Ο CR7, το "εγώ" και η κούπα με τα μεγάλα αυτιά

Το κίνητρο και το "εγώ" του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο λόγος που επέλεξε Γιουβέντους, ο καημός των Ιταλών για το πολυπόθητο Champions League, ο Πορτογάλος που δεν είναι Ζλάταν και ο Ανιέλι που του... έδωσε τη FIAΤ για να κάνει τη Γιούβε μεγάλη. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon, right, shakes hands with Real Madrid's Cristiano Ronaldo after the Champions League, round of 8, first-leg soccer match between Juventus and Real Madrid at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 3, 2018. Real won 3-0. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon, right, shakes hands with Real Madrid's Cristiano Ronaldo after the Champions League, round of 8, first-leg soccer match between Juventus and Real Madrid at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 3, 2018. Real won 3-0. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO, FILE

Τον ήθελε η Παρί, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ομάδες από την Κίνα, η Γιουβέντους, πιθανότατα και άλλοι που δεν είχαν εκφραστεί επίσημα.

Με όποιον κι αν έκανε κουβέντα η βάση δεν θα ήταν τα λεφτά. Δεν θα ξεκινούσε από εκεί. Όπου κι αν πήγαινε θα έπαιρνε αυτά που ήθελε, πέντε πάνω-πέντε κάτω (στην Κίνα πολλά πάνω).

Αρα, για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, περί ου ο λόγος, το οικονομικό δεν αποτελούσε πρόβλημα.

ΗΘΕΛΕ ΚΙΝΗΤΡΟ, ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ

Είναι σπουδαίο πράγμα να ξεκινάς μία κουβέντα για τον επόμενο επαγγελματικό σταθμό της καριέρας σου και να μην αποτελεί θέμα συζήτησης το χρήμα. Ή, τουλάχιστον, να μην είναι πρώτο μέλημα αυτό.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έχει αποδείξει πως θέλει να πηγαίνει εκεί όπου θα αισθάνεται ο νούμερο 1, ο ηγέτης, ο σούπερ σταρ, το είδωλο. Και φυσικά ο ίδιος, από την πλευρά του, θέλει να αποδείξει ότι αξίζει τον τίτλο αυτό.

Στην Ρεάλ πήγε και τα σάρωσε όλα. Champions League, πρωταθλήματα, προσωπικές διακρίσεις. Μέχρι την τελευταία χρονιά, μέχρι και το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του, τον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ, τα έδινε όλα.

Αρα, στην αντίπερα όχθη, σε αυτή του εργοδότη, είναι ξεκάθαρο πως ο Ρονάλντο είναι value for money. Οσα και να ξοδέψεις θα τα πάρεις πίσω. Τόσο στα ταμεία όσο και στο χορτάρι. Συνταξιούχο δεν τον λες. Ε όχι δα!

Για τον CR7 υπήρχαν δύο λύσεις. Η γνωστή, σε αυτόν, Μαν. Γιουνάιτεντ που τον περίμενε με ανοιχτές αγκάλες και η Κίνα. Η πρώτη αφορά το γνώριμο περιβάλλον, το κίνητρο να γίνει ξανά η μεγάλη, πρωταθληματική, ομάδα της Αγγλίας. Η δεύτερη τα χρήματα για να φάνε και τα τρισέγγονα, το εύκολο κέρδος, η γκλαμουριά, αλλά όχι το ποδόσφαιρο.

Η τρίτη περίπτωση προέκυψε στην πορεία. Η Γιουβέντους. Λεφτά για να τον πάρει είχε. Αν ήθελε ο Ανιέλι τα έσκαγε. Και ήθελε και το έκανε και τον πήρε.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ

Εδώ έρχεται το κίνητρο και το "εγώ". Ας πιάσουμε το δεύτερο. Στην Γιουβέντους δεν υπάρχει πια Μπουφόν. Εφυγε το Τοτέμ. Τώρα πια είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και χιλιόμετρα πιο κάτω οι υπόλοιποι. Αρα το εγωκεντρικό το καλύψαμε. Ο Πορτογάλος είναι πιο πάνω και από το νούμερο 1. Είναι ο Κύριος της Μεγάλης Κυρίας.

Πάμε στο κίνητρο. Είναι ξεκάθαρο πως ο Πορτογάλος διάλεξε Γιουβέντους για το κάτι παραπάνω. Οι "μπιανκονέρι" παίρνουν το πρωτάθλημα κάθε χρόνο πριν καν αρχίσει. Δεν έδωσαν ένα σκασμό λεφτά για να πάρουν τον Ρονάλντο γι' αυτό το λόγο. Τον πήραν για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Ο καημός. Το απωθημένο της Γιουβέντους. Αυτό που κυνηγά μανιωδώς από το 1996 και την τελευταία φορά που το κατέκτησε. Στην Ευρώπη αποκαλούν τη Γιούβε λούζερ ομάδα. Χαμένοι τελικοί, φτάνει στην πηγή και νερό δεν πίνει. Πέρυσι τη "σκότωσε" στον τελικό ο Ρονάλντο, φέτος την απέκλεισε από τη συνέχεια πάλι αυτός. Στο πρώτο ματς, με το τρομερό γκολ, τη γκολάρα που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Σηκώθηκε έως τα... επίσημα για να κάνει το ψαλιδάκι. Εφτασε σχεδόν στο ύψος του Ανιέλι και του "είπε", "ορίστε, ιδού η Ρόδος...".

Η FIAT ΝΑ ΓΙΝΕΙ... FERRARI

Κακά τα ψέματα, ελάχιστοι πίστευαν πως η "Γηραιά Κυρία" θα καταφέρει να κερδίσει στην κούρσα για τον σούπερ σταρ, τον mister 7. Αλλά, τελικά, ο Ρονάλντο έχει κίνητρο. Αυτό τον τρέφει. Προφανώς τον τρέφουν και τα εκατομμύρια ευρώ που έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό, αλλά δεν έχει μπει στη νοοτροπία του συνταξιούχου.

Δεν είναι Ζλάταν. Παίζει για να κερδίζει. Παίζει για να δημιουργεί ιστορίες, να ανοίγει κεφάλαια. Και η Γιουβέντους έδωσε... τα κλειδιά της FIAT στον Κριστιάνο ακριβώς γι' αυτό. Για να την κάνει ξανά μεγάλη στην Ευρώπη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK