Ο Μοράις έπαθε... Στραματσόνι

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την προβληματική ΑΕΚ κόντρα στον Παναιωλικό και τον Ζοσέ Μοράις που θυμίζει... Αντρέα Στραματσόνι.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ  (Eurokinissi Sports / ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ)
morais EUROKINISSI SPORTS

Ήθελα να 'ξερα που χρησίμευσε αυτό το περίφημο ερωτηματολόγιο που είχε μοιράσει στους ποδοσφαιριστές ο Ζοσέ Μοράις, θέλοντας να μάθει σε ποια θέση αγωνίζεται ο καθένας. Ο Μάνταλος μόνο στόπερ δεν έχει παίξει, η ΑΕΚ συνεχίζει να αγνοεί την αγωνιστική της ταυτότητα και ο κόσμος παραμένει τόσο ξενερωμένος που δεν έχει όρεξη ούτε να γκρινιάξει για την κάκιστη εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα.

ΠΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ;

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η μπακαλίστικη λογική θέλει να βάζεις στη ζυγαριά τον πρώην και τον νυν. Τον Κετσπάγια και τον Μοράις. Τι έκανε ο πρώτος, τι κάνει ο δεύτερος. Πώς έπαιζε η ΑΕΚ πριν, πώς παίζει τώρα. Ένα κι ένα κάνουν δύο.

Τι ακριβώς έχει δώσει ο Πορτογάλος στους "κιτρινόμαυρους" για να δικαιώσει την επιλογή του για τον πάγκο; Πού ακριβώς έχει βελτιωθεί η ΑΕΚ σε σχέση με τη θητεία του Κετσπάγια; Ποιο είναι ακριβώς το σύστημα που προτιμά και πάνω σε αυτό χτίζει τη δική του ΑΕΚ; Ρητορικά τα ερωτήματα.

Η ΑΕΚ πελαγοδρομεί. Δεν έχει κλείσει ακόμα ο πρώτος γύρος και έχουν αρχίσει ήδη τα αφιερώματα για τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 20 ετών. Δεν μπορεί να κερδίσει στο ΟΑΚΑ, αδυνατεί να βρει τρόπο για να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες, ο Μάνταλος αναρωτιέται κάθε αγωνιστική σε ποια θέση θα χρησιμοποιηθεί και ο κόσμος έχει αδειάσει από συναισθήματα περιμένοντας αυτή την περιβόητη... ειδοποίηση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Θυμάστε, τότε που σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου είχε τονίσει, με δεικτικό τρόπο, στους αντιπάλους πως όταν η ΑΕΚ είναι έτοιμη να επιστρέψει, θα τους ενημερώσει πρώτος αυτός.

ΦΤΑΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

Οκ, υπάρχουν διάφορες απόψεις και οι περισσότερες συγκλίνουν στις ευθύνες που έχει ο Μελισσανίδης για ακόμα μία χαμένη χρονιά (ναι, υπάρχει και το Κύπελλο, αλλά είναι εφήμερη χαρά, που είχε πει κι ο Ντέμης). Το ότι φταίει ο Μελισσανίδης δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ πρέπει να γυρίσει στην προ Τίγρη εποχή. Δεν σημαίνει, όμως, πως έχει και το αλάθητο. Καλή η στιβαρή του παρουσία όταν εμφανίζεται στα γραφεία της ΕΠΟ, ενδιαφέρουσες οι δηλώσεις όταν αποφασίζει να μιλά μπροστά στις κάμερες, ιντριγκαδόρικες οι υποσχέσεις περί τέλους των "άλλων", αλλά ο κόσμος δεν χορταίνει με αυτά.

Για να κερδίσεις τον Ηρακλή, τον ΠΑΣ και τον Παναιτωλικό θες και κάτι άλλο. Συνήθως αυτό είναι οι μεταγραφές. Ή ένας προπονητής που να έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο. Ή ποδοσφαιριστές που να μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η ΑΕΚ δεν έχει τίποτε από αυτά. Βρίσκεται σε μία εποχή... Στραματσόνι και έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους. Είτε προχωρά με τον Μοράις μέχρι το τέλος της σεζόν και ουσιαστικά του δίνει τη δυνατότητα να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν είτε ολοκληρώνει (και με αυτόν) τη συνεργασία και ψάχνει τον κατάλληλο που θα βάλει τα υλικά και θα υψώσει πολυκατοικία που θα αντέχει τους σεισμούς.

ΘΥΜΙΖΕΙ... ΣΤΡΑΜΑΤΣΟΝΙ

Κάπως έτσι ήταν πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Ο Αλαφούζος διάλεξε τον πρώτο δρόμο, κράτησε τον Στραματσόνι και του έδωσε εν λευκώ την ομάδα. Τα αποτελέσματα καταστροφικά. Εμείς δεν μπορούμε να προδικάσουμε πράγματα, αλλά είναι ανησυχητικό το γεγονός πως ο Μοράις με τρεις μήνες στον πάγκο της Ένωσης δεν έχει δείξει κάτι ενθαρρυντικό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι ο μόνος που βλέπει πάντα θετικά στοιχεία ακόμα κι όταν η ΑΕΚ γκελάρει.

Μεσούσης της σεζόν ήρθε η ώρα να κάνουν ένα πρώτο απολογισμό στην ΑΕΚ. Να τα βάλουν κάτω, να μοιράσουν τα κουκιά και να δουν αν βγαίνουν. Το πρωτάθλημα χάθηκε, ο κόσμος ξενερώνει και το αύριο καλύπτεται από ομίχλη. Ο Μοράις πρέπει να αλλάξει μυαλά, να σταματήσει να διαλέγει δυσλειτουργικά συστήματα και να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό την πραγματικότητα. Οι υπόλοιποι γύρω και πάνω από τον Πορτογάλο ας στύψουν το μυαλό τους και να δουν πως θα κρατήσουν ζεστούς τους φιλάθλους. Συνάμα, να (από)δείξουν πως έχουν τη νοοτροπία να διοικούν μία μεγάλη ομάδα. Γιατί, για όποιον το έχει ξεχάσει, η ΑΕΚ παραμένει μεγάλη ομάδα. Γι' αυτό και όλα τα παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ποια τα δεδομένα για Μοράις στην ΑΕΚ
Είναι εξοντωτικό να είσαι ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK