Οι "στραβωμένοι" παίκτες και η "βεντέτα" με τον κόσμο

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που δείχνουν "στραβωμένοι" απέναντι στον κόσμο και παίζουν υπό το άγχος των... απαντήσεων.

Οι "στραβωμένοι" παίκτες και η "βεντέτα" με τον κόσμο

Το ματς με τον Λεβαδειακό δεν μας έκανε σοφότερους όσον αφορά στα αγωνιστικά προβλήματα που βγάζει στο χορτάρι ο Ολυμπιακός, αλλά επιβεβαίωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι "ερυθρόλευκοι" έχει να κάνει με τους παίκτες. Οχι σε αυτά που προσφέρουν ή αυτά που δεν κάνουν, αλλά στην πίεση και το άγχος που βγάζουν. Και γιατί δεν κάνουν αυτά που πρέπει.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός. Ξέρει να αναγνωρίζει, αλλά ταυτόχρονα ξέρει να αποδοκιμάζει τα κακώς κείμενα. Μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Champions League και τις προσδοκίες που γέννησαν νίκες όπως αυτές κόντρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουβέντους, ήρθαν οι πρώτες κατραπακιές και άρχισαν οι γκρίνιες. Οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν από το βουνό στα... τάρταρα και από την αποθέωση στο στόχαστρο.

Τα αρνητικά αποτελέσματα, με αποκορύφωμα την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, γενίκευσαν τις αποδοκιμασίες. Κάποιοι ποδοσφαιριστές προφανώς "στράβωσαν". Και δεν το λέμε εμείς, τα γεγονότα το δείχνουν. Μετά το τέλος του αγώνα με τη Μάλμε ο Τσόρι προσπαθεί να τους μαζέψει για να συγκεντρωθούν μπροστά από τον κόσμο. Στο ματς με τον Λεβαδειακό ο Μήτρογλου σκοράρει στις καθυστερήσεις το νικήτηριο γκολ, αλλά δεν πανηγυρίζει, σε μία ανώριμη κίνηση για επαγγελματία ποοδοσφαιριστή.

Προφανώς έχει ανοίξει μια άτυπη "βεντέτα" παικτών-φιλάθλων. Και σίγουρα δεν είναι από πλευράς κόσμου, αλλά από πλευράς ποδοσφαιριστών που μέσα σ' όλα, σκοπός τους είναι να απαντούν για τις αποδοκιμασίες. Αν όντως είναι έτσι, τα γεγονός πάντως δεν το διαψεύδουν, μιλάμε για παιδάκια και όχι για ερασιτέχνες. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές επιπέδου 5x5 που αντί να στοχεύουν για το καλύτερο της ομάδας τους -που αυτομάτως θα σημάνει και δικό τους καλό- ξεκινούν κόντρα με τον κόσμο και δείχνουν "στραβωμένοι". Σαν τα παιδάκια που τους έκλεψαν το γλειφιτζούρι.

Συμφωνώ ότι οι ποδοσφαιριστές πάνω απ' όλα είναι παιδιά. Συμφωνώ ότι ακόμα κι εμείς αν παίξουμε μπάλα για την πλάκα μας, θα κάνουμε αυτά που κατακρίνουμε. Αλλά εδώ μιλάμε για μια ομάδα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, κυνηγά να ανατρέψει την κατάσταση και τον πρωτοπόρο και μέσα στα -δεδομένα- προβλήματά της έχει να αντιμετωπίσει και "ευαίσθητους" ποδοσφαιριστές που ξεχνούν ότι στα δύσκολα ο κόσμος θα είναι αυτός που θα βρίσκεται δίπλα τους για να τους στηρίξει. Και ο ίδιος κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να τους αποδοκιμάσει όταν βλέπει ένα συγκρότημα παικτών να παίζουν λες και είναι ματιασμένοι...

Ο Μίτσελ βρίσκεται στη δύσκολη θέση να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού και ταυτόχρονα να τονίσει σε όλους ότι η ομάδα είναι και πρέπει να είναι πάνω από τον καθένα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει με νικηφόρο σερί το 2014 και τον Γενάρη να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις για να παραμείνει μέσα στο κόλπο του πρωταθλήματος και να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο Europa League. Αν, εκτός από παίκτες, η ομάδα χρειάζεται και τη... μεταγραφή ψυχολόγου, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά...

Διαβάστε ακόμα:

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-2

Μίτσελ: "Δύο βαθμούς στον κόσμο"

Σχόλιο Σταύρου Γεωργακόπουλου: Νίκη με τέτοια απόδοση είναι νίκη τίτλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK