Μάλλον έχει δίκιο ο Ιβιτς, ε;

Ο Σταύρος Καραΐνδρος προσπαθεί να γράψει για το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και όσα άφησε αυτό.

Μάλλον έχει δίκιο ο Ιβιτς, ε;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Και για πείτε, ρε παιδιά. Τι να γράψουμε τώρα; Να σταθούμε στο ωραίο ποδόσφαιρο που είδαμε; Θα μας πουν γραφικούς. Να πούμε για τα όσα εξωαγωνιστικά έγιναν; Θα πουν πως ρίχνουμε λάδι στη φωτιά. Να αναφερθούμε στη διαιτησία; Θα γίνουμε υπάλληλοι των απέναντι. Να πούμε για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου; Θα μας αποκαλέσουν Μάρθα Βούρτση.

Άρα; Αυτή είναι η δουλειά που καλούμαστε να κάνουμε. Οκ, δεν σηκώνουμε μπετά, δεν ξυπνάμε από τα άγρια χαράματα για να βγούμε στους δρόμους για το μεροκάματο, αλλά κι εμείς, μη νομίζετε, έχουμε τα προβλήματά μας. Εργαζόμαστε σε ένα χώρο που καλούμαστε σχεδόν καθημερινά να βγάζουμε από τη μύγα ξύγκι, να ψάχνουμε αυτό το κάτι θετικό να γράψουμε, το διαφορετικό, ίσως κάποιες φορές το λεγόμενο ποιοτικό (τρομάρα μας), να ψάξουμε την αλήθεια, να ανακαλύψουμε την αντικειμενικότητα, να εκπαιδεύσουμε ένα κοινό που τα τελευταία 20 χρόνια μάς έχει βάλει όλους στο ίδιο τσουβάλι.

ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ Ο ΙΒΙΤΣ;

Ο Βλάνταν Ιβιτς επιτέθηκε σε μερίδα δημοσιογράφων και αποχώρησε γεμάτος οργή από τη συνέντευξη Τύπου. Υπό άλλες συνθήκες θα καλούσα τα ευαίσθητα, σε τέτοια θέματα, συνδικαλιστικά όργανα να πάρουν θέση. Ίσως τούτη την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να το έχουν κάνει (χαχα!). Αλήθεια, όμως, πόσο άδικο είχε ο προπονητής του ΠΑΟΚ; Έχουμε ή δεν έχουμε ευθύνη εμείς οι δημοσιογράφοι; Ναι, μερίδα εξ αυτών, για να μη μπούμε στη γενικολογία που ενοχλεί τον καθωσπρεπισμό μας.

Εγώ θέλω να γράψω για μπάλα. Να εκφράσω την ικανοποίησή μου που είδα ωραίο ματς το βράδυ της Κυριακής. Με τα καπνογόνα του, τις διακοπές του, την ιντριγκαδόρικη κουβέντα για τη διαιτησία. Είδα, όμως, ματσάρα. Ε και; Ποιος ασχολείται με το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι; Ποιος έκατσε να δει το συγκεκριμένο παιχνίδι για να παρακολουθήσει μπάλα; Κι όσοι παρακολούθησαν μπάλα τι θα έχουν να θυμούνται τις επόμενες μέρες;

ΘΕΑΤΕΣ ΜΙΑ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑΣ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας. Ω, έγινα η Μάρθα Βούρτση που έγραφα παραπάνω. Ο νόμος του ισχυρού, η αχαριστία του δυνατού, η δολοφονία ενός αθλήματος που κάποτε ήμασταν ερωτευμένοι μαζί του.

Τώρα; Τώρα είμαστε απλοί θεατές μίας φαρσοκωμωδίας. Το "ναι, αλλά" αποτελεί το αλατοπίπερό μας. Ναι, δεν έγινε και τίποτα που άναψαν καπνογόνα, στην Τούμπα τα ίδια γίνονται. Ναι, είναι οφσάιντ ο Ιντέγε, αλλά η φάση είναι οριακή. Ελληνική πατέντα το οριακή. Σα να λέμε, λίγο μαλάκας, όχι πολύ.
Εμείς οι λίγοι που απολαύσαμε μπάλα θα μπούμε στο τσουβάλι με τους άλλους. Πώς να γλιτώσεις από τον Αρμαγεδώνα; Δεν κάνουμε κουμάντο εμείς. Απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Και ενίοτε τις καταγράφουμε, όταν δεν κάνει τζιζ.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ

Ακατάπαυστη μπουρδολογία, θα πείτε. "Και τώρα τι έγινε, ρε Καραϊνδρο; Φοβάσαι να πεις την αλήθεια". Και που θα την πω τι θα γίνει; Άντε μία εβδομάδα κουβέντα για τη διαιτησία, την εγκληματική οργάνωση, την ΕΠΟ, τον σωτήρα Θεοδωρίδη, μετά θα έρθει το άλλο ντέρμπι, κάτι θα γίνει κι εκεί, πάλι θα είμαστε οι γραφικοί που μας άρεσε η μπάλα, το κεφάλι μου ρε που έλεγε κι ο Γιώργος Γεωργίου.

Έτσι, για να ικανοποιηθεί η πρωινιάτικη πρεμούρα σας, σαν επιμύθιο να πούμε και τα βασικά. Οφσάιντ ο Ιντέγε, κόκκινη ο Μιλιβόγεβιτς, δεν προβλέπει ο κανονισμός βαριά τιμωρία για άναμα καπνογόνων (άλλο αν οι μάγκες της εξέδρας στην Ευρώπη θα φοβόντουσαν να ανάψουν και τον αναπτήρα τους). Αυτά τα τελευταία κρατήστε. Για την ικανοποίηση της κουβέντας και τον σχολιασμό από κάτω. Η μπουρδολογία από πάνω ήταν για τον καθρέπτη. Όσοι έχουμε στα σπίτια μας... Άντε και στο επόμενο ντέρμπι με υγεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Είναι βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού!
Ο ηγέτης Λούκα διόρθωσε τα λάθη του Μπέντο
Εγκεφαλικό! Ολη η σεζόν στο χαμένο τετ-α-τετ

News 24/7

24MEDIA NETWORK