Όρθιος στις δυσκολίες και στο ξύλο

Η αντίδραση του καταρρακωμένου ψυχολογικά Παναθηναϊκού, το σπουδαίο -βάσει των προβλημάτων που αντιμετώπισε- αποτέλεσμα που πήρε στη Νέα Σμύρνη, η ηρεμία που χρειάζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα ενόψει συνέχειας και το ξύλο που τρώει ο Μάρκους Μπεργκ. Σχόλιο του Σταύρου Καραΐνδρου.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
berg EUROKINISSI SPORTS

Στη Νέα Σμύρνη παίχτηκε το ιδανικό σενάριο για την επιτακτική ανάσταση του Παναθηναϊκού σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ. Πηγαίνοντας με τη χειρότερη δυνατή ψυχολογία μετά τα τελευταία γεγονότα -που άρχισαν από τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ και συνεχίζονται με τα των πληρωμών και των περίφημων δηλώσεων Μπεργκ- οι "πράσινοι" του Ουζουνίδη βρέθηκαν εξ αρχής με την πλάτη στον τοίχο και κλήθηκαν να βγάλουν χαρακτήρα.

Δεν είναι λίγο πράγμα να μένεις με 10 παίκτες πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο και ο παίκτης που χάνει να είναι ο Ζέκα. Α, και να έχεις απέναντί σου τον αξιόμαχο και πάντα δυνατό Πανιώνιο. Ε, δεν το λες και... ευχάριστο για την εξέλιξη του αγώνα. Κι όμως, η ομάδα του Ουζουνίδη με πολλά πράγματα στην πλάτη της συν το αριθμητικό μειονέκτημα, έβγαλε αντίδραση, έδειξε χαρακτήρα και πήρε το γκολ από τον... συνήθη Μπεργκ.

ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Ε, μετά έγινε αυτό που είπε ο Ουζουνίδης στις δηλώσεις του στα όρθια μετά το τέλος. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κερδίσει, θα μπορούσε και να χάσει. Δεν έγινε τίποτα από τα δύο. Πήρε μία παλικαρίσια ισοπαλία από μία έδρα που τον δυσκολεύει τα τελευταία χρόνια. Μία ισοπαλία με νέες δυσκολίες που έβγαλε το ματς στην πορεία (έχασε και τον Βιγιαφάνες από το πρώτο μέρος).

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να αναλυθεί με διαφορετικούς τρόπους, η ουσιαστική ερμηνεία του, όμως, είναι πως οι "πράσινοι" έδειξαν πως θα κάνουν νέο ξεκίνημα σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Και μάλιστα εν μέσω ειδήσεων που μόνο στην ηρεμία της ομάδας δεν βοηθούν.

Έγραφα μετά την τελευταία αγωνιστική πως το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν ο καταρρακωμένος ψυχολογικά Παναθηναϊκός, είναι τα πλέι οφ. Στη Νέα Σμύρνη έδειξε τη διάθεση να αφήσει στην άκρη ό,τι τον ταλαιπωρεί και να επικεντρωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι. Να δείξει πως έχει τις δυνατότητες και να πείσει τους από πάνω πως αξίζει να στηριχθεί η προσπάθεια.

Οι "άφαντοι" και οι ειδήσεις που δείχνουν ένα ποδοσφαιρικό κλίμα που μόνο ποδοσφαιρικό δεν είναι, κάνουν ζημιά. Ζημιά στο μέγεθος και στην ιστορία του συλλόγου. Αυτό, όμως, είναι μια άλλη κουβέντα. Η ουσία τώρα είναι να βγει αυτός ο μίνι μαραθώνιος με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να μην ανέβει κι άλλο το θερμόμετρο στο "καυτό" καλοκαίρι που προμηνύεται για τους "πράσινους".

ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ

Και κάτι τελευταίο. Αν ήμουν Μπεργκ αυτό που θα ζητούσα από τη διοίκηση -πρωτίστως- είναι η προστασία και έπειτα η ενίσχυση της ομάδας. Η διαιτητική προστασία, η προστασία της περιουσίας. Γιατί ο Σουηδός είναι περιουσία τόσο για τον σύλλογο όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Και μόνο έτσι δεν αντιμετωπίζεται από τους αμυντικούς και τους διαιτητές. Για να το πω στην καθομιλουμένη, ο Μπεργκ τρώει ξύλο. Πολύ ξύλο σε κάθε ματς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK