Ο ΠΑΟΚ βγάζει τα μάτια του

Ο Ολυμπιακός που κερδίζει χρόνο και ηρεμία λόγω των αποτελεσμάτων και ο ΠΑΟΚ που βλέπει την εσωστρέφεια να γιγαντώνεται μετά το ναυάγιο με την περίπτωση Ντέβιτς και τις έως τώρα "φτωχές" μεταγραφικές κινήσεις. Σχόλιο του Σταύρου Καραϊνδρου. Ρεπορτάζ: Έτσι χάθηκε ο Ντέβιτς!

Ο ΠΑΟΚ βγάζει τα μάτια του

Η μεταγραφική περίοδος έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Φέρνει ελπίδα, φέρνει αισιοδοξία, φέρνει απογοήτευση, φέρνει και γκρίνια. Σε συνδυασμό με την αγωνιστική κατάσταση, το πράγμα γιγαντώνεται.

Πριν λίγο καιρό ο Ολυμπιακός ζούσε στην εσωστρέφειά του. Η ομάδα δεν έβγαζε στο γήπεδο αγωνιστική υγεία, ο Μίτσελ έπαψε να είναι ο αγαπημένος της διοίκησης και η δεύτερη θέση πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ γέμιζε με άγχος και αγωνία τον κόσμο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Απέναντι, ο ΠΑΟΚ ζούσε και αυτός με τα προβλήματά του, αλλά η πρώτη θέση της βαθμολογίας και η αναγνώριση των δεδομένων ελλείψεων της ομάδας, κρατούσαν μακριά τα σύννεφα.

Λίγο καιρό μετά και τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Ο Ολυμπιακός προχωρά με νέο προπονητή στον πάγκο, είναι πλέον στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και ανακοίνωσε την πρώτη του μεταγραφή, η οποία ουσιαστικά αποτελεί "μαξιλαράκι" στις γκρίνιες του κόσμου σε αυτό το κομμάτι.

Ο ΠΑΟΚ είναι στην τραμπάλα. Την ώρα που κρεμόταν στον αέρα λόγω της απώλειας της πρώτης θέσης και του αποκλεισμού από το Κύπελλο, ήρθαν οι περιπτώσεις Νομπόα, Ντέβιτς και Ρικάρντο Κόστα και το πράγμα άλλαξε. Η γκρίνια έδωσε τη θέση της στα χαμόγελα και η αισιοδοξία επέστρεψε στις τάξεις του κόσμου του ΠΑΟΚ που είδαν ότι η ομάδα ενισχύεται και μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό.

Απόγευμα Σαββάτου η εσωστρέφεια επανήλθε. Ο ΠΑΟΚ χάνει τον Ντέβιτς, ο Ρικάρντο Κόστα δεν έχει έρθει ακόμα και ο Νομπόα είναι πλέον λίγος για τον κόσμο του Δικεφάλου που βλέπει ότι η ομάδα δεν γεμίζει τα κενά της και ο δύσκολος Γενάρης των συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων κύλησε με τα χίλια ζόρια. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ που η Νίκη Βόλου αποβλήθηκε και ήρθε το... εύκολο 3-0 για να μην προστεθούν κι άλλα προβλήματα σε αυτά που ήδη καλείται να λύσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα τούτη τη στιγμή ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια δίνη προβλημάτων που πολλά εξ αυτών δημιούργησε ο ίδιος. Πώς γίνεται να ασχολείται τόσο καιρό με την περίπτωση του Μάρκο Ντέβιτς χωρίς να μάθει ουδείς το παραμικρό και μέσα σε λίγες μέρες όχι μόνο να βγάζει προς τα έξω το όνομα, αλλά και να παρουσιάζει σχεδόν τελειωμένη μια μεταγραφή με δεδομένες δυσκολίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αφού πρώτα χάλασε η υπόθεση;

Στον ΠΑΟΚ ζουν υπό την πίεση και το άγχος να ικανοποιήσουν πρωτίστως τον κόσμο και μετά την ομάδα και τις ανάγκες της. Με τη θηλιά να σφίγγει γύρω από το λαιμό των διοικούντων και υπευθύνων λόγω της στασιμότητας στις μεταγραφές -ένας Νομπόα ίσον κανένας- ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βγάλει κάτι προς τα έξω. Να βγάλει ότι εργάζεται ότι δεν έχει παρατήσει την ομάδα και ότι προσπαθεί για το καλύτερο. Ο Ντέβιτς γύρισε μπούμερανγκ.

Οπως και να 'χει, ο ΠΑΟΚ είναι μέχρι τώρα ο χαμένος των μεταγραφών. Είχε περισσότερη ανάγκη από τον Ολυμπιακό για παίκτες, έχει πάρει μόνο έναν (και δεδομένα καλό) και τρέχει τελευταία εβδομάδα να καλύψει τα κενά, έχοντας παράλληλα απέναντί του τον κόσμο που περιμένει, που προσδοκά και γκρινιάζει. Ο Ολυμπιακός πήρε τον Χάρα, έχει και αυτός τις ελλείψεις του, αλλά έχει το χρόνο που του δίνουν τα αποτελέσματα. Αν πάρει και αμυντικό θα έχει και το μεγάλο προβάδισμα για τον εφετινό τίτλο.

Κι όλα αυτά σε ένα ήρεμο Σάββατο, ε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK