Ο Παπαδόπουλος ταιριάζει στην ΑΕΚ και η ΑΕΚ σε αυτόν

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και γιατί ταιριάζει στην ΑΕΚ.

Ο Παπαδόπουλος ταιριάζει στην ΑΕΚ και η ΑΕΚ σε αυτόν

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αποχωρεί από τον Ατρόμητο και όπως είναι λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις, το όνομά του άρχισε να "παίζει" για τις περισσότερες ομάδες της Super League. Από τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον ΟΦΗ μέχρι την ΑΕΚ της Football League.

Ας πάρουμε δεδομένο ότι ο "Παπ" δεν πάει... Ολυμπιακό. Το είχε πει και ο ίδιος στη συνέντευξή του στη SuperBALL. Οχι γιατί έχει κάτι με τους "ερυθρόλευκους", αλλά γιατί προτιμά μια ομάδα με κίνητρο που θα έχει να του δώσει κάτι:. Συγκεκριμένα, είχε πει: "Αυτή τη στιγμή δεν θα πήγαινα γιατί θέλω να παίζω. Δεν θα είχα κίνητρο στον Ολυμπιακό. Να πάρω με τον Ολυμπιακό ένα πρωτάθλημα δεν λέει κάτι. Κάθε χρόνο το παίρνει. Θα προτιμούσα να το πάρω με Παναθηναϊκό ή με ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα του 2004 με τον Παναθηναϊκό το χάρηκα πολύ. Ήταν σαν να έχουμε πάρει το Euro".

Το πάθος του για το ποδόσφαιρο

Από τα λεγόμενά του μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ντε και καλά θα συνεχίσει σε Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ. Ο Παπαδόπουλος είναι ένας ποδοσφαιριστής που θέλει να παίζει. Κουβαλά την ίδια τρέλα με τον Καραγκούνη σε βαθμό που μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί. Παθιάζεται, αγαπά αυτό που κάνει, θέλει να κερδίζει και κυρίως θέλει να είναι αυτός που θα βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Δεν φοβάται να πάρει την τελευταία επίθεση, όπως θα έλεγαν οι μπασκετικοί.

Για να το πούμε απλά, ο Παπαδόπουλος έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Αγγελος Αναστασιάδης , αυτά που θέλει να περάσει στους παίκτες του ο Γιάννης Αναστασίου και αυτά που χρειάζεται η ΑΕΚ στη Football League.

Για την περίπτωση του Παναθηναϊκού έχω κάνει δεκάδες κουβέντες στο γραφείο με τον Γιάννη Ζωιτό. Διαφωνούμε στο κατά πόσο θα ήταν χρήσιμος στους "πράσινους". Η δική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για περίπτωση έμπειρου ποδοσφαιριστή που μπορεί να μεταδώσει πολλά στην ομάδα, να βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες και να ανεβάσει ποιότητα τον Παναθηναϊκό. Αρκεί, όμως, να του ξεκαθαριστεί ο ρόλος του και το γεγονός ότι ουδείς με τον Αναστασίου στον πάγκο δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα αν δεν το δείξει πρώτα. Ο Ζωιτός θεωρεί ότι ο Παπαδόπουλος δεν είναι αυτό που λείπει από τους "πράσινους", δεν θα δώσει κάτι παραπάνω και ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις. Κουβέντα να γίνεται και όρεξη να έχουμε να διαφωνούμε. Το θέμα είναι τι θέλει ο κάθε προπονητής και τι μπορεί να του δώσει ο ποδοσφαιριστής.

Το "καυτό" εγχώριο όνομα

Τα τελευταία δύο χρόνια ο 33χρονος επιθετικός είναι από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος και -όπως εξήγησα σε προηγούμενο κείμενο- από τις αδικίες του Φερνάντο Σάντος στην 23άδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Από τη στιγμή που ήρθε το "διαζύγιο" με τον Ατρόμητο, είναι το πιο δυνατό, εγχώριο, όνομα στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού και σίγουρα θα παίξει δυνατά.

Η λογική λέει ότι θα παίξει δυνατά και για την ΑΕΚ που θέλει ακριβώς αυτό το είδος ποδοσφαιριστή που θα τη βοηθήσει για να ανέβει από τη Football League και να επιστρέψει δυνατή στη μεγάλη κατηγορία. Ο Παπαδόπουλος δεν είναι από αυτούς που βάζει πάνω απ' όλα το οικονομικό, άρα εκεί δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Βάζει πάνω απ' όλα την αγάπη του για το ποδόσφαιρο -την τρέλα του, για να το θέσουμε καλύτερα- και το κίνητρο. Ειδικά το τελευταίο στην ΑΕΚ... περισσεύει.

Αν, λοιπόν, ο Σαλπιγγίδης θα ήταν ταμάμ για τον Παναθηναϊκό, όπως είχα γράψει παλαιότερα, ο Παπαδόπουλος είναι ταμάμ για την ΑΕΚ. Το είπε και ο ίδιος στη SuperBALL: Το πρωτάθλημα του 2004 με τον Παναθηναϊκό ήταν σαν να έχουμε πάρει το Euro". Ε, φανταστείτε πως θα είναι να πετύχει κάτι ανάλογο με την ΑΕΚ.

ΥΓ: Θα είναι μέγα λάθος για την ΑΕΚ να μην ασχοληθεί με την περίπτωσή του (αν δεν το έχει κάνει ήδη).

ΥΓ2: Κλειστό διετές συμβόλαιο, παίρνεις τα γκολ που θες και την εμπειρία και κάνεις μία μεταγραφή που θα συζητηθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK