Ο Αλαφούζος δεν ξέρει τι του γίνεται

Ο Σταύρος Καραΐνδρος ρίχνει τις ευθύνες της σμίκρυνσης του Παναθηναϊκού στον Γιάννη Αλαφούζο και αναρωτιέται πότε θα δείξει πυγμή.

Ο Αλαφούζος δεν ξέρει τι του γίνεται

"Do or die" χαρακτήρισα την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού πριν από το ντέρμπι, σε σχετικό ποστάρισμα στην προσωπική μου σελίδα στο facebook. Μόνο εκεί θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τις... αγγλικές γνώσεις μου γιατί αν το έλεγα σε καφεδάκι στα Πατήσια με φίλους θα έτρωγα λιντσάρισμα.

"Do or die", λοιπόν που λέμε και στο χωριό μου. Μόνο που αποδείχθηκε σκέτο "die" μετά από 45 λεπτά ντέρμπι όπου ξεδιπλώθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη όλη η εικόνα των δύο "αιωνίων". Ο Ολυμπιακός ακόμα κι αν δεν παίζει καλά, ακόμα κι αν για πολλούς δεν είναι ο καλύτερος ο Ολυμπιακός της τελευταίας εξαετίας, κερδίζει. Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, χάνει τόσο εύκολα που σου έρχεται στο μυαλό εκείνο το ντέρμπι του 1992. Του Κοψαχείλη για τους παλιούς. Για όσους θυμούνται, ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό με 3-0 απλά, εύκολα και χωρίς να ζοριστεί. Μετά από 24 χρόνια η ιστορία επαναλήφθηκε από την άλλη όψη του νομίσματος.

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

Τέλος πάντων. Για το ντέρμπι έχετε διαβάσει πολλές απόψεις. Σχόλια, τακτικές αναλύσεις και όλα όσα συνθέτουν την αρθρογραφία μετά από αυτά τα ματς. Το παρακάτω είναι το θέμα. Η επόμενη μέρα. Για τον Παναθηναϊκό.

Η επόμενη μέρα έχει τη φράση "σύσκεψη κορυφής". Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκεί θα κριθεί το μέλλον του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Αλαφούζος θα μαζέψει τον Ιταλό προπονητή και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, θα ακούσει, θα καταγράψει και θα αποφασίσει. Αφού πρώτα άκουσε τους οργανωμένους στο Κορωπί, στη μεταμεσονύχτια σύσκεψη... κορυφής.

Το να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Στραματσόνι ή έστω το να κάτσει και να ακούσει τι έχουν να του πουν οι υπάλληλοί του, σημαίνει πως δεν ξέρει τι ακριβώς να κάνει. Με λίγα λόγια, δεν ξέρει τι του γίνεται. Αν ήξερε ή αν είχε την πυγμή ακόμα κι αν δεν ήξερε (σάμπως όλα τα αφεντικά των ΠΑΕ ξέρουν;) θα είχε τελειώσει τον Ιταλό... χθες. Τόσο απλά και ξεκάθαρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Προφανώς ο Αλαφούζος έχει τόση σχέση με το ποδόσφαιρο όσο εγώ με την αστροφυσική. Προφανώς για το αφεντικό του Παναθηναϊκού οι αποφάσεις δεν παίρνονται εν θερμώ. Πρέπει πρώτα να γκρεμιστεί το σύμπαν. Βλέπετε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν πήρε καμιά απόφαση εν θερμώ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Πρώτα τους απείλησε ότι θα τους πάρει ο διάολος αν αποκλειστούν από το Champions League και μετά το έπραξε όταν έμειναν εκτός. Ο Αλαφούζος δεν είναι τόσο μπρουτάλ. Θέλει να το πάει... αμερικάνικα. Να κάνουμε μια σύσκεψη, βρε αδερφέ, να μη μας πουν και χωριάτες.

Το άσχημο δεν είναι η ήττα από τον Ολυμπιακό. Ούτε το 3-0 ούτε η εικόνα ούτε το πόσο έχει μικρύνει ο Παναθηναϊκός. Το άσχημο είναι πως εδώ και μια πενταετία δεν υπάρχει επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει πλάνο αντιμετώπισης κρίσεων παρά μόνο μία γενική νοοτροπία πως εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους. Στήριξη μέχρι... θανάτου στον Αναστασίου ή τουλάχιστον στήριξη μέχρι το σημείο να περικυκλώνουν οι οπαδοί τον Αλαφούζο σε εκείνο το ματς με την Καμπάλα. Τότε και μόνο τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Έλληνα προπονητή. Τα ίδια και τώρα. Στήριξη μέχρι θανάτου στον Στραματσόνι, εκτός αν τους έδειξαν το δρόμο οι οπαδοί στην περίφημη συνάντηση στο Κορωπί.

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΘΗ

Να το ξαναπούμε; Αντε άλλη μια φορά. Ο Παναθηναϊκός πάσχει από διοίκηση και δεν έχει ανθρώπους σχετικούς με το αντικείμενο. Εδώ τον Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει ως τεχνικό διευθυντή και βγαίνει ο Στραματσόνι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι και δηλώνει πως την εφετινή ομάδα την έφτιαξε αυτός και ο πρόεδρος; Ποια ακριβώς είναι η δουλειά του Ζιλμπέρτο Σίλβα εκτός από το να δίνει ένα κάποιο κύρος με την παρουσία του;

Βέβαια, δεν χρειάζονταν όλα τα παραπάνω για να αντιληφθεί κανείς πως ο Αλαφούζος δεν σκαμπάζει πολλά από ποδόσφαιρο. Εκείνη η επιλογή με τον απίστευτο Φάμπρι στον πάγκο φτάνει από μόνη της. Αλήθεια τον θυμάστε εκείνον τον Αλέφαντο της Ισπανίας που ήρθε στην Ελλάδα να μας πει πως τα λιοντάρια κατουρούν για να σημαδέψουν την περιοχή τους; Και να μην τον θυμάστε σας καταλαβαίνω. Τόσα και τόσα έχουν γίνει από τότε έως και σήμερα που ο Φάμπρι μοιάζει με ένα στιγμιαίο λάθος (Πασχάλη εσύ;)

Κύριε Αλαφούζε, με όλο το συμπάθιο στις εκτός Παναθηναϊκού επιχειρηματικές ικανότητές σας -αφού εξασφαλίσατε το Voice και θα βλέπουμε κάτι τα κρύα βράδια του χειμώνα χωρίς το Europa League- δείξτε μια φορά πυγμή. Δεν θα σας πει ουδείς τίποτα, δεν θα σας κάνει κάποιος παρατήρηση. Χτυπήστε μια φορά το χέρι στο τραπέζι και ας ακουστούν οι φωνές σας μέχρι το γραφεία του Πορτοσάλτε. Δείξτε μια φορά πως είστε το αφεντικό και παίρνετε κεφάλια στα δύσκολα. Είμαι σίγουρος πως αν κάποιος παρουσιαστής των εκπομπών του ΣΚΑΪ έβγαινε γυμνός στον "αέρα", θα τον είχατε απολύσει το επόμενο δευτερόλεπτο. Ε, γυμνός βγήκε και ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο Καραϊσκάκη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ηφαίστειο ο Ολυμπιακός, "ερυθρόλευκη" λαίλαπα έκαψε τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK