Ποιος κάνει κουμάντο στην Εθνική ομάδα;

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για το θέμα που έχει προκύψει με τον Χοσέ Χολέμπας και αναρωτιέται ποιος κάνει κουμάντο στην Εθνική ομάδα και γιατί δεν βγαίνει κάποιος να πει την αλήθεια.

Ποιος κάνει κουμάντο στην Εθνική ομάδα;

Κι όμως. Ο αγγελικά πλασμένος κόσμος της Εθνικής ομάδας, μετά την έλευση του Σέρχιο Μαρκαριάν και την παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη σε επιτελικό πόστο, φαίνεται πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν ξέρω αν για όλα φταίει το "κακό παιδί", Χοσέ Χολέμπας, που χαλάει το κλίμα, αλλά σίγουρα ο παίκτης της Ρόμα είναι αυτός που δείχνει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει απεμπλακεί τελείως από το πρόσφατο παρελθόν που μας έριξε... στα τάρταρα.

Δεν ξέρω αν ο Χοσέ Χολέμπας είναι ο "κακός" της υπόθεσης και σίγουρα δεν είμαι αυτός που θα κρίνω αν τα όσα λέει είναι αλήθειες ή ψέματα. Το γεγονός, όμως, ότι εγώ -όπως και πολλοί άλλοι φαντάζομαι- είμαστε γεμάτοι με απορίες, δείχνει πως κάτι δεν δουλεύει σωστά στην Εθνική.

Τα κρύβουμε κάτω από το χαλί

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά, ο Χοσέ Χολέμπας δεν είχε αγωνιστεί στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη λόγω προβλήματος στα πλευρά. Μάλιστα, αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίστηκε η αποδέσμευσή του και η επιστροφή στις υποχρεώσεις της Ρόμα. Το θέμα πήρε άλλη τροπή όταν λίγες μέρες μετά φωτογραφίες και ρεπορτάζ έδειχναν τον Χολέμπας να προπονείται κανονικά και να αγωνίζεται στο επόμενο παιχνίδι των "τζιαλορόσι". Η εξήγησή του στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Contra.gr, δεν ξέρω αν έβαλε τα πράγματα στη θέση του, έδωσε όμως μία διάσταση στο θέμα: "Είπα στον Κάρα πως έχει η κατάσταση, ότι δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, ότι είναι αδύνατον τώρα να καθίσω έξω για να αποθεραπευτώ και μετά να παίξω αφού με την Ρόμα η κατάσταση είναι διαφορετική. Εμενα εκτός προπονήσεων για 3-4 ημέρες. Μου είπε εντάξει, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αλλά μετά σαν να πέταξε τη συγκεκριμένη συνομιλία".

Αν μέναμε σε αυτό το περιστατικό, ίσως δεν θα χρειαζόταν να ασχοληθούμε παραπάνω. Το γεγονός, όμως, ότι ενόψει του αγώνα με τα Νησιά Φαρόε προέκυψε ρεπορτάζ που θέλει τον Γιώργο Καραγκούνη να κάνει εισήγηση στον Σέρχιο Μαρκαριάν να μην καλέσει τον Χοσέ Χολέμπας στην αποστολή, δείχνει ξεκάθαρα πως στην Εθνική του το κρατούσαν... μανιάτικο.

Αντε και δέχομαι ότι είναι μια απόφαση με στόχο να τρίξει τα δόντια στον ποδοσφαιριστή και να δείξει στους υπόλοιπους πως πλέον στην Εθνική θα παίζουν αυτοί που είναι διατεθειμένοι να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή των προκριματικών. Το ερώτημα, όμως, που εύλογα γεννάται είναι το εξής: ο Σέρχιο Μαρκαριάν τι έχει να πει για όλα αυτά; Πώς δέχθηκε την εισήγηση του Καραγκούνη να μην καλέσει τον Χολέμπας, τον καλύτερο αριστερό μπακ που διαθέτει η Εθνική τούτη τη στιγμή, με μια γεμάτη χρονιά στη Ρόμα; Και στην τελική, για να το γενικεύσω, ποιος κάνει κουμάντο πλέον στην ελληνική ομάδα;

Οκ, ο Καραγκούνης δεν είναι κανένας χθεσινός ούτε τυχαίος. Είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με ήθος, αγάπη για την Εθνική, πάθος, σπουδαίο χαρακτήρα και ηρωισμό. Είναι από τους λίγους που τίμησαν και με το παραπάνω τη φανέλα με το εθνόσημο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως μπήκε στο συγκεκριμένο πόστο για να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Μπήκε για να δίνει λύσεις. Κι αν οι λύσεις είναι σαν αυτές με τον Χολέμπας, τότε γυρνάμε σε εποχές... προ Ρεχάγκελ.

Εθνική μόνο για τα καλά παιδιά

Προσέξτε: όλα αυτά τα γράφω με τα δεδομένα που παρουσιάζονται. Δεν έχει βγει κανένας επίσημα από την Εθνική ή από την ΕΠΟ να πάρει θέση και να δώσει τη δική του διάσταση στο θέμα. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον Χοσέ Χολέμπας να υποστηρίζει πως "κόπηκε" από την αποστολή της Εθνικής χωρίς λόγο και από την άλλη οι ενημερώσεις που μοιράζονται δεξιά και αριστερά πως στην "Εθνική ασχολούνται μόνο με τους παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή".

Προφανώς το νέο δόγμα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι να δημιουργήσουν ένα κλειστό κύκλο για να διαφυλάξουν τους παίκτες, τον προπονητή, αλλά και την ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας στα προκριματικά του Euro. Προφανώς γι' αυτό πέρασε στα ψιλά το φραστικό επεισόδιο που (φέρεται πως) είχαν σε πρόσφατη προπόνηση ο Νίκος Κωστένογλου με τον Κώστα Μήτρογλου...

Εν κατακλείδι, είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί μια εξήγηση για όλο αυτό. Ποιος φταίει, τι έγινε, ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Εκτός αν τους βολεύει όλους να είναι το "κακό παιδί" ο Χολέμπας... Εκτός αν αρέσει που η ελληνική ομάδα έγινε κλειστό γκρουπ μόνο για τα καλά παιδιά...

ΥΓ: Ευχαριστούμε τους συναδέλφους από άλλα Μέσα που αναδημοσίευσαν τη συνέντευξη Χολέμπας στο Contra.gr ή αναφέρθηκαν σε αυτή, χωρίς να αναφέρουν πού την έκανε. Δημοσιογραφία του μέλλοντος με μυαλά από το παρελθόν...

Διαβάστε ακόμα:

Χολέμπας στο Contra.gr: "Γελοία αντίδραση το κόψιμό μου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK