ΠΑΟ: Κάν'το όπως η Ντόρτμουντ!

Ο Κώστας Κατσουράνης "έριξε τη βόμβα" σχετικά με τη σωτηρία του Παναθηναϊκού και το Contra.gr σάς θυμίζει την περίπτωση της Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία δέχθηκε απλόχερα την οικονομική βοήθεια της Μπάγερν Μονάχου όταν έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ΠΑΟ: Κάν'το όπως η Ντόρτμουντ!

Ο Κώστας Κατσουράνης "έριξε τη βόμβα" σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό και πρότεινε μία λύση που για τα ελληνικά δεδομένα... κάνει κρότο.

Βλέπετε, το να βοηθήσουν άλλες ομάδες τους "πράσινους" και να προσφέρουν μία οικονομική χείρα βοηθείας είναι κάτι το προχωρημένο, ουχί σπάνιο, αφού χαρακτηριστικό -και γνωστό πλέον- είναι το δάνειο που είχε παραχωρήσει κάποτε η Μπάγερν Μονάχου στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, όταν η δεύτερη αντιμετώπιζε σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο Κώστας Μπράτσος σε παλαιότερο αφιέρωμά του στη γερμανική ομάδα ( σ.σ. πατήστε εδώ για να το θυμηθείτε), το δάνειο αυτό μπορεί να μην έσωσε την Μπορούσια (αφού ήταν ψίχουλα μπροστά στο μέγεθος των χρεών της), ωστόσο ήταν μία άκρως τιμητική κίνηση από τη βαυαρική ομάδα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το 2002, η Μπορούσια κατέκτησε το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, όπου ηττήθηκε από τη Φέγενορντ. Η απώλεια του "εισιτηρίου" για το Champions League το 2003 (στα πέναλτι με την Μπριζ) αποκάλυψε το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα των Βεστφαλών, με συνέπεια η Μπάγερν να τους δανείσει 2.000.000 ευρώ για να καλύψουν τους μισθούς των ποδοσφαιριστών.

Αυτό κυκλοφορούσε τόσα χρόνια ως ένας... αστικός μύθος, ωστόσο επιβεβαιώθηκε τελικά τόσο από την πλευρά της Μπορούσια όσο και από αυτή των Βαυαρών. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του νυν οικονομικού διευθυντή της Μπορούσια, Τόμας Τρες: " Η Μπάγερν δάνεισε στην προηγούμενη διοίκηση 2.000.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2004 και μέχρι τον Οκτώβριο του 2004 είχαν επιστραφεί 1.500.000 ευρώ. Ήταν πολύ τιμητικό για την Μπάγερν να βοηθάει άλλους συλλόγους σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις. Τα χρέη άγγιζαν τα 200.000.000 ευρώ, οπότε τα 2.000.000 δεν λύνουν το πρόβλημα, ήταν όμως μία βοήθεια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK