσει αυτούς που κυριαρχούν με μαφιόζικους τρόπους. Αυτούς που, σαν άλλη ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε, πιστεύουν πως είναι τα αφεντικά μίας κατάστασης που στο τέλος θα τους αφήσει χωρίς... υπαλλήλους.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν είναι το θέμα το +7 του Ολυμπιακού. Μαγκιά του, ξεφτίλισε όσους ήταν δεικτικοί και προσπάθησαν να μειώσουν την αξία τους. Δεν είναι αυτοσκοπός να γκρεμιστεί ένα πρωτάθλημα επειδή και εφέτος οι Πειραιώτες είναι καλύτεροι των αντιπάλων. Απλά υπάρχουν κάποιοι "τρελοί" που δεν θέλουν ένα ελληνικό ποδόσφαιρο με εκρήξεις και αντιτρομοκρατικές. Δεν θέλουν ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που θυμίζει κακόφημη γειτονιά. Απλά θέλουν να βλέπουν μπάλα και να γουστάρουν. Ναι, υπάρχουν κι αυτοί οι ανώμαλοι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK