Θα μας λείψει η αγάπη του Καραγκούνη για την Εθνική

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον "γαλανόλευκο" επίλογο του Γιώργου Καραγκούνη, το κενό του οποίου μοιάζει δυσαναπλήρωτο.

Θα μας λείψει η αγάπη του Καραγκούνη για την Εθνική

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ την εκπομπή Super BALL την Δευτέρα στις 21:00, με πλούσιο ρεπορτάζ από την Βραζιλία και συνέντευξη του προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, που σχολιάζει το Μουντιάλ.

"Κάτι πρέπει να γράψουμε για Καραγκούνη". Ηταν τα λόγια που ασυναίσθητα σου έβγαιναν λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα με την Κόστα Ρίκα. Ο τρόπος που εξελίχθηκε το ματς και ο αποκλεισμός στα πέναλτι "σκέπασαν" το γεγονός ότι αυτός ήταν ο επίλογος του μοναδικού ποδοσφαιριστή που τίμησε όσο κανείς την φανέλα με το εθνόσημο: του Γιώργου Καραγκούνη.

Προσωπικά, δεν ήμουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Πίστευα ότι θα περάσουμε την Κόστα Ρίκα οπότε ήταν νωρίς για δακρύβρεχτα κείμενα για τον "τυπάρα". Ακόμα και τώρα δεν το πιστεύω ότι θα σταματήσει. Στην άκρη του μυαλού μου είμαι σίγουρος ότι ο Ρανιέρι θα τον φωνάξει στο γραφείο του και θα του ζητήσει να είναι παρών και στα προκριματικά του Euro. Εστω στον πάγκο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι και ο ίδιος ο Καραγκούνης έχει συνειδητοποιήσει ότι θα σταματήσει. Ισως το κάνει γιατί νομίζει ότι πρέπει να το κάνει. Ισως το κάνει γιατί νομίζει ότι κούρασε.

Να βρισκόταν ελιξήριο

Μακάρι να μπορούσαμε να τον βαλσαμώσουμε και να τον έχουμε στους αιώνες των αιώνων στην Εθνική. Μακάρι να βρισκόταν αύριο το ελιξήριο ποδοσφαιρικής νεότητας και να του έδινε 4-5 χρόνια μπάλας. Δεν θα μας λείψουν τόσο οι ποδοσφαιρικές του ικανότητες όσο αυτό που αντιπροσώπευε. Αυτό που έβγαζε στο γήπεδο, στον πάγκο, στις προπονήσεις, σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να βγει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Τον έβλεπες τρελαμένο. Να πηγαίνει πέρα-δώθε. Σαν τον Μητσικώστα όταν τον σατίριζε. Μετρούσε αντίστροφα να μπει στο γήπεδο, να ακούσει το σφύριγμα του διαιτητή και να αρχίζει να τρέχει.

Σαν αυτόν κανείς

Αυτό θα λείψει από την Εθνική. Κάποιος να την αγαπάει τόσο όσο ο "Κάρα". Δεν αμφισβητώ την αγάπη και τον σεβασμό κανενός ποδοσφαιριστή. Αλλά σαν τον Καραγκούνη ουδείς. Δεν υπάρχει άλλος που να έβαλε πάνω απ' όλα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τους συλλόγους. Δεν υπάρχει άλλος που να κ@υλωνε τόσο να παίζει για την Εθνική και να συμμετέχει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Δεν υπάρχει άλλος που θα δακρύσει και θα αφιερώσει στην οικογένειά του την πρόκριση στο Μουντιάλ.

Παίκτες θα περάσουν πολλοί. Καλύτεροι από τον Καραγκούνη. Αλλά αυτή η αρχοντική φυσιογνωμία, η πλέον αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, θα λείψει. Εγώ επιμένω ότι δεν τελειώσαμε, που λέει και ο Ρέμος. Μέσα του ο Καραγκούνης θέλει να συνεχίσει, είμαι σίγουρος. Πιστεύει ότι είναι βάρος. Δεν είσαι, Γιώργαρε. Μίλα με τον Ρανιέρι και έσω διαθέσιμος. Απλά εκεί, να υπάρχεις. Η αύρα σου φτάνει...

Διαβάστε ακόμα

Σχόλιο Σταύρος Καραΐνδρος: Ακόμα και γι' αυτό που ζήσαμε, σας ευχαριστώ

Σχόλιο Κώστας Κεφαλογιάννης: Έτσι κι ας πονάει...

Σχόλιο Θέμης Καίσαρης: Μας πονάει, αλλά είναι απόδειξη μεγέθους

"Μαραθωνοδρόμος" ο Καραγκούνης (PHOTOS)

Το τελευταίο παιχνίδι του Καραγκούνη σε φωτογραφίες

Τα χρηματικά οφέλη της Ελλάδας

Photostory από την αναμέτρηση

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα 5-3 πεν (1-1) (VIDEO)

Ο διεθνής Τύπος για τον αποκλεισμό της Ελλάδας

Μηνύματα σε social media για το ματς με την Κόστα Ρίκα

Καραγκούνης: "Τεράστιες εμπειρίες, ανάλογες πορείες στο μέλλον"

News 24/7

24MEDIA NETWORK