Το +25 θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον δεύτερο τελικό και ελπίζει πως η βαριά ήττα θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και ζωντανέψει μία πεθαμένη σειρά.

Το +25 θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο
INTIME SPORTS

Ίδια εικόνα και στο ΣΕΦ. Μισοάδειο. Ναι, σαφώς περισσότερος κόσμος από τον πρώτο τελικό του ΟΑΚΑ, αλλά μικρή διαφορά. Το συμπέρασμα ίδιο. Οι εφετινοί τελικοί δεν ενδιαφέρουν μέχρι να αποκτήσουν ενδιαφέρον.

Βρίσκει κίνητρο

Το +25 που κέρδισε ο Ολυμπιακός ίσως να είναι αυτό που χρειάζεται η σειρά για να πάρει τα πάνω της. Να βρει το κίνητρο ο Παναθηναϊκός για να απαντήσει, να βελτιώσει την εικόνα του, να βγάλει στο παρκέ ό,τι δεν έχουμε δει στη διάρκεια της σεζόν. Ισως αποτελεί και ένα σημαντικό κίνητρο για τον κόσμο να γεμίσει την Πέμπτη το ΟΑΚΑ. Η καζούρα της βαριάς ήττας είναι δεδομένη, όπως και ο πληγωμένος εγωισμός. Άρα ο Παναθηναϊκός θέλει υποστήριξη, θέλει ώθηση για να απαντήσει και να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας.

Το +25 αγωνιστικά έδειξε πολλά, τα περισσότερα γνωστά για τους "αιώνιους". Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να ζωντανέψει μία σειρά αγώνων που δείχνει "πεθαμένη". Το τι (ίσως να) φταίει το αναλύσαμε σε προηγούμενο κείμενο. Λιγότερος -του αναμενομένου- κόσμος στις εξέδρες, μικρές τηλεθεάσεις, ελάχιστος θόρυβος -από αυτούς που συνοδεύουν τα μπασκετικά ντέρμπι- καμία γκρίνια για τη διαιτησία. Σε αυτό προσθέστε ότι έχουμε δει και ελάχιστο, ποιοτικά, μπάσκετ.

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Κάποια από αυτά είναι καλά. Κάποια όχι. Πεθαίνει το άθλημα; Σβήνει το ενδιαφέρον; Βαρέθηκε ο κόσμος τα ίδια και τα ίδια; Ερωτήματα που γεννούν οι δύο πρώτοι τελικοί, αλλά θα απαντηθούν -αν απαντηθούν- στο τέλος της χρονιάς. Τότε που όποιος κι αν έχει πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα επαναπαυτεί, αλλά θα κάνει αυτά που πρέπει για να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Μην ξεχνάτε πως εφέτος ελάχιστοι είναι αυτοί που είναι ικανοποιημένοι από την εικόνα των "αιωνίων"...

ΥΓ: Οι τελικοί είναι διαφορετικά παιχνίδια. Άλλο κίνητρο, άλλη ψυχολογία, διαφορετική ψυχοσύνθεση. Τα δύο πρώτα παιχνίδια έδωσαν πολλά συμπεράσματα ως προς την ικανότητα των αντιπάλων. Περισσότερα το πρώτο ματς και όχι το +25.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 89-64

Μπαρτζώκας: "Η νίκη μετράει, όχι η διαφορά"

Αλβέρτης: "Όταν αποφασίσαμε να παίξουμε ήταν αργά"

Το φύλλο αγώνα του δεύτερου τελικού

Η πρώτη φορά μετά την 35άρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK