Ο κόσμος δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με την Χάποελ Μπερ Σεβά και την αίσθηση καταστροφολογίας από τους φιλάθλους.

Ο κόσμος δημιουργεί πρόβλημα στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δίνει το μεγαλύτερο ματς της χρονιάς μέχρι το επόμενο, που έλεγε ο Γκάλης. Κι όμως, μπορεί να είμαστε τέλη Ιουλίου, να μην έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές, ωστόσο η γενικότερη αίσθηση στον Ολυμπιακό βγάζει μία... καταστροφολογία. Όχι τόσο μέσα από την ομάδα, αλλά από τον κόσμο.

Εντάξει, είναι γνωστό ότι ο πλέον απαιτητικός και γκρινιάρης φίλαθλος είναι αυτός του Ολυμπιακού. Είναι αυτός που σε φιλικό που δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη και ελάχιστοι είδαν (κόντρα στον Ατρόμητο) άπαντες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους και ουσιαστικά... προανήγγειλαν μία κακή χρονιά με απώλεια τίτλου και πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Η όλη φάση θυμίζει την περίοδο μετά το εντός έδρας ματς με την Άρσεναλ και τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ. Όλοι στο στόχαστρο, φωνές για μεταγραφική ενίσχυση και έκδηλη ανησυχία για το μέλλον. Το ξαναλέω: στον Ολυμπιακό είναι σύνηθες κάτι τέτοιο. Αλλά το να φτάνουμε στο σημείο να βγαίνει από τον κόσμο μία διάθεση απαξίωσης ενός ρόστερ που κατέκτησε το πρωτάθλημα με διαφορά-ρεκόρ και πήρε διπλό στο Λονδίνο, μιλάμε για υπερβολή.

ΑΛΛΟ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΑΤΣ

Οκ, εννοείται πως οι Πειραιώτες θέλουν μεταγραφές. Στόπερ, εξτρέμ και επιθετικό. Με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν αγωνιστικά και θα δώσουν ποιότητα. Εννοείται πως ο Βίκτορ Σάντσεθ έχει στα χέρια του ένα υλικό που χρειάζεται "τονωτικές" ενέσεις, χρειάζεται το κάτι παραπάνω αν θέλουμε να μιλάμε για τους ομίλους του Champions League.

Για την Ελλάδα, όμως, γιατί ξαφνικά αυτό το ρόστερ δεν κάνει; Ποια ακριβώς είναι η μεγάλη απώλεια σε σχέση με πέρυσι που το καθιστά πιο αδύναμο; Γιατί οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν φτάσει σε σημείο να αμφισβητούν αν η ομάδα θα καταφέρει να κατακτήσει και το επόμενο πρωτάθλημα; Το ξαναγράφω: μιλάμε για το ίδιο ρόστερ που πήρε πέρυσι το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του και έκανε σημαντικές ευρωπαϊκές νίκες. Ναι, είναι το ίδιο που πήγαινε για τρία αποτελέσματα κόντρα στην Άρσεναλ για να περάσει στους "16" του Champions League, αλλά αποκλείστηκε. Ναι, είναι το ίδιο που σε δύο ματς δεν μπόρεσε να νικήσει την Άντερλεχτ και να συνεχίσει στο Europa League.

ΔΗΛΑΔΗ, ΤΩΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ;

Εδώ, όμως, μπαίνουν αστερίσκοι γιατί, αν θυμάμαι καλά, σε αυτά τα τρία συνολικά παιχνίδια, έφταιγε ο προπονητής, ουχί το ρόστερ. Έφταιγε η διαχείριση και όχι οι ποδοσφαιριστές. Άρα, τι; Ο Σίλβα έφυγε, οι παίκτες έμειναν (αν εξαιρέσουμε τον Φουστέρ) και κανονικά θα έπρεπε όλα να πηγαίνουν καλά. Ή τουλάχιστον ήρεμα.

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο αποψινό πρώτο παιχνίδι με την Χάποελ Μπερ Σεβά με έξτρα βάρος στην πλάτη των ποδοσφαιριστών. Μία ανησυχία, μία αγωνία, ένα παραπάνω άγχος και διάφορα ερωτήματα για την ετοιμότητα της ομάδας και τις δυνατότητές της να αιωρούνται πάνω από το φαληρικό γήπεδο.

Οι Πειραιώτες ουσιαστικά βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια. Δημιουργούν ένα κλίμα προβληματισμού χωρίς προφανή λόγο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο γύρο του Champions League και τη δυναμικότητα των πρωταθλητών Ισραήλ.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ

Πέρυσι, ελάχιστοι θα πίστευαν πως ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκλειστεί από μία τέτοια ομάδα. Ακόμα και χωρίς γρήγορο στόπερ, ακόμα και χωρίς κάποιον καλύτερο του Σεμπά, ακόμα και με τον Φουστέρ εκτός πλάνων. Τώρα, τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί και ο κόσμος ουσιαστικά έχει δώσει σε αυτές τις αναμετρήσεις τον χαρακτήρα των "τελικών".

Άλλο να λες ότι οι δύο αγώνες με την Χάποελ θα σου δώσουν έναν μπούσουλα, θα σου δείξουν που ακριβώς υστερεί κι άλλο να βγάζεις εκ των προτέρων άχρηστο το υλικό και ανίκανο να αποκλείσει μία ομάδα χαμηλότερου επιπέδου. Παίζει σημαντικό ρόλο στη γενικότερη ψυχολογία να προετοιμάζεις το έδαφος για μία... Γκαμπάλα, προτού καν παίξεις το πρώτο παιχνίδι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK